Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

"...Όχι γιατί δεν του άρεσε η ιδέα της ρήξης αλλά γιατί δεν μπορούσε να τη στοχαστεί..." γράφει ο φίλος στο fb Panagiotis Sotiris (facebook, 30/7/2017)

..............................................................




"...Όχι γιατί δεν του άρεσε η ιδέα της ρήξης αλλά γιατί δεν μπορούσε να τη στοχαστεί..." 




γράφει ο φίλος στο fb Panagiotis Sotiris (facebook, 30/7/2017)

Οι τελευταίες "αποκαλύψεις" Βαρουφάκη (τα εισαγωγικά γιατί όλα αυτά είναι γνωστά καιρό πριν) έρχονται στην πραγματικότητα να επιβεβαιώσουν τον πυρήνα του προβλήματος που δεν είναι η "προδοσία".
Ο Τσίπρας, δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, δεν συμπεριφέρθηκε ως "προδότης" αλλά ως ένας ιδιότυπος μέσος της Αριστεράς στον τόπο μας: στα λόγια ήταν μέσα στη ρήξη αλλά όταν αναλογίστηκε τι σημαίνει την έκανε με γοργά πηδηματάκια. Ο Τσίπρας ήταν ο εκπρόσωπος της Αριστεράς που τα ριζοσπαστικά τα είχε για τις εσωκομματικές διαδικασίες και τη φραστική απεύθυνση προς τις μάζες, αλλά ποτέ ως ερώτημα για επεξεργασία. Που επαγγελόταν τη ρήξη αλλά μέσα της δεν ήθελε ξεβόλεμα. Που μπορεί να αναφερόταν στον... κομμουνισμό αλλά δεν θα σκεφτόταν ποτέ πραγματικό πόλεμο με το ευρωσύστημα.
Ο Τσίπρας όλα τα σκέφτηκε αλλά ούτως ή άλλως είχε αποφασίσει ότι την κρίσιμη ώρα δεν θα πήγαινε με τη ρήξη. Όχι γιατί δεν του άρεσε η ιδέα της ρήξης αλλά γιατί δεν μπορούσε να τη στοχαστεί... Όπως και δεν τη στοχάστηκε επί της ουσίας το σύνολο της ελληνικής Αριστεράς. Για βάλτε με το νου σας τα άλλα κομμάτια της Αριστεράς και αναλογιστείτε εάν θα είχαν τους όρους (κοινωνικούς, στρατηγικούς, διανοητικούς) να πάνε τη ρήξη μέχρι τέλους...
[Κι αυτή είναι η κουβέντα του επί τους ουσίας απολογισμού που δεν καλύπτεται από ευκολίες κάθε λογής που βλέπουμε...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: