Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

"Όταν το Μαξίμου διαφημίζει τα μνημονια!..." γράφει ο Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης (www.facebook, 27/4/2016)


...........................................................
 




Όταν το Μαξίμου διαφημίζει τα μνημονια!...

 
 
Τις τελευταίες ημέρες το γραφείο προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου έχει πλημμυρίσει το διαδίκτυο με πινακάκια.
Σ αυτά, ο αρμόδιος υπουργός και οι συνεργάτες του, με βάση στοιχεία της Eurostat και της ελληνικής Αρχής, προσπαθούν να δείξουν σε όποιον δεν έχει ιδέα από την πραγματικότητα ή σε όποιον έχει ανάγκη να ζει σε έναν φαντασιακό κόσμο, ότι η οικονομική καταστροφή στη χώρα έχει προκληθεί σχεδόν καθ ολοκληρίαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ η σημερινή, μέσω μνημονίων, έχει επιβαρύνει στο ελάχιστο την οικονομία και τους πολίτες.
Η αλήθεια είναι ότι η πλήρης απραξία της κυβέρνησης σε σχεδόν όλους τους τομείς, εκτός από εκείνους που υποχρεώθηκε λόγω των μνημονιακών προβλέψεων να δράσει, αποβαίνει περισσότερο σε όφελος των πολιτών αν πάρει κανείς υπ όψιν του την παντελή ανικανότητα του συνόλου σχεδόν των μελών της να διοικήσουν, να προγραμματίσουν και να προνοήσουν υπέρ του λαού!
Στα σοβαρά, όμως, και άσχετα με την ουσία των αστείων πινάκων, που προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο με τους αριθμούς της ελληνικής οικονομίας, προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση πώς μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή, συγκρίνει τη δική της «αριστερή» πολιτική με εκείνη, που ασκούν κυβερνήσεις καπιταλιστικές και οι οποίες από την τοποθέτησή τους εξ αρχής αποδέχονται τους όρους του καπιταλισμού και της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς.
Το αστείο με τα πινακάκια του Μαξίμου έγκειται στο ότι ο υπουργός προπαγάνδας και οι συνεργάτες του θέλουν να δείξουν στο λαό, ότι εκείνοι εφαρμόζουν καλύτερα τα μνημόνια, τον καπιταλισμό και τους νόμους της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς από τους προκατόχους τους!
Επιπλέον, αν δεχτούμε τα πινακάκια ως αξιόπιστα τότε αξίζουν εύσημα στην κατά δήλωσή της αριστερή κυβέρνηση για τις καπιταλιστικές της πρακτικές. Αν όχι, απλώς έχουμε να κάνουμε με ευτυχία των αριθμών και δυστυχία των ανθρώπων, κατά τη γνωστή φράση του Γεωργίου Παπανδρέου του πρεσβύτερου. Ο νεώτερος στερείται, εκτός των άλλων, και τέτοιου πνεύματος.
Τα πινακάκια του υπουργείου προπαγάνδας, όμως, μαρτυρούν αυτό που πολλοί δεν θέλουν να δούν και που είναι φανερό σε κάθε κίνηση αυτής της κυβέρνησης: Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με καμιά ιδεολογία αριστεράς. Δεν μπορείς να λέγεσαι αριστερός εφαρμόζοντας δεξιές ή φιλελεύθερες πολιτικές. Δεν σε υποχρέωσε κανείς, εσύ έριξες μια συντηρητική κυβέρνηση για να κυβερνήσεις, υποτίθεται αριστερά. Δεν σ αρέσει το τοπίο; Έκανες λάθος; Παραιτήσου αξιοπρεπώς και μην ξεφτιλίζεις τις ιδέες, που δεν σου ανήκουν.
Αυτοί, που είναι στην κυβέρνηση, λοιπόν, ενδιαφέρονται μόνο να κυβερνήσουν. Με οποιονδήποτε τρόπο. Και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν. Αυτό θα πρέπει να το έχουν κατά νου οι δημοκρατικοί πολίτες. Γιατί η κυβέρνηση μπορεί να πολιτεύεται με πινακάκια. Αλλά δεν ξέρει ότι ο λαός πολιτεύεται με μαύρα κατάστιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: