Κυριακή 3 Απριλίου 2016

"Ξημερώματα 4 Απριλίου του 2016, στην Ελλάδα..." από τον φίλο στο fb Yannis Androulidakis, facebook, 4/4/2016

............................................................

  

Ξημερώματα 4 Απριλίου του 2016, στην Ελλάδα...

από τον φίλο στο fb Yannis Androulidakis, facebook, 4/4/2016






Ξημερώματα 4 Απριλίου του 2016, στην Ελλάδα, τη χώρα όπου συμπτωματικά μεγαλώσαμε και ζούμε, καταργήθηκε συμβολικά και επίσημα η Σύμβαση της Γενεύης, δηλαδή η κοινή συμφωνία της ανθρωπότητας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο να προστατεύει τους κυνηγημένους από τον πόλεμο πληθυσμούς, αναγνωρίζοντας στο κάθε ένα από τα μέλη του εξατομικευμένα δικαιώματα ασύλου.
Ξημερώματα 4 Απριλίου, σήμερα, στην Ελλάδα, πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν μπουλουκιδόν σε λεωφορεία για να σταλούν με πλοία πίσω στην Τουρκία, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μέριμνα για τη ζωή και την προστασία τους.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη σπονδή της Ευρώπης στη βαρβαρότητα μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ευρώπη ήταν που προκάλεσε και ανέχτηκε τη γενοκτονία της Ρουάντα, που άφησε κάτω από τη μύτη της να πραγματοποιηθεί η σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Ο καπιταλισμός ποτέ δεν σταμάτησε να σκοτώνει και να ξεριζώνει κόσμο -κανένας καπιταλισμός.
Είναι όμως η πρώτη φορά που η Ευρώπη διώχνει πρόσφυγες από το έδαφός της, στέλνοντας την αφρόκρεμα των μονάδων καταστολής της για να τους κυνηγήσει. Είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη απαλλάσσεται ανοιχτά και περήφανα από την υποχρέωση να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο,τι κι αν ειπωθεί ως δικαιολογία, αυτό συνέβη και συνέβη στην Ελλάδα, τη χώρα όπου μεγαλώσαμε και ζούμε. Δεν θα υπάρχει δικαιολογία για τη γενιά μας αν βρεθεί μια λύση για αυτή τη φρίκη σε 3 ή σε 5 χρόνια, αν αναγνωρίσουμε το σφάλμα αφού καταστρέψουμε χιλιάδες ζωές. Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για τη γενιά μας, αν δεν την εμποδίσουμε τώρα.
Να σταματήσουμε τις απελάσεις. Να εμποδίσουμε τη ντροπή.Να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες. Τώρα. Παντού. Και με κάθε τρόπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: