Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν το χιούμορ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση: Απόσπασμα της ανέκδοτης νουβέλας του Τζίμι Μάρδα “Into the Night”. (http://www.thegreekcloud.com, 27/9/2015)

...........................................................


Απόσπασμα της ανέκδοτης νουβέλας του Τζίμι Μάρδα Into the Night.


[…] Τρέχοντας να αγοράσει τσιγάρα, η Γιολάντα εγκατέλειψε το δωμάτιο επειγόντως μέσα στην βαθύτερη νύχτα. Είχε κάνει το λάθος να θεωρήσει τα μαύρα μεσάνυχτα σύμμαχό της ξεχνώντας τον κομπιούτερ της φωσφορίζοντα και απροστάτευτο. Αυτή η απρόσμενη αβλεψία ήταν ο λόγος που ο ατυχής Τζίμι, αγουροξυπνημένος, αδυνατωντας να συλλάβει σε τι μπελάδες θα έμπλεκε, δεν απέφυγε την, σχεδόν ακούσια, ανάγνωση:
“Εις εαυτόν υπενθύμιση: Προσπάθησε να μην υποτιμάς την ανοησία, την αμετροέπεια, που εγκυστώνει, μέσα σε άφθονη εξυπνάδα, ο μέσος Έλληνας Αριστερός. Γιατί έφυγε ο Λαφαζάνης και οι συν αυτώ από το Σύριζα; Γιατί, αντί να αφήσει τον Τσίπρα να σηκώσει, αν το επέλεγε, το βάρος μαζικών διαγραφών, του επέτρεψε να τους λοιδορεί ως διασπαστές; Στο κάτω-κάτω και με τον ιδρώτα του, το δικό του και των οπαδών του, φτιάχτηκε το Κόμμα! Γιατί το χάρισε στον αντίπαλο; Τι θα έχαναν δηλαδή, αν παραιτούμενοι από το υπουργιλίκι και το βουλευτιλίκι, παρέμεναν, ως διαμαρτυρόμενη 'αριστερή πτέρυγα', στον Συριζα, περιμένοντας να γίνουν ευνοϊκότερες οι συνθήκες και επηρεάζοντας, το κατά δύναμιν, την πολιτική της κυβέρνησης στα 'επουσιώδη'. Επιπλέον, η παραμονή τους θα ήταν μια δίκαιη αυτοτιμωρία, ας την πω έμπρακτη -και χρήσιμη- μετάνοια, για την βρώμικη δουλειά που έκαναν προκειμένου να προωθήσουν τον Τσίπρα στην πρωθυπουργία, βαυκαλιζόμενοι ότι την κρίσιμη στιγμή θα μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση… Παίζοντας σε άλλον γαλαξία, κατέληξαν να χάσουν την όποια κρατική επιχορήγηση δικαιούνταν. Ανόητοι!”
Σχεδόν αμέσως, τελειώνοντας την ανάγνωση, ακούστηκε η εξώπορτα να ανοίγει. Ο Τζίμι σιχτίρισε γιατί δεν πρόλαβε να μυρίσει το σλιπάκι που η Γιολάντα είχε ξεχάσει πεταμένο στον καναπέ. [...]
___

Δεν υπάρχουν σχόλια: