Τρίτη 14 Απριλίου 2015

"Μ' ενοχλεί αφόρητα" γράφει ο Τάσος Παππάς ("Εφημερίδα των Συντακτών", 14.04.2015)

......................................................


Μ' ενοχλεί αφόρητα

 


Το κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  
 
Μ' ενοχλεί αφόρητα που οι πλειοψηφίες παρακολουθούν εξ αποστάσεως, θυμώνουν ιδιωτικώς και σιωπούν δημοσίως.
Μ' ενοχλεί αφόρητα ότι δεν υπάρχει φοιτητικό κίνημα για να προστατεύσει τους πανεπιστημιακούς χώρους από διάφορους τύπους που έχουν μια περίεργη αντίληψη για την ελευθερία της έκφρασης και την απρόσκοπτη διακίνηση ιδεών και προσώπων μέσα στα ΑΕΙ.
Μ' ενοχλεί αφόρητα που η κατάληψη, από ανώτερη μορφή πάλης, έχει καταντήσει ψωμοτύρι για κάποιες ομάδες διαμαρτυρομένων.
Μ' ενοχλεί αφόρητα που οι μαζικές διαδικασίες έχουν υποκατασταθεί από τη δράση ισχνών μειοψηφιών, οι οποίες αδιαφορούν επιδεικτικά για τη γνώμη της πλειοψηφίας.
Μ' ενοχλεί αφόρητα που οι πλειοψηφίες παρακολουθούν εξ αποστάσεως, θυμώνουν ιδιωτικώς και σιωπούν δημοσίως.
Μ' ενοχλεί αφόρητα το κλίμα υστερίας που καλλιεργούν κυρίως τα τηλεοπτικά δελτία των οκτώ, δίνοντας την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση πολιορκίας και προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η δημοκρατία απειλείται.
Μ' ενοχλεί αφόρητα ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης-από τη Δεξιά μέχρι το «σκληρό Κέντρο»- πιέζουν την κυβέρνηση να επέμβει δυναμικά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Μ' ενοχλεί αφόρητα που ο αρμόδιος υπουργός επιλέγει τη βολική θέση να κρυφτεί πίσω από τον πρωθυπουργό αντί να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να παραιτηθεί, εφόσον διαφωνεί με τη στάση του προϊσταμένου του.
Τέλος, με ενοχλεί αφόρητα που κι εγώ είμαι αμήχανος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: