Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Στείλτε τους στα πολυτελή σπίτια τους! Ποτέ ξανά στην κυβέρνηση πολιτικοί απατεώνες!

............................................................

Στείλτε τους στα πολυτελή σπίτια τους! Ποτέ ξανά στην κυβέρνηση πολιτικοί απατεώνες!

Βενιζέλος: «Αν μας αποδοκιμάσει η κοινωνία, φεύγουμε από την κυβέρνηση»

Ξεκάθαρο δίλημμα για τις ευρωεκλογές θέτει πλέον ο Ευ. Βενιζέλος

 http://www.tanea.gr, 5/5/2014

 

γράφει η Βούλα Κεχαγιά
 
 
Θέμα μη συμμετοχής του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση - επομένως, πτώσης του κυβερνητικού συνασπισμού - σε περίπτωση που η Ελιά δεν επιτύχει ικανοποιητικές εκλογικές επιδόσεις ανοίγει από την ηγεσία και στελέχη του κόμματος.

Εως τώρα ο κ. Βενιζέλος συνέδεε τη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας με την αντοχή της Ελιάς, όμως για πρώτη φορά χθες έθεσε θέμα αξιοπρέπειας και πολιτικής ευαισθησίας σε περίπτωση που αποδοκιμαστεί στην κάλπη. Ζήτημα που έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν το κόμμα πολύ χαμηλά - κοντά στο 4%-5%.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζουν πως αυτό είναι το κεντρικό δίλημμα των ευρωεκλογών, κατά πόσο το ΠαΣοΚ θα μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση εάν αποδοκιμαστεί από την κοινωνία. Τονίζουν δε ότι εάν η εκλογική φθορά του ΠαΣοΚ συγκριτικά με της ΝΔ (σε σχέση με τις εκλογές του 2012) είναι δυσανάλογη, τότε το κόμμα δεν μπορεί να κρατηθεί στην κυβέρνηση.

Οταν ρωτήθηκε (Μega) αν θα κλονισθεί η κυβερνητική σταθερότητα εφόσον δεν ενισχυθεί η Ελιά στις εκλογές, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε: «Εμείς τι είμαστε; Είμαστε αντιδημοκράτες και αναίσθητοι; Είναι δυνατόν να μετέχουμε σε μία προσπάθεια αν δεν θέλει ο λαός;».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ και συνομιλητής της ηγεσίας του κόμματος Πάρις Κουκουλόπουλος με συνέντευξή του δήλωνε στον «Ελεύθερο Τύπο»: «Δεν κρίνεται η ηγεσία του ΠαΣοΚ στις 25 Μαΐου, κρίνεται η σταθερότητα της χώρας. Δεν ξέρω ούτε έναν βουλευτή του ΠαΣοΚ που να έχει τη διάθεση να στηρίζει την κυβέρνηση εάν αποδοκιμαστούμε στις κάλπες. Η απόφαση ανήκει στους πολίτες και σε κανέναν άλλον» τόνισε υπονοώντας ότι θα χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

Εκ παραλλήλου, η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά και στέλεχος του ΠαΣοΚ Συλβάνα Ράπτη στην κεντρική της ομιλία στην Αθήνα αναφερόμενη στην επιλογή του ΠαΣοΚ να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία για τη διάσωση της χώρας διερωτήθηκε: «"Αυτό το τίμημα πόσο ακόμη θα το πληρώνουμε; Πόσο αντέχουμε μια νέα απόρριψη;" ρωτούν οι δικοί μας άνθρωποι. Κυριακή κοντή γιορτή. Θα δείξει. Είναι καιρός να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια του ΠαΣοΚ».

ΑΝ ΤΟ 2007... Συζητήσεις προκαλούν στο ΠαΣοΚ και οι αναφορές του κ. Βενιζέλου ότι θα ήταν αλλιώς τα πράγματα εάν είχε νικήσει αυτός στις εκλογές τους 2007. Δήλωσε στο Mega: «Εάν είχε γίνει το 2007 άλλη επιλογή στον χώρο του ΠαΣοΚ, θα ήταν ενδεχομένως άλλη η ιστορία της χώρας, θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα των εκλογών και θα ήταν και άλλη η διαχείριση των πραγμάτων», κάτι που ερμηνεύτηκε ως μία ακόμη αιχμή για τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος ως γνωστόν νίκησε στις εσωκομματικές εκλογές του 2007.

Μία ημέρα νωρίτερα από τη Λαμία κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του το βράδυ της 25ης Μαΐου, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι «δεν συνιστά ούτε απόλαυση ούτε πολυτέλεια η άσκηση αυτού του ρόλου», για να προσθέσει: «Κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο κυνικός, τόσο ανόητος και ανιστόρητος για να θέλει κάτι τέτοιο. Και πείτε ότι υπάρχει κι ένας άνθρωπος που το θέλει ή μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Μπορεί αυτοί να έχουν κάποιον οπαδό ή κάποια απήχηση; Αλλά πρέπει να σάς πω και το εξής, γιατί απέχουμε λίγες μέρες από το Πάσχα: κάποια στιγμή μέχρι κι ο Ιησούς πήρε το φραγγέλιο».

Ανοιχτός ο Λοβέρδος για κοινή ΚΟ με το ΠαΣοΚ

Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενιαίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με το ΠαΣοΚ και άλλους ανεξάρτητους βουλευτές μετά τις ευρωεκλογές άφησε ανοιχτό ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικών Αντιπροσώπων της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: