Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

"...καθαρίστριες και αστυνομικοί συμπιέζονται εξίσου από την κρίση..."! (www.protagon.gr, 19/3/2014) Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε σ' αυτόν ατέλειωτο εφιάλτη!

......................................................


Σχολιάζω εκ των προτέρων και οργισμένα: 

Απομονώνω τη φράση της κ. Αλαφούζου: "...καθαρίστριες και αστυνομικοί συμπιέζονται εξίσου από την κρίση..." Ούτε για τις μεν ούτε για τους δε ξέρεις τι σου γίνεται, κοπέλα μου. Απλώς απολαμβάνεις την αυθαιρεσία του ρόλου σου. Κατέχεις ένα βήμα και από κει εξαπολύεις ό,τι σου κατεβαίνει στην άδεια σου (κατά τα άλλα ευειδή) κεφαλή. Η απολυμένη καθαρίστρια συμπιέζεται το ίδιο με τον εργαζόμενο" αστυνομικό! Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε από νεόκοπους και νεόκοπες δημοσιογράφους. Φράση υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας, ίδιας ποιότητας και ίσης αξίας με αυτή της "συστεγαζόμενης"  στο protagon κ.Λ.Διβάνη για τον "τζαμπατζή" νεαρό που πήδηξε από το λεωφορείο επειδή δεν είχε το γ... εισιτήριο!   
   Όσον αφορά στο επιχείρημα "ότι στο Αστυνομικό Σώμα προσφεύγουν σήμερα πολλοί νέοι λόγω της ανεργίας, νέοι που δεν είναι καθόλου στο στερεότυπο του «μπάτσου»...", πραγματικά τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στην κ.Αλαφούζου; Την κοινωνική της παρατηρητικότητα; Την ερμηνευτική των κοινωνικών φαινομένων ικανότητα;  Αλλά για την αποδοχή και την αφομοίωση του στερεότυπου του "μπάτσου" ας μην ανησυχεί η κ. Αλαφούζου. Φροντίζει και ο κρατικός μηχανισμός της εκπαίδευαης και οι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ (Μέσων Μαζικής Ερήμωσης, κατά τη γνώμη μου) να το εμπεδώσουν οι αναισθητοποιημένοι νέοι μας.
   Ένα κοινό στοιχείο συνδέει την κ. Αλαφούζου με τον αστυνομικό. Η ανικανότητα. Του μεν να φυλάξει και να υπερασπιστεί το όπλο του (όπλο του είναι και το κλομπ), όπως και ο στρατιώτης που του κλέβουν το όπλο στη σκοπιά του, και της δε να αντιλαμβάνεται αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία και να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη. Οπότε με τα αξιολογικά κριτήρια, που θέλουν να μας επιβάλουν αλλού (στον δημόσιο τομέα κλπ.), μάλλον προς απόλυσιν θα πρέπει να προορίζονται και οι δύο, αστυνομικός και "δημοσιογράφος"...   

....................................................

Ιδού και το "ευαίσθητο" κείμενο της κ.Αλαφούζου:

Προκαλείς έτσι το γιο σου ;



 Στέλλα Αλαφούζου

από τη Στέλλα Αλαφούζου (www.protagon.gr, 19/3/2014) 

Παρακολουθώ το γνωστό video με τη διαμαρτυρόμενη καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, που βρήκε ένα γκλοπ και αρνείται να το δώσει στον αστυνομικό λέγοντάς του «χτυπάς μ’ αυτό τη μάνα σου;». Η γυναίκα αυτή για την τηλεόραση είναι η ηρωίδα των ημερών… όμως για λάθος λόγους. Μπορώ πολύ εύκολα να τη θαυμάσω για τον αγώνα να μεγαλώσει μόνη τα δυο παιδιά της, μπορώ πολύ εύκολα να την καταλάβω και της δίνω κάθε δίκιο που αντιδρά στο ενδεχόμενο της απόλυσης. Όμως στη λογική μου η συμπεριφορά της είναι λάθος. Και είναι δυο φορές λάθος ο ενθουσιασμός των εκπομπών μαζί της, ειδικά όταν εστιάζουν στη «μαγκιά» να αρπάξει το γκλοπ και λιγότερο στο γιατί αυτή η γυναίκα διαμαρτύρεται.
Αν αντί του γκλοπ ήταν κάτι περισσότερο επικίνδυνο, ας πούμε ένα όπλο...θα λέγαμε τα ίδια; Με πόση ευκολία βάζουμε απέναντι δύο κοινωνικές ομάδες που στην πραγματικότητα είναι μία και τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν (καθαρίστριες και αστυνομικοί συμπιέζονται εξίσου από την κρίση). Ξεχνάμε ότι στο Αστυνομικό Σώμα προσφεύγουν σήμερα πολλοί νέοι λόγω της ανεργίας, νέοι που δεν είναι καθόλου στο στερεότυπο του «μπάτσου».
Ο αστυνομικός εν προκειμένω έκανε το καθήκον του ζητώντας ευγενικά απ’ όσο βλέπω το γκλοπ, η πρόκληση της διαμαρτυρόμενης «ας έρθει να το πάρει» σε ποιο ακριβώς καθήκον απαντά; Εντάξει, τον δε χαρακτηρισμό «κωλόπαιδα», τον καταλαβαίνω… σε κάθε μάνα κάποια στιγμή ξεφεύγει να πει «κωλόπαιδο» το παιδί της. Σωστά;


Δεν υπάρχουν σχόλια: