Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Συγκρατημένος ο πρόεδρος του ΣΕΒ για την οικονομική ευφορία της κυβέρνησης (http://www.attikipress.gr, Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014)

.........................................................

Συγκρατημένος* ο πρόεδρος του ΣΕΒ για την οικονομική ευφορία της κυβέρνησης

 Συγκρατημένος ο πρόεδρος του ΣΕΒ για την οικονομική ευφορία της κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Τριμερούς Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, εκτίμησε ότι η πορεία της Ελλάδας προς τη βιώσιμη έξοδο από την πολιτική και οικονομική κρίση θα είναι ακόμη μακρά και προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός «συστημικού κενού».
«Να πάψουμε να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε οικονομικές συνταγές με αντίληψη εργαστηρίου και να συμπεριλάβουμε στις οικονομικές εξισώσεις τον παράγοντα λαό», πρότεινε ο κ. Δασκαλόπουλος και προειδοποίησε για τον κίνδυνο «ενός συστημικού κενού, που αν δεν αναιρεθεί μπορεί να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις» επειδή όπως είπε, οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο πολιτικό κατεστημένο.
Ο ίδιος ανέφερε ότι, «η Ελλάδα είναι ένα ακραίο σύμπτωμα της ευρωπαϊκής κρίσης. Γίναμε το πειραματόζωο μιας συνταγής σωτηρίας από τις Βρυξέλλες, που είχε πολλά κενά και λάθη και η οποία εφαρμόστηκε απρόθυμα και επιλεκτικά από ένα ανέτοιμο πολιτικό σύστημα».
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επεσήμανε την ανάγκη για πραγματική και ριζική αλλαγή την οποία όμως η κοινωνία πρέπει να δει ως δικό της συμφέρον, και όχι ως έξωθεν επιβολή και σε αυτό, πρόσθεσε, «όλοι οι υπόλογοι φορείς έχουμε αποτύχει».
Τέλος, ο κ. Δασκαλόπουλος εκτίμησε ότι η κρίση ανέδειξε την εντεινόμενη αποξένωση ανάμεσα στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ και τους λαούς της Ευρώπης και ότι «με τη λιτότητα ως κυρίαρχη συνταγή και με την ανταγωνιστικότητα ως αποκλειστικό ζητούμενο, η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά».

*Σχολιάζω: "Σ υ γ κ ρ α τ η μ έ ν ο ς"; Και τι είναι ο "κίνδυνος ενός «συστημικού κενού»"; Το "πειραματόζωο μιας συνταγής σωτηρίας από τις Βρυξέλλες"; Το «όλοι οι υπόλογοι φορείς έχουμε αποτύχει»; "...με τη λιτότητα ως κυρίαρχη συνταγή...η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά"; Δηλαδή αν μίλαγε έξω από τα δόντια, τι θα μας έλεγε; Να παραιτηθεί όλο το πολιτικό προσωπικό που διοίκησε και διοικεί τη χώρα; Μήπως θα έπρεπε ο κ. Δασκαλόπουλος να ενταχθεί στην αντιπολίτευση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: