Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Φαρμακονήσι: Βρέθηκε το σκάφος- Τέσσερα πτώματα (http://www.nooz.gr. 7/2/2014)

..........................................................

Φαρμακονήσι: Βρέθηκε το σκάφος- Τέσσερα πτώματα

http://www.nooz.gr,  ΑΘΗΝΑ 07/02/2014 

 


Εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής το σκάφος, που έγινε ο υγρός τάφος για μετανάστες στο Φαρμακονήσι.

Μάλιστα, από το σκάφος ανασύρθηκαν τέσσερις ακόμα σοροί, ενώ οι δύτες αναφέρουν πως υπάρχουν κι άλλα πτώματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το τουρκικό σκάφος βρέθηκε σε βάθος 73 μέτρων, ενώ μέσα σε αυτό εντοπίστηκαν τα πτώματα γυναικών και παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως στις 20 Ιανουαρίου, τουλάχιστον 12 μετανάστες έχασαν τη ζωή, όταν βυθίστηκε το πλοιάριό τους, που βρισκόταν υπό ρυμούλκηση από το Λιμενικό.

Δεκαοχτώ ημέρες μετά το ναυάγιο, το Λιμενικό ανακοίνωσε πως το πολεμικό πλοίο «ΣΤΡΑΒΩΝ» εντόπισε το τουρκικό σκάφος με τη λίστα των θυμάτων να μεγαλώνει.

Κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος επιχείρησε διπλή κατάδυση στο σημείο.

Οι δύτες εντόπισαν αρχικά σε ειδικό χώρο του σκάφους, τις σορούς τεσσάρων αγνοουμένων, μιας γυναίκας, ενός άνδρα και δύο μικρών παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

Λίγο αργότερα οι δύτες εντόπισαν και άλλους σορούς, που ωστόσο δεν κατάφεραν να ανασύρουν λόγω «των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν».

Από το Λιμενικό πάντως διαμηνύεται ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανασυρθούν τα πτώματα των άτυχων μεταναστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: