Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Βαρβιτσιώτης: Επιμένει στις θέσεις του για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι (26 Ιαν 2014 | tvxsteam tvxs.gr) Και πρέπει εγώ να θεωρούμαι σ υ μ π α τ ρ ι ώ τ η ς τους;...;

............................................................

Βαρβιτσιώτης: Επιμένει στις θέσεις του για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι*





tvxs.gr/node/147748
 



Φωτογραφία: Παναγιώτης 
Τζάμαρος/FosPhotos

Επιμένει στις θέσεις που διατύπωσε σχετικά με την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παρά την κατακραυγή τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό. Μιλώντας σε εκδήλωση του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, επανέλαβε την κάλυψη που παρέχει στο Λιμενικό Σώμα, ενώ έκανε γνωστό ότι ζήτησε να συζητηθεί το «θέμα της παράνομης μετανάστευσης» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Ο υπουργός Ναυτιλίας, επέλεξε να μην απαντήσει στις καταγγελίες ότι οι καταθέσεις των επιζώντων μεταναστών, τις οποίες επικαλέστηκε την Παρασκευή, είναι ψευδείς ούτε να σχολιάσει τις μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις φερόμενες «καταθέσεις».
Σχετικά με τα αιτήματα της Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ, της Διεθνούς Αμνηστίας, της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ, καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες πνίγηκαν 12 άνθρωποι -εκ των οποίων τα περισσότερα παιδιά και βρέφη-, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αρκέστηκε στο να παραπέμψει στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Εμμένοντας στις θέσεις του, υποστήριξε πως οι επικριτές του «θεωρούν απαράδεκτη τη δήλωση ότι οφείλουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και δεν θα τα αφήσουμε ξέφραγο αμπέλι• θεωρούν απαράδεκτη τη δήλωση να ζητάω να μην αποδίδονται ευθύνες, προτού ολοκληρωθεί μία έρευνα και χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση».
«Έχω κατηγορηθεί το τελευταίο διάστημα ότι κάνω απαράδεκτες δηλώσεις, επειδή ζητάω τη διερεύνηση ενός τραγικού ατυχήματος που το κάνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», ανέφερε.
Την ίδια στιγμή διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία «έχει τα όργανα και τους θεσμούς» για να «προστατέψει τους άντρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος»
Όπως σημείωσε, μιλώντας στον Ομίλο Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής: «Φίλες και φίλοι ξέρω ότι ο κάθε ένας και η κάθε μία από εσάς, σε κάθε επιχείρηση στην οποία συμμετέχει, ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της κακόπιστης κριτικής. Να ξέρετε ότι η Πολιτεία έχει και τα όργανα και τους θεσμούς και για να διαλευκάνει όλες τις υποθέσεις αλλά και για να προστατέψει τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος που δρουν καθημερινά βάζοντας σε ρίσκο και σε κίνδυνο τη ζωή τους».
Τους χειρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου υπερασπίστηκε, χαιρετίζοντας την ίδια εκδήλωση, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.



*Σχολιάζω:   

..."Χαίρε, ξείνε, παρ' άμμι φιλήσεαι / αυτάρ έπειτα
δείπνου πασσάμενος μυθήσεαι όττεό σε χρή."...

..."Ξένε μου, καλωσόρισες, έλα να σε φιλέψουμε, κι αφού το δείπνο μας χορτάσεις, τότε μας λες τον λόγο της επίσκεψής σου"... 

(Ομήρου "Οδύσσεια", ραψωδία α', μετάφραση Δ.Ν.Μαρωνίτης)

Αυτά μας παραδόθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια... 

 Άδωνις Γεωργιάδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Είναι αυτοί απόγονοι του Ομήρου; Κοινωνούμε τον ίδιο πολιτισμό; Μπορώ να τους θεωρώ συμπατριώτες μου;... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: