Οργή στο Διαδίκτυο προκάλεσαν οι δεκάδες φωτογραφίες των προσαχθέντων στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία του Σαββάτου για τη ΔΕΘ, με νεαρούς να μεταφέρονται σε κλούβες της αστυνομίας με τα χέρια πίσω από το κεφάλι σαν αιχμάλωτοι πολέμου.
Η στάση των αστυνομικών να μεταχειριστούν με αυτόν τον εξευτελιστικό τρόπο τους προσαχθέντες προκάλεσε πλήθος επικριτικών σχολίων από χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, που παρομοιάζουν τις εικόνες στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου, με εκείνες των αιχμαλώτων στην Κύπρο μετά την εισβολή του Αττίλα ή με φωτογραφίες κρατουμένων στη βάση του Γκουαντάναμο. Αντιθέτως, δεν προκάλεσε την παραμικρή αντίδραση στα μέλη της «μιντιακής» ελίτ, που στη φωτογραφική απεικόνιση των «αιχμαλώτων» είδαν μονάχα μια ομάδα «ακραίων στοιχείων».
Χρησιμοποιώντας στρατιωτικές μεθόδους αιχμαλωσίας οι δυνάμεις καταστολής δίνουν πλέον νέα διάσταση στον όρο «προσαγωγή υπόπτου» αφήνοντας έκθετη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και τον αρμόδιο υπουργό για τις πρακτικές τους. Πρακτικές, όμως, που ουδόλως είναι αποκομμένες από το αστυνομικό δόγμα Δένδια, αλλά αντιθέτως υπηρετούν κατά γράμμα την κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης. Ό,τι περισσεύει από το αστυνομικό κρεβάτι του κοινωνικού Προκρούστη δεν αρκεί πλέον απλώς να «κοπεί». Ό,τι και όποιος ξεφεύγει από τα όρια της κοινωνικής νομιμότητας, πρέπει να ταπεινωθεί, να εξευτελιστεί, πρέπει να διασυρθεί στα μάτια της κοινής γνώμης. Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός τού να επιβάλεις στον αιχμάλωτο να στέκεται είτε όρθιος είτε γονατιστός, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Αυτό επιβάλλει ο νικητής στον ηττημένο. Την ταπείνωση. Να σταθεί ο αιχμάλωτος σε αυτή τη μειωτική και συνάμα επώδυνη στάση μπροστά στην εξουσία των όπλων του νικητή. Γιατί εδώ ο «αιχμάλωτος» δεν είναι ύποπτος φυγής για να του περάσεις χειροπέδες. Δεν είναι επικίνδυνος για να τον δέσεις. Είναι μονάχα ένας «αιχμάλωτος» που θέλεις να του τσακίσεις την αξιοπρέπεια. Να τον υποχρεώσεις να βιώσει την ήττα του με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο και μάλιστα σε δημόσια θέα για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι. Να ξέρουν τι τους περιμένει στο κράτος του Νόμου και της Τάξης.