Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

"Διορθώνεται" ο θάνατος; / "Δεν βγαίνει σε διαθεσιμότητα η άτυχη καθηγήτρια. Χθες διόρθωσαν την γκάφα." ("Εφημερίδα των Συντακτών", 08/08/13)

........................................................

 Διορθώνεται ο θάνατος;...

Παραβιάζω την αρχή "το σχόλιο να ακολουθεί την είδηση" και οργισμένος ρωτάω: Μόνο με νεκρούς θα πεισθεί αυτή η βρωμερή εξουσία, που λυμαίνεται τον τόπο και τους ανθρώπους του τόσα χρόνια, ότι δεν είμαστε αριθμοί, ούτε στατιστικά δεδομένα, ούτε γραφήματα δεικτών οικονομίας, αλλά άνθρωποι με αγάπες για τα παιδιά μας και τους (τις) συντρόφους της ζωής μας, για τους μαθητές μας και τους γονιούς τους, για τους αρρώστους μας, για τους συμπολίτες και τους συμπατριώτες μας, με λαχτάρα για δημιουργία και έκφραση, με χαρές και λύπες να συνοδεύουν τις αγάπες μας και τα όνειρά μας;
   Αλλά κι όταν συμβεί το μοιραίο όπως στην περίπτωση της κ. Καψαχάτη, θα μπορέσουν ποτέ να δείξουν ελάχιστη έστω σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι στο αδιανόητο του θανάτου; Να μην προκαλούν με την ανικανότητά τους και τη γελοιότητά τους, (να ανακαλούν - άκουσον, άκουσον - τη διαθεσιμότητα μιας νεκρής!); Εκτός αν ήθελαν να την αναστήσουν για να την απολύσουν ξανά στο μέλλον! Ναι, σαν τον νεκρό στρατιώτη του Μπρεχτ στη γνωστή μπαλάντα του. Και πού να μιλήσεις για παραιτήσεις. Ποιος έχασε την ντροπή για να την έχουν Υπουργοί ή υπηρεσιακοί παράγοντες;...
 

"Εφημερίδα των Συντακτών", 08/08/13

Δεν βγαίνει σε διαθεσιμότητα η άτυχη καθηγήτρια

Χθες διόρθωσαν την γκάφα.
     





Διορθώθηκε η μακάβρια γκάφα του υπουργείου Παιδείας να θέσει σε διαθεσιμότητα την άτυχη καθηγήτρια Κλαίρη Καψαχάτη, η οποία απεβίωσε προ ημερών, συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου, την ίδια μέρα που έμαθε ότι απορρίφθηκε το αίτημά της να εξαιρεθεί από το κυβερνητικό πρόγραμμα κινητικότητας. Ο χαμός της είχε συγκλονίσει τον εκπαιδευτικό κόσμο και την τοπική κοινωνία της Λάρισας. Το εν λόγω περιστατικό έφερε στην επιφάνεια την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί το υπουργείο Παιδείας, όπως είχαν καταγγείλει οι συνάδελφοι της άτυχης καθηγήτριας.

Μετά τις αντιδράσεις αυτές, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, υπέγραψε στις 31 Ιουλίου νέα διαπιστωτική πράξη για τη διόρθωση της προηγούμενης. Χθες, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, Αθανάσιος Μαργαριτόπουλος, υπέγραψε την ανάκληση της διαθεσιμότητας (έγγραφο κάτω)* και ενημέρωσε τους συναδέλφους της στο λύκειο όπου δίδασκε και την τοπική ΕΛΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη καθηγήτρια υπηρετούσε τα τελευταία 15 χρόνια στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου στον κλάδο νοσηλευτικής και ήταν συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Λάρισας. Ηταν παντρεμένη και μητέρα δύο ενήλικων κοριτσιών. Ηταν μέλος του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και παλιότερα μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας και δραστήριο μέλος της Επιτροπής Αγώνα που είχαν συστήσει οι εκπαιδευτικοί.

Στ.Ζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: