Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

"Αντιποίηση ευαισθησίας" (απόσπασμα) του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου (www.lifo.gr, 10/7/2013)


..............................................................

Αντιποίηση ευαισθησίας (απόσπασμα)

Αυτοί που προσποιούνται τους ευαίσθητους,  ενώ είναι κτηνάρες.

του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου (www.lifo.gr, 10/7/2013)


...Οι άνθρωποι είναι ματαιόδοξοι. Έχουν απωθημένα μεγαλείου ή κόλλημα με ένα αξίωμα. Σαν τα κοριτσάκια που στον καθρέφρη φοράνε τα τακούνια της μαμάς τους και ζούνε μέσα σε πλήρη παραισθησία.
   Υπάρχει όμως μια υποκατηγορία τους, που είναι πιο υποκριτική και πιο αξιογέλαστη από τις άλλες: αυτοί που προσποιούνται τους ευαίσθητους, ενώ είναι κτηνάρες. Αυτοί που μαρουλιάζουν στο κηρυγματολογικό μπλα μπλα, ενώ απλώς βαριούνται να δουλέψουν. Αυτοί που μεγάλωσαν στο επίκεντρο της διαπλοκής και ωστόσο διάγουν την αργόσχολη ζωή τους, γράφοντας τον έναν μετά τον άλλον, λίβελους εναντίον της ψεύτρας κοινωνίας.
   Συγχωρείς τον τρελό που κάνει τον τροχονόμο στη Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά τον δίβουλο τύπο που μαστιγώνει νυχθημερόν την κοινωνία επειδή επέλεξε, σε πείσμα των πράξεών του, τον ρόλο του ευαισθητου αγκιτάτορα δε τον συγχωρείς. Τον φτύνεις...

... ογκώνονται γύρω μας (ειδικά στα social media) κύματα από στρεψόδικες ακαμάτρες που δεν αφήνουν κυκλάμινο ν' ανθίσει δίχως να το διατάξουν να γείρει προς τη μεριά που εκάστοτε τους συμφέρει.
    Η λαθροχειρία της κοινωνικής ευαισθησίας ήταν ιστορικά η ασφαλέστερη οδός προς τη διεφθαρμένη εξουσία. Πότε όμως δεν ασκείτο από τόσους πολλούς, τόσο πολύ.
   Και δεν υπάρχει πιο κυνικό "επάγγελμα" απ' το να κλέβεις εκκλησιά - την πίστη  των ανθρώπων.


Στάθης Τσαγκαρουσιάνος


Δεν υπάρχουν σχόλια: