Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ (13 Ιουν 2013 | yianis tvxs.gr)

.............................................................
 

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

tvxs.gr/node/131390
 

από το facebook του Κυριάκου Ζηλάκου
ΕΠΕΙΔΗ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥ… ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ
 
Χρειάζεται περισσό θράσσος, ως εκ του… Περισσού. Χρειάζεται να λέγεσαι Δημήτρης Κουτσούμπας και να κατέχεις τη θέση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, για να λες αυτά τα πράγματα καταγγέλλοντας… «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» το κλείσιμο της ΕΡΤ. Δεν χρειάζεται όμως και πολύ θράσσος, όταν έχεις την ομπρέλλα προαστασίας του συστήματος στο οποίο παρέχεις τις υπηρεσίες σου.Η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Αυτοί που άνοιξαν το δρόμο σε τέτοιες πρακτικές κλείνοντας τον τηλεοπτικό σταθμό του 902 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η τροϊκανή κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, αυτοί που δίδαξαν τρόπους εφαρμογής του μνημονίου απολύοντας και κρατώντας απλήρωτους τους δημοσιογράφους του Ριζοσπάστη και απαγορεύοντάς τους ακόμα και να κάνουν συνέλευση, έρχονται τώρα να καλέσουν «όχι μόνο για τους εργαζόμενους της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, συνολικά για τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα», όπως είπε ο Δ.Κουτσούμοας.Στη δε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».
Μα η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ ό,τι έκανε το ΚΚΕ στον 902 και τον Ριζοσπάστη. Μάλιστα αν η κυβέρνηση μιμηθεί πλήρως τις πρακτικές της ηγεσίας του ΚΚΕ, τότε θα πρέπει ακόμα: Να απαγορεύσει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να κάνουν γενική συνέλευση. Να ποινικοποιήσει την προσφυγή τους στην ΕΣΗΕΑ και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανήκουν. Να στοχοποιήσει – δημοσιεύοντας τα ονόματά τους – τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που πρωτοστατούν στις αντιδράσεις, καλώντας τον ελληνικού λαό να τους αποδοκιμάζει όπου τους συναντάει και όποιος τολμήσει να τους χαιρετίσει να θεωρείται προδότης.
Aν επίσης η κυβέρνηση θέλει να μιμηθεί πλήρως την ηγεσία του ΚΚΕ θα πρέπει να κλείσει την ΕΡΤ, να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους και στη συνέχεια να την «ξανανοίξει» ψάχνοντας για κάποιο αγοραστή, όπως ακριβώς έκανε και η ηγεσία του Περισσού με τον 902 TV, ο οποίος σήμερα εκπέμπει πάλι «καθαρός» από εργαζόμενους, οι οποίοι τρέχουν στα δικαστήρια για τα δεδουλευμένα τους, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες τους στην αστική δικαιοσύνη.
Οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη είχαμε έγκαιρα επισημάνει μόλις έγιναν οι πρώτες απολύσεις το Δεκέμρβιο του 2012: «Η πρόκληση εκ μέρους της ηγεσίας του ΚΚΕ ξεπερνάει τα στενά όρια του Περισσού. Αυτή η συμπεριφορά υπονομεύει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Το ΚΚΕ μετατρέπεται από “αποκούμπι” του λαού σε “δεκανίκι” της εργοδοσίας, σε άλλοθι της αστικής τάξης, για αυτό και του κάνουν τα στραβά μάτια. Νομιμοποιεί πολιτικά τον κάθε εργοδότη να απολύει στο όνομα της κρίσης επικαλούμενος το παράδειγμα του ΚΚΕ. Τώρα όλοι οι εργοδότες θα μπορούν να λένε “αφού το ΚΚΕ κάνει απολύσεις τι ζητάτε από εμάς;”. Την ίδια ώρα η εργοδοσία του Περισσού στέλνοντας μήνυμα στους άλλους εργοδότες, λέει, δεν τηρώ κλαδικές συμβάσεις και καθορίζω εγώ τους μισθούς που θα δίνω στους δικούς μου εργαζόμενους. Είναι μπροστά και από τα τρία μνημόνια από τη συγκέβρνηση και την Τρόικα».
Διαπιστώσαμε ακόμα πως η υποκρισία, «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», μπορεί να λειτουργούν για το ακριβώς αντίθετο από αυτό που διακηρύσσουν. Είδαμε ξαφνικά τι σημαίνει ο «λύκος φυλάει τα πρόβατα». Τι σημαίνει εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής από αυτούς που διακηρύσσουν ότι την καταγγέλλουν. Τι σημαίνει να απολύεται κάποιος γιατί διεκδικεί τα εργασιακά του δικαιώματα, δηλαδή τα δεδουλευμένα του, το δικαίωμα να κάνουν συνέλευση οι εργαζόμενοι και το δικαίωμα να απευθυνθούν στο σωματείο τους, την ΕΣΗΕΑ, για να ζητήσουν στήριξη. Οσοι ασκήσαμε αυτά τα δικαιώματα απολυθήκαμε προς παραδειγματισμό των υπολοίπων και προς δόξα του δόγματος «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», με τη διαφορά ότι αφορά μόνο τον εργάτη του… γείτονα.
Οι εργαζόμενοι στον «Ριζοσπάστη» διαπιστώσαμε επίσης και τι σημαίνει εργοδοτικός συνδικαλισμός. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Τύπου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ουσιαστικά έβαλαν πλάτη στις απολύσεις σε «Ριζοσπάστη» και «902». Συνολικότερα ο χώρος αυτός για να υπηρετήσει τα στενά επιχειρηματικά του συμφέροντα, υιοθέτησε την άποψη ότι οι απολύσεις στα ΜΜΕ είναι νομοτέλεια του καπιταλισμού, άρα δεν μπορούμε και δεν κάνουμε τίποτα για να τις αποτρέψουμε και το μόνο που παλεύουμε είναι η διεκδίκηση επιδομάτων ανεργίας. Στην ουσία πρόσφεραν το καλύτερο άλλοθι στους άλλους εργοδότες όχι μόνο στα ΜΜΕ αλλά και συνολικότερα.
Η υποκρισία αυτή της ηγεσίας του ΚΚΕ, έστρωσε το δρόμο για να παραδοθεί ο λαός στα αρπακτικά, είτε είναι τα ντόπια νεοφασιστικά μορφώματα είτε είναι τα πολυθεθνικά μονοπώλια. Οταν αφαιρείς από το λαό την ελπίδα, να κάνεις να πιστεύει πως «όλοι ίδιοι είναι» τότε τον αφοπλίζεις, του αφαιρείς τη μνήμη και τον αφήνεις έρμαιο μέσα στη θύελλα.

Το σκίτσο είναι του Κώστα Κουφογιώργου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: