Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Συνωστισμός για Ρεπούση Του Πέτρου Μανταίου (Χρονογράφημα στην "Εφημερίδα των Συντακτών" - 10/6/2013)

...............................................................

Συνωστισμός για Ρεπούση

Χρονογράφημα ("Εφημερίδα των Συντακτών" (10/6/2013)

Του Πέτρου Μανταίου

Συνωστίζονται, ανά τας οδούς και τας ρύμας τηλεοράσεων, ραδιοφώνων, εφημερίδων, Διαδικτύου κ.λπ., οι λιθοβολούντες τη βουλευτίνα της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθηγήτρια πανεπιστημίου στην Ιστορία, Μαρία Ρεπούση, κάθε φορά που, προσκαλούμενη ή αυτοβούλως, «ανοίγει το στόμα της» να πει όσα, τουλάχιστον από το 2006, μετά το βιβλίο της Ιστορίας της Στ΄δημοτικού, είναι γνωστά σε όσους παρακολουθούν την υπόθεση ή… καραδοκούν να «ανατυπώσουν», αυτούσια ή σε παραλλαγές, την ίδια «ετυμηγορία»!

Δεν βαριέστε. Κάποιοι λένε «τα θέλει κι η Ρεπούση και πάει γυρεύοντας!». Κάποιοι άλλοι πάλι, παρακαλάνε να τα θέλει κι η Ρεπούση, γιατί κι αυτοί πάνε γυρεύοντας να δείξουν πόσο έτοιμοι, με τ’ άρβυλα φορεμένα, είναι να σαλτάρουν από την ντάπια του Μεσολογγιού ή να πηδήξουν από τον βράχο του Ζαλόγγου για να δείξουν ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι απάτριδες. Μόνο που αυτά –να το πούμε, γιατί στη στήλη δεν αρέσει να κάνει εκπτώσεις– δεν έχουν την παραμικρή σχέση ούτε με το προφίλ ούτε με το ανφάς της δημοκρατίας. Και όσοι κρίνουν άλλους και θέλουν να φιμώσουν ή να πολτοποιήσουν για να φέρουν στα γούστα τους διαφορετικές γνώμες στο όνομα της δημοκρατίας, παίρνουν όρκο ψεύτικο. Δημοκρατία του φίμωτρου και της χειροπέδης δεν υπάρχει, ευτυχώς, ούτε στους ειδεχθέστερους εφιάλτες.

Ομως, δεν μπόρεσα να μη γελάσω με τους κατά Ρεπούση αφορισμούς, «πρέσβειρα εθνομηδενισμού και αναθεωρητισμού» και «εθνικά επικίνδυνη», του… γνωστού εκ της προδικασίας Παναγιώτη Ψωμιάδη. Δεν θυμόμουν ακριβώς και ανέτρεξα στο Google να φρεσκάρω: παυμένος περιφερειάρχης με τελεσίδικη απόφαση ως επιζήμιος για το δημόσιο συμφέρον και, κατόπιν, σωρεία από παραβιάσεις νόμων και άρθρων του Συντάγματος! Με αυτά, προφανώς, δεν κινδυνεύει το έθνος∙ οχυρώνεται! Γέλασα! Ομως λυπήθηκα ειλικρινά που, συγχρόνως, εναντίον της Ρεπούση ξιφούλκησε και ο Μίκης με το αστόχαστο (τέτοιες ώρες!): «…πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία»! Και συ λαέ βασανισμένε;…
10/06/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: