Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ (YouTube, 25/5/2013)

...........................................................



ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ


Μπορεί αυτό το πρόσωπο, αυτή η μάσκα,να συζητήσει ειλικρινά με την συνείδησή της;









Οι πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ αφού διαστρέβλωσαν, αποχύμωσαν και νέκρωσαν και τις σημασίες και τις λέξεις που τις όριζαν, όπως "Αλλαγή", "Κοινωνική Δικαιοσύνη", "Ισότητα", "Εθνική Ανεξαρτησία", "Σοσιαλισμός", "Διαφάνεια", "Αξιοκρατία", "Κάθαρση", ακόμα και τώρα αμετανόητοι δεν σταματούν ούτε μπροστά στην "Ταπείνωση" και την "Εσωστρέφεια", που τώρα θα μπορούσε κανείς να πει, ότι τώρα, ναι, είναι επιτέλους ο καιρός αυτή τους τη κατάντια να τη δουν ως την έσχατη ευκαιρία να εννοούν αυτά που λένε και κάνουν.
   Αλλά πορωμένοι με την εξουσία, και την "Ταπείνωση" και την "Εσωστρέφεια" (τι αστοχία! αντί για "εσωτερική αναζήτηση", "εσωτερικό διάλογο" ή και "διαλογισμό", λέει "εσωστρέφεια" όταν η "εσωστρέφεια" έχει φορτιστεί εντλώς αρνητικά στο πολιτικό λεξιλόγιο - "να βγούμε από την εσωστρέφεια" λένε όλα τα κόμματα, να γίνουμε εξωστρεφείς λένε όταν τρώνε τις σφαλιάρες τους από το εκλογικό σώμα ή από τις δημοσκοπήσεις!) τις παζαρεύουν για να συνεχίσουν να βγαίνουν  από πάνω ότι "εμείς σώσαμε τη χώρα, συνεχίζετε σε μας να είστε υποχρεωμένοι και να μας κρατήσετε στο προσκήνιο, δεν μας ταιριάζει εμάς ο ρόλος ο δεύτερος, πολύ περισσότερο να μη μας έχετε στο θίασο που παριστάνει το υπεύθυνο πολιτικό προσωπικό και που πρέπει να συνεχίσει να σας κυβερνά". 
   Θα τους αφήσουμε να συνεχίζουν να κάνουν "την αλήθεια μας λιώμα;" (από τον "Πολιτευτή" του Διον. Σαββόπουλου, (1979), πολύ πριν ενστερνιστεί κι αυτός την "υπευθυνότητα" των σημερινών εφιαλτικών καιρών). 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: