Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Απελαύνουν τους μαχαιρωμένους της Μανωλάδας - (enet.gr, 19:58 Τρίτη 21 Μαΐου 2013)

..............................................................

enet.gr, 19:58 Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Ματωμένες Φράουλες»

Απελαύνουν τους μαχαιρωμένους της Μανωλάδας

Συγκάλυψη των αφεντικών καταγγέλλει το ΚΕΕΡΦΑ

Στην απέλαση των δύο εργατών γης, τους οποίους μαχαίρωσαν μπράβοι των αφεντικών στη Νέα Μανωλάδα στις 9 Μαΐου επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την απλήρωτη εργασία, προχωρά η ΕΛ.ΑΣ. όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). 


Η φωτογραφία από το http://www.antiracismfascism.org 

  Η φωτογραφία από το http://www.antiracismfascism.org 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μοντζορούλ Ισλάμ και ο Τζαχαγκίρ Χουσεΐν ήταν μεταξύ των 17 εργατών γης που διαμαρτυρήθηκαν μετά από 45 μέρες απλήρωτης εργασίας στις φράουλες. Στις 9 Μαΐου μπράβοι των αφεντικών, με επικεφαλής τον επιστάτη τους, έστησαν ενέδρα έξω από την παράγκα των δύο αντρών και τους μαχαίρωσαν.
Τα χωράφια όπου δούλευαν οι εργάτες είχαν παραχωρηθεί στο αφεντικό τους από το “πρωτοπαλίκαρο” της εταιρείας «Βαγγελάτος ΑΕ», στα συσκευαστήρια της οποίας μεταφέρονταν οι φράουλες. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία, οι επιστάτες της οποίας πυροβόλησαν στις 17 Απριλίου τους 33 απλήρωτους εργάτες γης από το Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, οι μπράβοι που μαχαίρωσαν τους μετανάστες στις 9 Μαΐου έχουν άμεση σχέση με εκείνους που πυροβόλησαν τους εργάτες στις 17 Απριλίου.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε τη διαδικασία απέλασης των δύο μεταναστών «για να συγκαλύψει αυτό το έγκλημα των αφεντικών», με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για «διαμάχη ανάμεσα σε Μπαγκλαντεσιανούς». Η διαμάχη, υπογραμμίζει το ΚΕΕΡΦΑ, ήταν ανάμεσα σε εργάτες που μάχονταν για τα δικαιώματά τους και ενεργούμενα των αφεντικών που ήθελαν να καταστείλουν τον αγώνα τους.
Το ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα της Αμαλιάδας και του Πύργου, να παρέμβουν για να ματαιώσουν τις ρατσιστικές απελάσεις και τα υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας τάξης να σταματήσουν αυτή τη ρατσιστική φιλοεργοδοτική πολιτική και να δώσουν άμεσα άδεια παραμονής για εξαιρετικούς λόγους στους μετανάστες-εργάτες γης μέχρι να δικαστούν οι μαχαιροβγάλτες και οι ηθικοί αυτουργοί και μέχρι να πληρωθούν τα λεφτά που τους χρωστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: