Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ανοιχτή μεταμεσονύκτια επιστολή στον Μάνο Χατζιδάκι (απόσπασμα) από τον Bosko (www.lifo.gr,31/5/2013)

.............................................................


Ανοιχτή μεταμεσονύκτια επιστολή στον Μάνο Χατζιδάκι

Αφού συνηθίσαμε στη θέα του τέρατος

από τον Bosko www.lifo.gr, 1/6/2013















 ...τον φασίστα καλά το χες πει Μάνο μου τον γνωρίζει ο καθένας σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, από τον παπά μέχρι τον ελεγκτή του εισιτηρίου στα λεωφορεία. Και πόσο δίκιο όταν κατακεραύνωνες ένα σύστημα κρατικής παιδείας μιαρό σαν παρατημένος τάφος.
Πήρες χαμπάρι τι έγινε χθες, σε σνημέρωσε κανείς; Χαρακτήρισαν τον "Κεμάλ" σου αντεθνικό τραγούδι οι οπαδοί του τσάμικου και της απλυσιάς όπως τους έλεγες.
Και δεν είμαστε στα 1980 Μάνο μου, να έπαιρνες τηλεφωνο τον Υπουργό και να του έλεγες "είσαι βλαξ", όπως τότε που χαρακτήρισαν "κομμουνιστική" τη "Λιλιπούπολη".
Και ξέρεις γιατί; Γιατί ζούμε στα 2013 και δεν υπάρχει ούτε ο ζαχαρένιος ψευδοσοσιαλιστικός κόσμος της "Λιλιπούπολης", ούτε φυσικά κανένας υπουργός που θα καταδεχόσουν  εσύ να συνομιλήσεις μαζί του. Και γιατί Μάνο μου γνωρίζοντας πόσο σοβαρή θεωρούσες την πολιτική, πρώτος εσύ θα ανατρίχιαζες με το επίπεδο της κακιάς υποστάθμης των πολιτικών μας...
...Αυτός ο κόσμος δε θ' αλλάξει ποτέ... 
Κατάλαβες, με είχε κουράσει κάπου και μένα όλη αυτή η λαϊκή επιδοκιμασία που την εχθρεύτηκες σ' όλη σου τη ζωή κι εσύ. Πώς τόλμησα εγώ ο ασήμαντος ν' αναζητήσω την κοινοτοπία σε στίχο του Γκάτσου; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει.
Τελικά πράγματι αυτός ο κόσμος δε θ' αλλάξει ποτέ.
Και οι άνθρωποι αντί να διδάσκονται από την ιστορία πάντα θα φροντίζουν να επαναλαμβάνουν τα μελανότερα σημεία της.
Καλό ξημέρωμα Μάνο μου.

Κολληθείη η γλώττα μου τω λαρυγγί μου
εάν μη σου μνησθώ
και νεκρωθήτωσαν αι συνάψεις των νευρώνων μου
αν σ' απολησμονήσω   

Κολληθείη η γλώττα τω λαρυγγί μου εάν μη σου μνησθώ και νεκρωθήτωσαν αι συνάψεις των νευρώνων μου αν σ' απολησμονήσω Πηγή: www.lifo.gr
 Δες εδώ όλο το άρθρο του BosKo
http://www.lifo.gr/team/prosklitirio_nekron/38704


Δεν υπάρχουν σχόλια: