Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας καθηγητής (16 May, http://tkant.wordpress.com)

..............................................................

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας καθηγητής

16 May





κουκουβάγια


Δεν ξέρω αν το έχετε πάρει χαμπάρι αλλά εδώ και μερικές ημέρες γίνεται της κακομοίρας με τους καθηγητές.  Γενικά μιλώντας οι καθηγητές είναι καλά παιδιά αλλά έχουν μερικά ελαττώματα. Πρώτα απ’ όλα δεν τους αρέσει πολύ να τους απολύεις. Δεν ξέρω, αυτό προσωπικά το θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα για ένα εργαζόμενο.
Έπειτα, εκνευρίζονται αφάνταστα όταν τους λες να πηγαίνουν σε τέσσερα ή πέντε διαφορετικά σχολεία να κάνουν μάθημα που το ένα είναι εδώ και το άλλο στη χώρα του πουθενά με δικά τους έξοδα μετακίνησης φυσικά για να μπορέσουν να πάρουν τελικά το μισθό που αρχίζει από επτά, (και έξη καμιά φορά), ακολουθούμενο από άλλα δύο ψηφία που τις περισσότερες φορές είναι αμελητέα. Κάτσε ρε φίλε, τι θα τα κάνεις όλα αυτά τα χρήματα; Εδώ εφοπλιστές άνθρωποι και αρκούνται σε μερικά εκατομμύρια εισόδημα, θα έρθεις τώρα εσύ, που στο κάτω  κάτω δεν κάνεις και καμιά σπουδαία δουλειά, τα παιδιά μας διαπαιδαγωγείς, να ζητήσεις επτακόσια ολόκληρα ευρώ έτσι, αβίαστα; Λίγη λογική δεν βλάπτει εντάξει;  
Ένα άλλο θεματάκι που έχουν είναι με τις αυξήσεις ωρών εργασίας. Σιγά μωρέ, δουλεύεις τέσσερις-πέντε ώρες και κάτι τρέχει. Εδώ ο Πρωθυπουργός ξενυχτάει και μένει αξύριστος για το χατήρι σου στα Γιούρογκρουπ, μέχρι και την Κίνα έφτασε, κι εσύ κάνεις θέμα για μερικές ωρίτσες παραπάνω; Τι κι αν για κάθε ώρα διδασκαλίας πρέπει να προετοιμάζεσαι, να γράφεις και να διορθώνεις; Σιγά το πράγμα! Βγαίνει και η UNESCO και λέει διάφορες βλακείες ότι τάχα μου μία ώρα διδασκαλίας αντιστοιχεί σε τέσσερις ώρες γραφείου και παίρνουν τα μυαλά σου αέρα.
Για να μην τα πολυλογώ, επειδή είναι λίγο μυστήριοι τύποι αυτοί οι καθηγητές με το που ψήφισε η κυβέρνηση ένα νομοσχεδιάκι για τον εξορθολογισμό της δημόσιας παιδείας ώστε να μπορέσει να γίνει με το καλό ιδιωτική και να έρθουν οι επενδυτές να παίξουνε μονόπολη, αποφάσισαν άκουσον άκουσον να κάνουν απεργία μέσα στις πανελλήνιες εξετάσεις. Που πας ρε φίλε; Είπαμε να κάνεις απεργία αλλά όχι και μέσα στις εξετάσεις. Την αγωνία των μαθητών που δεν βλέπουν την ώρα και τη στιγμή να δώσουν εξετάσεις για να μπορέσουν να περάσουν τέσσερα χρόνια φοιτητικής ζωής αραλίκι και μετά να μπορούν να κάθονται με την ησυχία τους και επίσημα στο σπίτι και να πίνουν τη φραπεδιά τους, αφού θα έχουν και το πιστοποιητικό από τον ΟΑΕΔ ότι είναι άνεργοι, τους σκέφτηκες; Δηλαδή θα μπεις εσύ εμπόδιο στο μέλλον των παιδιών; Εδώ η κυβέρνηση σκίζεται για να έχει στα όπα όπα όλους τους νέους. Δεν τους κουράζει καθόλου. Με το που βγαίνουν από το πανεπιστήμιο τους βάζει στην ανεργία να κάααθονται και να τους τα έχουν όλα στο πιάτο. Με κόπο προσπαθεί να τους εξασφαλίσει μία θέση στην ανεργία κι έρχεσαι εσύ με μία απεργία να τινάξεις όλο το σύστημα στον αέρα; Ήμαρτον, λίγη ντροπή πια.
Ένα άλλο πρόβλημα που έχουν είναι ότι δεν θέλουν να δουλεύουν αναγκαστικά επειδή λέει η αναγκαστική εργασία απαγορεύεται στην Ελλάδα. Σιγά μη σκίσεις κανένα καλτσόν. Όλοι οι αλλοδαποί που εργάζονται για μια χούφτα ρύζι χωρίς χαρτιά είναι κορόιδα; Και στο κάτω κάτω μπορεί η αναγκαστική εργασία να απαγορεύεται στην Ελλάδα, αλλά το Σύνταγμά μας το λέει καθαρά ότι μπορεί η κυβέρνηση να επιτάξει όποιον γουστάρει. Κάτσε να ρίξουμε μια ματιά να το διαπιστώσεις και μόνος σου.
Σύμφωνα με το αρθρο 22, παραγρ 4 του Συντάγματος:
4. Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται
Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.
Εντάξει, λέει στην αρχή ότι απαγορεύεται κάθε μορφή αναγκαστικής εργασίας, αλλά μετά δε λέει ότι ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν την επίταξη σε περίπτωση πολέμου; Το λέει ή δεν το λέει; Οπότε λοιπόν η κυβέρνηση είναι ελεύθερη να φτιάξει νόμους που να εφαρμόζεται η αναγκαστική μορφή εργασίας και το έχει κάνει ήδη γιατί το γοργό και χάρη έχει που λέει και ο σοφός λαός μας.
Τι εννοείς ότι δεν έχουμε πόλεμο; Και τι έχουμε δηλαδή; Εδώ και τρία χρόνια βρισκόμαστε υπό ακήρυχτη κατοχή. Η κυβέρνηση σε συνεργασία με ξένες δυνάμεις προσπαθεί να μας αποδεκατίσει για να φέρει επενδύσεις. Δεν έχεις ακούσει για τους χιλιάδες νεκρούς από την εφαρμογή των μνημονίων.; Δεν βλέπεις κόσμο καθημερινά να ψάχνει για φαγητό στα σκουπίδια; Η Αστυνομία δεν χρησιμοποιεί χημικά που απαγορεύονται ακόμη και σε καιρό πολέμου σε ειρηνικές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα; Αν όλα αυτά και άλλα πολλά δεν γίνονται εν καιρό πολέμου τότε πότε γίνονται;
Μετά δε αναφέρει την περίπτωση θεομηνίας; Το λέει καθαρά. Αν λοιπόν πιστεύεις ότι το να σε κυβερνάει ένας χοντρός, ένα βλαμμένο και στη συνέχεια ένας Καλαματιανός δεν είναι θεομηνία τότε να με συγχωρείς αλλά, είτε 8 με 9 είσαι από το SKAI στο MEGA, είτε έχεις υποστεί μια ελαφρά λοβοτομή χωρίς να σε έχει ενημερώσει κανείς. Και χωρίς σημαίνει ότι το πρώτο δεν οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο δεύτερο.
Τέλος το άρθρο δεν αναφέρει τη δημόσια υγεία; Δηλαδή αν γίνει η απεργία και τα παιδιά δεν δώσουν εξετάσεις, θα μπορέσουν να βγούνε στην ανεργία; Όχι. Κι αν δεν μπορέσουν τελικά να γίνουν άνεργοι και πιάσουν δουλειά και δεν τους πληρώνουν, αυτό δεν θα είναι επιβαρυντικό για την υγεία τους. Ξέρεις τι άγχος τραβάνε καθημερινά οι εργαζόμενοι που περιμένουν να πληρωθούν όπως οι γεροντοκόρες περιμένουν μάταια ότι κάποια στιγμή θα γ@μηθούν;  Όχι πες μου, θα είναι επιβαρυντικό ναι ή όχι;
Αν όμως δώσουν εξετάσεις ούτε γάτα ούτε ζημιά. Θα μπορέσουν να περάσουν με την άνεσή τους στην ανεργία, κάποιοι θα πάνε σε άλλες χώρες να δουλέψουν, θα γνωρίσουν νέους τόπους, καινούριους ανθρώπους, θα παντρευτούν θα κάνουν παιδιά, θα πληρώνονται και στο τέλος θα πάρουν σύνταξη και θα περάσουν έτσι ζωή χαρισάμενη χωρίς να διαταραχτεί η υγεία τους δουλεύοντας απλήρωτοι ή με ένα μηνιάτικο ίσο με τα καθημερινά έξοδα ενός βουλευτή.  Οπότε βλέπεις και μόνος σου ότι ο όρος που αναφέρεται περί δημόσιας υγείας υπερκαλύπτεται.
Ένα άλλο ατράνταχτο επιχείρημα που κακώς για μένα δεν το εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση, είναι αυτό του Άδωνι. Αυτό το μόρφωμα που ονομάζεται Άδωνις βγήκε και είπε ότι το ’90 όταν πήγε να δώσει εξετάσεις, οι καθηγητές έκαναν απεργία και οι εξετάσεις αναβλήθηκαν με αποτέλεσμα να πάθει μεγάλη βλάβη. Αυτό από μόνο του είναι επιχείρημα ατράνταχτο. Κατ αρχήν γνωρίζουμε ότι η βλάβη προήλθε στο 90′. Λίγο ακόμη και θα τελείωνε ο αγώνας. Κατά δεύτερον τίθεται ευλόγως ένα καίριο ερώτημα: Ποιος σώφρων γονιός θα ήθελε να δει το παιδί του μετά από μερικά χρόνια σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη επειδή δεν έδωσε εξετάσεις στην ώρα του;
Αυτά λοιπόν σκέφτηκε η κυβέρνηση και αποφάσισε πολύ σωστά να κηρύξει προληπτικά μάλιστα την επιστράτευση των καθηγητών για να μην παίρνουν αέρα. Έβαλε μάλιστα και στα φύλλα επίταξης τον όρο “μέχρι νεοτέρας” και καθάρισε και με αυτό τον κλάδο μια για πάντα με το θέμα των απεργιών. Οι εκπαιδευτικοί βέβαια έστειλαν στο Συμβούλιο της επικρατείας μια αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης πιστεύοντας ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί ακόμη στην Ελλάδα. Που πας ρε Καραμίχαλε; Αν λειτουργούσε η δικαιοσύνη στην Ελλάδα θα ήμασταν εδώ που είμαστε σήμερα;
Επειδή λοιπόν ως γνωστόν όταν στρώνουν τραπέζι οι πολιτικοί, οι δικαστικοί κάθονται κι αυτοί μαζί στις καρέκλες, απάντησαν στους καθηγητές χωρίς να σηκωθούν από το τραπέζι με ένα νεύμα του κεφαλιού προς τα πάνω και το γνωστό σε όλους μας ήχο “τσου” που με περισσότερα λόγια σημαίνει: έχουμε πάρει εντολή να περάσουμε σαν νόμιμη κι αυτή τη διαδικασία κουρελιάσματος του Συντάγματος. Τράβα τώρα γιατί μας κόβεις την όρεξη.
Αυτά και άλλα πολλά προβλήματα αντιμετώπισαν οι καθηγητές σε πηγαδάκια, (ΕΛΜΕ τα λένε αυτά τα πηγαδάκια) και αποφάσισαν με πλειοψηφία 92% (και ολογράφως: ενενήντα δύο τοις εκατό) να κάνουν απεργία μέσα στις εξετάσεις. Έστειλαν λοιπόν τους προέδρους τους (ΟΛΜΕ το λένε το σκυλολόι των προέδρων) να τα πούνε για να μην τρέχουν όλοι μαζί με τα πηγαδάκια παρέα, δε χωράνε κιόλας, να μεταφέρουν το μήνυμα της μάχης και να κάνουν μια απεργία της προκοπής αφού (σχεδόν) όλοι είχαν αποφασίσει από κοινού να σπάσουν στην πράξη το στρατιωτικό νόμο που είχε επιβληθεί. Κάλεσαν και την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να συνδράμουν το έργο τους ώστε όλοι μαζί να στείλουν στο διάολο κι ακόμη παραπέρα τους προδότες που κάθονται και κλάνουν στις καρέκλες στο Μαξίμου, αλλά η ΑΔΕΔΥ είπε εγώ δεν μπορώ σήμερα έχω ραντεβού και θα κάνω αύριο ένα συλλαλητήριο τρίωρο και μεθαύριο θα κατέβω μόνη μου να κόβω βόλτες στο Σύνταγμα για να δηλώσω τη συμπαράστασή μου, ενώ η ΓΣΕΕ είπε ξεκάθαρα ότι έχει κανονίσει κομμωτήριο και να την ξεχάσουν.
Μαζεύτηκαν λοιπόν οι πρόεδροι για μία πανηγυρική συγκέντρωση που όπως θα δούμε παρακάτω μετατράπηκε σε μία συγκέντρωση για τα πανηγύρια. Γιατί ως γνωστόν όταν είσαι πρόεδρος και έχεις το καλάμι πάντα δίπλα σου δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα το καβαλήσεις. Επιπλέον για να γίνεις πρόεδρος θα πρέπει να αφήνεις τα κόμματα να σε χαϊδεύουν και λιγάκι. Οπότε κάποια στιγμή τα κόμματα παίρνουν αέρα, αρχίζουν να βάζουν το χέρι τους και σε ευαίσθητες περιοχές κι όχι μόνο αυτό, αλλά και κάποιες άλλες σφίγγουν διάφορα όργανα όπως για παράδειγμα τα γεννητικά. Έτσι ακριβώς την πάτησαν και οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών οργανώσεων που μαζεύτηκαν εχθές να συζητήσουν για την ανάγκη απεργίας με τα κόμματα όμως να τους κρατάν τα @@.
Τί έγινε λοιπόν; Οι πρόεδροι των ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΚ που πρόσκεινται στη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, αντί να φωνάξουν δυνατά “όλοι μαζί να καταργήσουμε την επιστράτευση”, άρχιζαν να ψελλίζουν μέσα από τα χείλη τους κάτι σαν αρσλουμφαρνισακελιματσιναχ, είπαν ότι είναι δύσκολο, δεν μπορούμε μόνοι μας, ίσως να μπλέξουμε κιόλας, ούτε 100% δεν είμαστε, ότι αφού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν άλλες προτεραιότητες ίσως είναι καιρός να επανεξεταστεί το θέμα, ότι είναι κι αυτός ο νοτιάς μαζί με τη συννεφιά που δεν ευνοεί τις απεργίες και στο τέλος βγήκαν και είπαν με καμάρι ότι “Δεν συντρέχουν οι λόγοι και οι προϋποθέσεις για μία απεργία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων” και το θέμα έληξε εκεί με τους καθηγητές να έχουν μείνει μ@λάκες.
Συγχαρητήρια λοιπόν στους προέδρους των καθηγητών που με τη συμπεριφορά τους απέδειξαν ξεδιάντροπα ότι θεωρούν τους καθηγητές μ@λάκες. Αυτό που έκαναν σε άλλες πολιτισμένες χώρες το λένε και “ξεπούλημα αγώνων από τη συνδικαλιστική ηγεσία”
Και όπως είπε και ένας φίλος στο twitter “πιστεύω πως συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ” και όλοι οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες θα πρόσθετα εγώ.
Υ.Γ. Μετά ο Συριζα αναρωτιέται γιατί είναι κολλημένα τα ποσοστά του δίπλα στη ΝΔ. Μα γιατί προσπαθείτε καθημερινά να  αποδείξετε ότι είστε ίδιοι. Περιμένετε στη σειρά να κυβερνήσετε όπως περιμένουν άλλοι στο μπουρδέλο να γαμήσουν. Κι όχι τίποτε άλλο, αν ο λαός (θου κύριε θα φαίνομαι σαν κουκουές με αυτές τις λέξεις) πάει να σηκώσει κεφάλι, του βάζετε τρικλοποδιά.
Μία και μοναδική λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά των προέδρων της ΟΛΜΕ   ΝΤΡΟΠΗ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: