Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνελήφθησαν οι τρεις πιστολέρο της Μανωλάδας (http://www.ethnos.gr, 19/4/2013)

.........................................................


ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Συνελήφθησαν οι τρεις πιστολέρο της Μανωλάδας

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον οι τρεις επιστάτες, 21, 27 και 39 ετών, που το βράδυ της Τετάρτης άνοιξαν πυρ εναντίον μεταναστών - εργατών στις καλλιέργειες φράουλας, τραυματίζοντας περίπου 30 από αυτούς, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών. «Οι διωκτικές αρχές απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι ο Νόμος στην πατρίδα μας εφαρμόζεται σε κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, αμέσως μετά τη σύλληψη των δραστών.

Συνελήφθησαν οι τρεις πιστολέρο της Μανωλάδας
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους επιστάτες συνελήφθησαν στο γραφείο του δικηγόρου τους στον οποίο είχαν προφανώς καταφύγει για να ζητήσουν συμβουλές ενώ ο τρίτος σε δρόμο στην Αμαλιάδα.
Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι οι δράστες κινούνταν στην περιοχή. Είχαν έτσι εντείνει τις έρευνές τους καθώς διέθεταν πληροφορίες ότι οι δράστες κινούνταν σε συσκευαστήριο κοντά στην περιοχή Ρουπάκι, της Αμαλιάδας. Όμως όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, οι δράστες είχαν ήδη φύγει.
Με βεβαρημένο παρελθόν
Ενας από τους συλληφθέντες έχει βεβαρημένο παρελθόν ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα.
Συνελήφθησαν οι τρεις πιστολέρο της Μανωλάδας


Πράγματι, ο 27χρονος, ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές θλιβερού περιστατικού που συνέβη τον Αύγουστο 2012 στην περιοχή και προκάλεσε αποτροπιασμό στο πανελλήνιο. Ο συγκεκριμένος επιστάτης μαζί με άλλα δύο άτομα είχαν τότε αρπάξει έναν Αιγύπτιο εργαζόμενο στις καλλιέργειες φράουλας και τον έσυραν με το αυτοκίνητο στους δρόμους του χωριού. Εναντίον του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, αλλά η δίκη του δεν έχει γίνει ακόμα.

Επίσκεψη Δένδια
 
Στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας έφθασε σήμερα το πρωί ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, ο προϊστάμενος της Οικονομικής Αστυνομίας και ο προϊστάμενος τους Τμήματος της Αντιρατσιστικής Βίας.
"Κατ' αρχήν αυτό που θα ήθελα να πω ότι αυτό το οποίο συνέβη αυτό δεν αντίκειται μόνο στη νομιμότητα. Αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς. Και σαν τέτοιο είναι παντελώς απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας" υπογράμμισε ο κ. Δένδιας στις δηλώσεις του.
Και πρόσθεσε: "Όσον αφορά το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε από τη Βουλή με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού Γ. Βρούτση σχετική διάταξη, η οποία επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ασφάλισης εργασίας. Το νομοθέτημα υπεγράφη χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύθηκε. Δεν έχω όμως την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ όσον αφορά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ότι δεν υπήρξε πάντοτε παρών. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που είναι απαραίτητες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται".
Ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι δεν κρατείται κάποιος από τους τραυματίες αλλοδαπούς και ούτε κάποιος από αυτούς θα απελαθεί. "Θέλω να ξεκαθαρίσω ουδείς από τα θύματα είτε κρατείται είτε υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί. Το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει μου επιτρέπει ευθεως να σας δηλώσω ότι έχω την ευχέρεια στα θύματα τόσο το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση" είπε.
Την περιοχή όπου έμεναν οι μετανάστες επισκέφθηκε αμέσως μετά ο κ. Δένδιας ενώ συνομίλησε και με κάποιον μετανάστη που εργάζεται στην περιοχή. Ο υπουργός θα επισκεφθεί και τους τραυματίες στο νοσοκομείο του Ρίο.
Επίσης, συνελήφθη ένας ακόμη άνδρας στην Αμαλιάδα με την κατηγορία ότι έκρυβε σε μια αποθήκη τους επιστάτες που πυροβόλησαν τους μετανάστες. Χθες συνελήφθησαν τέσσερις καλλιεργητές φράουλας, για παράβαση του νόμου περί παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: