Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η καινούρια άνοδος της Χρυσής Αυγής και η αδιαφορία των κυβερνώντων για την νέα βία από τον Βαγγέλη Μακρή ( www.lifo.gr, 9.9.2012)

.............................................................

www.lifo.gr, 9.9.2012
από τον Βαγγέλη Μακρή 

Η καινούρια άνοδος της Χρυσής Αυγής και η αδιαφορία των κυβερνώντων για την νέα βία

Μήπως πρέπει να δούμε φόνο στο Youtube για να καταλάβουν ότι υπάρχει θέμα;


Αναρωτιούνται μερικοί ακόμα και σήμερα γιατί η Χρυσή Αυγή πήρε διψήφιο ποσοστό στην τελευταία δημοσκόπηση. Η απάντηση είναι απλή: «Δούλεψαν» το καλοκαίρι.
Δυστυχώς για τους φαφλατάδες πολιτικούς είναι μια εποχή που επιβραβεύει τις πράξεις. Ακόμα και τις βίαιες πράξεις. Έτσι όσο ο ένας επιδιδόταν σε λεκτικές ακροβασίες για να κάνει πιο υποφερτό το δράμα μας, όσο ο άλλος σκεφτόταν πόσες ακτίνες να βγάλει από τον ήλιο για να γίνει πιο «χαι-τεκ» και όσο ο τρίτος προσπαθούσε να δείχνει «μια από όλα», η Χρυσή Αυγή αλώνιζε ανενόχλητη κρυμμένη πίσω από τα κράνη.

Καθάριζε τον τόπο όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά στους ψηφοφόρους της. Απειλούσε, έδειχνε την δύναμη της, πετούσε μερικά ψίχουλα «φιλανθρωπίας» με την αστυνομία να παρακολουθεί όλο αυτό χωρίς να έχει συλλάβει κανέναν.
Την ίδια στιγμή τα κανάλια προσπαθούσαν να βρουν την κατάλληλη φωνή για τις ανακοινώσεις του κόμματος. Ποιος αποκλεισμός; Σε κάθε δελτίο είχαμε και την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής με τον εκφωνητή να προσπαθεί να δείχνει λίγο αυταρχικός στον τόνο της φωνής του και τον σκηνοθέτη να φωνάζει από το κοντρολ «μην το παρακάνουμε τόσο όσο».

Αυτά τον Αύγουστο. Και τώρα η Χρυσή Αυγή επιστρέφει. Και κοίτα να δεις που κάτω από τα κράνη κρύβονται οι γνωστοί-άγνωστοί. Και πηγαίνουν σε πανηγύρια χωρίς κράνη πια. Μην μου πεις ότι οι εικόνες σοκάρουν; Εδώ είδαμε «λαιβ κλωτσομπουνίδι» στην Κανέλλη, στις κλωτσιές του πάγκου θα κολλήσουμε;
Και σήμερα βγαίνουν στα κανάλια και μου λένε τα άρθρα του νόμου που έχει παραβιάσει η Χρυσή Αυγή. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να ακούς στην τηλεόραση αυτό το σύμφωνα με το «νούμερο τάδε κάθετος τάδε του ΦΕΚ τάδε» και να μην έχεις δει ούτε έναν νόμο να εφαρμόζεται σε αυτή την χώρα.
Τι να το κάνω άνθρωποι αν ξέρω ποιος νόμος παραβιάζεται; Χειροπέδες θα μπούνε ποτέ σε αυτούς τους ανθρώπους; Η αστυνομία θα συλλάβει κανέναν; Τι άλλο πια πρέπει να ανέβει στο youtube για πειστεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει θέμα; Βίντεο με φόνο;

Αυτή η κυβέρνηση πέρα από τα πακέτα, τα κόψε-ράψε, το «σε δυο χρόνια θα αλλάξουν όλα», το «πως μας βλέπουν οι ξένοι» έχει να αντιμετωπίσει και ένα άλλο θέμα: Την άγρια βία.
Δεν με νοιάζει πόσοι αστυνομικοί έφυγαν από την Βουλή για να επιστρέψουν στην ενεργό δράση. Λόγια για τον κόσμο. Αυτό που με καίει είναι ότι βλέπω να υποκαθιστά την αστυνομία η Χρυσή Αυγή στα πανηγύρια των χωριών.

Όσο μένουν ατιμώρητοι και όσο δεν εφαρμόζονται οι νόμοι στην επόμενη δημοσκόπηση θα έχουμε μεγαλύτερες εκπλήξεις. Είπαμε είναι μια εποχή που επιβραβεύει αυτούς που κάνουν πράξη αυτά που υπόσχονται προεκλογικά. Ή θα κόψουν το φίδι από το κεφάλι ή θα συνεχίσει ανενόχλητο να δηλητηριάζει τους πάντες. Ας αποφασίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: