Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

"Ενύπνιον" του Νίκου Δήμου (www.lifo.gr, 12/9/2012)

..........................................................

www.lifo.gr, 12/9/2012

Ενύπνιον

του Νίκου Δήμου

 

Ήμουνα λέει Θεός - Παντοδύναμος και Πανάγαθος και αποφάσισα να κάνω βασικές μεταρρυθμίσεις στον πλανήτη Γη... 

Magnify Image 
 
 
 
  • Ήμουνα λέει Θεός - Παντοδύναμος και Πανάγαθος.
  • Αποφάσισα να κάνω βασικές μεταρρυθμίσεις στον πλανήτη Γη.
  • Εκεί ζουν οι άνθρωποι που τρέμουν τον θάνατο. Επειδή δεν θα ήταν σοφό να τον καταργήσω (σκεφτείτε τον υπερπληθυσμό!), όρισα πως θα ζούνε μέχρι τα 99. Όλοι ίσοι: δημοκρατικά πράγματα. Όχι ένας στα 105 και άλλος στα 29! Στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, κάποια νύχτα (δεν θα ξέρουν ποια) απλώς δεν θα ξυπνάνε από τον ύπνο τους. Κι ο θάνατος θα έρχεται μόνον έτσι, από φυσικά αίτια. Όλα τα όπλα αχρηστεύονται πάραυτα. Ο πόλεμος θα υπάρχει πια μόνο στα λεξικά.
  • Κατάργησα, επίσης, όλες τις σοβαρές αρρώστιες, αφήνοντας μόνο κάτι ψιλοκρυολογήματα για να υπάρχει η ηδονή της ανάρρωσης.
  • Εξαφάνισα στιγμιαία όλες τις θρησκείες. Ξαφνικά οι πιστοί συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει μόνο ένας (ο ίδιος) Θεός, ο οποίος τους αγαπάει και δεν τους ζητάει τίποτα. Κυρίως, βέβαια, δεν τους ζητάει να αντιμάχονται μεταξύ τους για το αν έχουν δίκιο οι μεν ή οι δε. Όλες οι πίστεις, ιδεολογίες δογματικές θεωρίες που φανατίζουν και γεννούν μίσος εξατμίστηκαν από τον νου των ανθρώπων.
  • Επίσης, ανακάλεσα την Απόφαση της Βαβέλ. Παραμένουν οι πολλές γλώσσες, αλλά αυτόματα ο κάθε άνθρωπος θα καταλαβαίνει τον άλλο - κι έτσι μειώνονται οι διαφορές. Αν από εκεί ωριμάσουν οι άνθρωποι και απαλείψουν τα έθνη, καλό θα είναι.
  • Μετά, είπα να καταργήσω την φτώχια. Έδωσα εντολή να εξασφαλιστούν στον κάθε άνθρωπο δωρεάν παροχές σε είδη πρώτης ανάγκης - με ιδιαίτερη φροντίδα για όσους παράγουν τέχνη ή ομορφιά. Από εκεί και πέρα θα είναι ελεύθερος ο καθένας, αν έχει τις ικανότητες και τον ζήλο, να πλουτίσει. Εισοδηματικές διαφορές μπορεί να υπάρχουν - αλλά κανείς δεν θα πεινάει και δεν θα κρυώνει.
  • Για το τελευταίο αυτό αποφάσισα να βελτιώσω και το κλίμα της Γης. Καταρχήν καταργώ τα ακραία φαινόμενα - τυφώνες, θύελλες, πλημμύρες, ξηρασίες. Όλος ο πλανήτης, εκτός από τους πόλους, θα απολαμβάνει ένα ήπιο κλίμα με θερμοκρασίες από 20 ως 28 βαθμούς. Κάτι σαν μόνιμη άνοιξη ή, αν προτιμάτε, φθινόπωρο. Κανένα πρόβλημα πια με το πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Επίσης, είπα στη Γη: αρκετά κουνήθηκες ως τώρα, σταθεροποιήσου, κόψε τους σεισμούς και τα τσουνάμια. Βάλε φίλτρα στα ηφαίστεια και ηρέμησε.
  • Έτσι νομίζω πως διόρθωσα τα περισσότερα σφάλματα της Πρώτης Δημιουργίας. Και «είδα τώρα τα πάντα όσα εποίησα - και ιδού καλά λίαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: