Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

"Η αυτοθυσία ενός πατέρα στο σημερινό πολύνεκρο τροχαίο της Θεσσαλονίκης" (www.lifo, 14.9.2012)

........................................................
 
www.lifo, 14.9.2012 | 19:10

Η αυτοθυσία ενός πατέρα στο σημερινό πολύνεκρο τροχαίο της Θεσσαλονίκης

«Έβγαλε το παιδί του την ώρα που φτάναμε στο σημείο. Έβγαλε και την γυναίκα του και μετά ξάπλωσε στην άσφαλτο και κατέρρευσε»
 
 
Η αυτοθυσία ενός πατέρα στο σημερινό πολύνεκρο τροχαίο της Θεσσαλονίκης

Συγκλονίζει η αυτοθυσία του 36χρονου Ρώσου, στο πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος λίγο πριν ξεψυχήσει κατέβαλε προσπάθεια και κατάφερε τελικά να σώσει τη γυναίκα του και το παιδί του.
Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες από το λεωφορείο με τους ρώσους επιβάτες που ανετράπη το πρωί στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, έγιναν μάρτυρες μιας μιας συγκλονιστικής πράξης αυτοθυσίας, αφού είδαν μέσα από τα συντρίμμια του λεωφορείου να ξεπροβάλλει η φιγούρα ενός 36χρονου, πολύ βαριά τραυματισμένου, ο οποίος προσπαθούσε με ότι δυνάμεις είχε εκείνη τη στιγμή να απεγκλωβίσει το παιδί του και τη σύζυγό του. Αφού τους έβγαλε, κατέρρευσε και έπεσε νεκρός στην άσφαλτο.
Ο Ανέστης Κοκορίκος, διασώστης του ΕΚΑΒ, δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτό που είδε μπροστά στα μάτια του: «Ένας νεαρός πατέρας, βαριά χτυπημένος, έβγαζε το παιδί του την ώρα που φτάναμε στο σημείο. Έβγαλε και τη γυναίκα του και μετά ξάπλωσε στην άσφαλτο και κατέρρευσε. Είναι ένας από τους νεκρούς», είπε και πρόσθεσε:
«Είμαι 26 χρόνια διασώστης, πρώτη φορά βλέπω τόσο αίμα, τόσο πόνο, τόσο βαριά τραυματίες». Η σύζυγος και ο 8 ετών γιος του τραγικού πατέρα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».


Δεν υπάρχουν σχόλια: