Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση κατά μεταναστών στη Ραφήνα (www.kathimerini.gr & το βίντεο από το http://www.protothema.gr, 8/9/2012)

............................................................

Επίθεση κατά μεταναστών στη Ραφήνα


Νέα επίθεση ακροδεξιών κατά μεταναστών, αυτή τη φορά στη Ραφήνα, στο πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας.
Κατά τις 8 το βράδυ ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε στους μικροπωλητές και στη συνέχεια παρατάχθηκαν με σημαίες και κοντάρια μπροστά από την Εκκλησία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα άτομα εξύβρισαν τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, τους οποίους και προσπάθησαν να εκδιώξουν από τον χώρο της εκκλησίας.
Προτού αποχωρήσουν, αναποδογύρισαν και πάγκους μικροπωλητών, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.
Μετά τη λήξη του επεισοδίου και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, οι αλλοδαποί μικροπωλητές παρέμειναν στο χώρο.
www.kathimerini.gr





.....................................................

Αθλιοτήτων μέρος 2ον:
 
 Λίγες ώρες μετά το περιστατικό στη Ραφήνα

Νέα επίθεση Χρυσαυγιτών κατά μεταναστών στο Μεσολόγγι!


Γελοιογραφική απεικόνιση του Αθανάσιου Διάκου

Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση επισκέφθηκε σήμερα το πρωϊ την λαϊκή αγορά Μεσολογγίου, προκαλώντας ζημιές σε πάγκους παράνομων μικροπωλητών. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση Χρυσαυγιτών κατά μεταναστών σε πανηγύρι της Ραφήνας. (Διαβάστε εδώ σχετικά)

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής τόνισε ότι σκοπός είναι η πάταξη του παρεμπορίου. «Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους,  και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε».

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το aerasnews.gr περιόδευσαν στην λαϊκή και κατέστρεψαν τρεις πάγκους παράνομων μικροπωλητών ενώ μόλις τους αντιλήφθηκαν άλλοι δύο - τρεις αλλοδαποί που ήταν παράνομοι τα μάζεψαν και έφυγαν. Στο πέρασμά τους άκουγαν ευμενή σχόλια από την πλειοψηφία του κόσμου (αλλά και των νόμιμων μικροπωλητών) για την παρουσία τους και πολλοί ήταν αυτοί που τους ζητούσαν να συνεχίσουν και να καταπολεμήσουν την μικρή παραβατικότητα.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως στην λαϊκή υπήρχε και κλιμάκιο δύο ατόμων της δημοτικής αστυνομίας οι οποίοι έκαναν τακτικούς ελέγχους.


ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Είναι πλέον ντροπιαστικό, αυτό που συμβαίνει με την αλητεία της "Χρυσής Αυγής". Ένστολοι - κοράκια  αντιποιούνται εξακολουθητικά την αστυνομία και ουδείς από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους αντιδρά!  Αντίθετα, "πουλάνε" εξυπνάδες και τσαμπουκά στην αντιπολίτευση και στην κοινωνία, που παρεμπιπτόντως από τις εκλογές και μετά αδρανεί μουδιασμένη. Είναι όμως σίγουροι ότι ο κόσμος θα παραμείνει για πολύ καιρό έτσι; Ότι όσοι μετανάστες έχουν απομείνει εδώ θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια; Ή, η κυβέρνηση και ο κ.Δένδιας προφανώς περιμένουν να θρηνήσουμε και νεκρό από τα "τάγματα εφόδου" για να περάσουν από τα έργα στα λόγια;   Αλήθεια, η Ανανεωτική Αριστερά και οι εκσυγχρονιστές της που θα μεταρρυθμίσουν το κράτος, θα παραμένουν χάσκοντες για πολύ ατενίζοντας τις βαρβαρότητες; Είναι έτοιμοι να σηκώσουν και φόρους αίματος; 
Α, και κάτι άλλο: η Εκκλησία έτσι ασκεί "το φιλάνθρωπον έργον της"; Η ιδιότητα του χριστιανού επαληθεύεται με την αναγραφή της στις ταυτότητες; Όχι με τα έργα μας και τη ζωή μας; Και όλες αυτές οι ασχήμιες, από τις εμποροπανηγύρεις στα προαύλια των ναών μέχρι τη βία των "Χρυσαυγιτών" είναι έργα αγάπης και φιλανθρωπίας; Ας καμαρώνει λοιπόν γι' αυτό το "χριστεπώνυμον" πλήρωμά της...!

Εδώ τα παλικάρια του Καραϊσκάκη τρέπουν σε φυγή τα πάνοπλα στρατεύματα του Ιμπραήμ








Ο Καραϊσκάκης με γυαλιά ηλίου. Πίσω του πεσμένοι Τούρκοι εκλιπαρούν έλεος

Δεν υπάρχουν σχόλια: