Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Στα χρόνια της ημιμάθειας και της πολιτικής α-νοησίας Του Τριαντάφυλλου Σερμέτη (07 Σεπ 2012 | tvxsteam tvxs.gr

........................................................

Στα χρόνια της ημιμάθειας και της πολιτικής α-νοησίας

tvxs.gr/node/105278
 
 
 
Η πολιτική α-νοησία δυστυχώς βρίσκει έκφραση και εφαρμογή σε ποικίλες ημιμαθείς κοινωνικές ομάδες, που ενστερνίζονται άκριτα τα ιδεολογήματα των εκάστοτε πολιτικών.Είναι πλέον φανερό σήμερα ότι το πολιτικό σύστημα έχει κατακλυστεί από τέτοιου είδους πολιτικούς, που  η ημιμάθειά τους ή ο λειτουργικός αναλφαβητισμός τους είναι εμφανής. Η γνώση έχει ως χαρακτηριστικό της  τη δημιουργικότητα.Και όταν δεν υπάρχει δημιουργικότητα υπάρχει διαφθορά και έλλειψη αξιών. Ας μην προσπαθούμε να θεραπεύσουμε τη διαφθορά αν δε θεραπευθεί η ημιμάθεια.Και ο μόνος τρόπος ίασης είνα η παραγωγική παιδεία.
Η ψυχοπαθολογία του ημιμαθούς δεν έγκειται στην ελλιπή γνώση, αλλά στη βεβαιότητα της απόλυτης γνώσης. Είναι καθημερινά τα παραδείγματα πολιτικών που μιλάνε με αυτοπεποίθηση και στόμφοπαράγοντας  το απόλυτο τίποτα. Επομένως, βασική αιτία της πολιτικής παρακμής είναι η ανάδειξη αντιπροσώπων που ο εμφανής λειτουργικός  αναλφαβητισμός τους αναπαράγει μια καθοδική πορεία του πολιτικού συστήματος, συμπαρασύροντας ολόκληρη τη χώρα στον αφανισμό της.Αποτελεί χρέος και καθήκον των ανθρώπων που κατέχουν τη στοιχειώδη γνώση να ενεργοποιηθούν και να οργανωθούν προκειμένου να αλλάξει πορεία αυτός ο τόπος.
Διακινδυνευμένη πρόβλεψη: Σε δέκα χρόνια το πολύ, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, το όνομα Ελλάδα θα ανήκει στην ιστορία της ανθρωπότητας.


Πηγή: sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: