Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ο Χρυσαυγίτης ,τα τούρκικα σίριαλ και τα beach Parties στην Σκιάθο / Με αφορμή την "είδηση" στο http://news247.gr (5/8/2012)

..............................................................



Τα τούρκικα σίριαλ και τα beach Parties στην Σκιάθο

   Είναι από τις λίγες φορές που σ' αυτό το μπλογκ σχόλιο προηγείται της είδησης. Αναγκάζομαι να το κάνω μιας και εδώ και κάμποσα χρόνια περισσεύει η υποκρισία στη χώρα μας, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει σχέση με την ανεξαρτησία μας είτε πρόκειται για την εδαφική μας ακεραιότητα, είτε για την πολιτιστικό μας αυτοπροσδιορισμό, είτε για τα ήθη και τα έθιμά μας. Και μέσα σ' αυτήν την υποκρισία έρχεται τώρα να ψαρέψει σε θολά νερά και η ακροδεξιά "Χρυσή Αυγή"  που θα μας "εκπαιδεύσει", ως φαίνεται, να μην βλέπουμε και να μην καταναλώνουμε πολιτιστικά προϊόντα που δεν τυγχάνουν της εγκρίσεώς της, ιδεολογικής τε και πολιτικο-πολιτιστικής τοιαύτης. Και θυμίζει λίγο, τον αλήστου μνήμης ιδεολογικό "πόλεμο" που είχε κηρύξει το ΚΚΕ στα τέλη της δεκαετίας του '70 "ενάντια στον αμερικάνικο τρόπο ζωής" γιατί ο καλός Κνίτης δεν θα έπρεπε αντίστοιχα να καταναλώνει αμερικανικά πολιτιστικά προϊόντα όπως από τη ροκ μουσική μέχρι το μπλουτζίν και τα καουμπόικα. 
Αλλά σήμερα, όπως και τότε, τι υπάρχει γύρω μας που να είναι ή να θυμίζει, έστω, "Ελλάδα"; Μήπως το κακοποιημένο περιβάλλον μας; Η Λεωφόρος Κηφισίας, ας πούμε, με τα Babis Vovos Centers ή οι παραλίες μας με τα beach parties (επίτηδες άφησα τη διαφήμιση πιο κάτω στην ανάρτηση από το News247.gr : Bananabeachbar στο νησί του Παπαδιαμάντη, ουάου! ή επί το ελληνικώτερον wow! ) και τα Grand Resorts (σε απλά νεοελληνικά) που, εκτός από το περιβάλλον, έχουν κακοποιήσει την αισθητική μας και το γούστο μας; Ο τρόπος της ζωής μας, εδώ και πολλές δεκαετίες;
   Κι αν είναι ντροπή για το λαό μας οι τούρκικες σειρές γιατί δεν είναι ντροπή οι αμερικάνικες, οι βραζιλιάνικες και πολύ περισσότερο οι ελληνικές που τις μιμούνται; Γιατί δεν είναι ντροπή όλα αυτά τα πρωινάδικα, τα μεσημεριανάδικα (Θεέ μου πόσα  "-άδικα" έχουν πέσει στο κεφάλι μας τα τελευταία χρόνια;). Γιατί δεν είναι ντροπή να υπαρχουν τα συμφέροντα που κάνουν αυτές τις επιλογές; Αλλά πού να τα βάλει ο Μιχαλολιάκος με τους καναλάρχες και τους μεγαλοεργολάβους, αφού σ' αυτούς θέλει να στηριχτεί και να μοιάσει; Όπως,  πού και πώς να τα βάλει με τους δουλέμπορους, τους ναρκοέμπορους και τους πορνοέμπορους, όταν ευκολότερη, συμφερότερη και προσφορότερη λεία προς εκμετάλλευση πολιτική, κοινωνική, και οποιαδήποτε άλλη (εκφοβιστική και τρομοκρατική) είναι τα θύματά τους, οι λαθρομετανάστες, οι χρήστες και οι γυναίκες της νύχτας, αλλοδαπές και ομοεθνείς μας; Τό έχω ξαναγράψει και για τον ιδεολογικό συγγενή του Μιχαλολιάκου, τον κ. Καρατζαφέρη, είναι θρασύδειλο να πουλάς εθνικό τσαμπουκά στον κάθε φουκαρά που αναζητά μια καλύτερη μοίρα από τα πέρατα του κόσμου - μιας και οι πιο "πολιτισμένοι" εκ των βαλκανίων γειτόνων μας μάς εγκαταλείπουν τρέχοντας αφού εδώ πια δουλειές γιοκ... - και να κάθεσαι σούζα στην τρόικα και στους εκ δυσμών δανειστές μας.
   Όμως ο κ. Μιχαλολιάκος και τα κασιδιάρικα ψευτοπαλικαράκια του κάνουν τη δουλειά τους, όπως όλοι οι πολιτικάντηδες από τη μεταπολίτευση και μετά. Αυτοί που τους πιστεύουν και τους ακολουθούν στα ιδεολογήματά τους, και το χειρότερο στις άθλιες πρακτικές τους, θα βάλουν ποτέ το μυαλό τους να δουλέψει για να δουν ποιος εφιάλτης κρύβεται κάτω ή πίσω από τις εθνικιστικές κορώνες των καθοδηγητών τους (που τώρα γίνονται αντιτουρκικές, όπως προχθές αντισκοπιανές, όπως κάλλιστα μεθαύριο μπορεί να γίνουν λόγου χάριν αντιπακιστανικές κλπ.); Θα ξυπνήσουν ποτέ για να δουν ότι άλλοι αλωνίζουν πια στον κόσμο; Άλλοι που δεν έχουν πατρίδα που τους λέμε "αγορές" και "τράπεζες"...; Κι αν τους είναι ή τους φαίνονται αόρατοι, υπάρχουν, εδώ και τώρα, αυτοί που τους εκπροσωπούν και τους στηρίζουν, είτε με πράξεις (πχ. η κυβέρνηση των 3 εταίρων) είτε με σκόπιμες παραλείψεις, αποσιωπήσεις και αποπροσανατολισμούς αλλά και βάρβαρες πρακτικές όπως ο κ. Μιχαλολιάκος και η οργάνωσή του.

............................................ 
 

Ο καλός Χρυσαυγίτης δεν παρακολουθεί... τουρκικά σίριαλ

Beach Parties στην Σκιάθο
Banana beach bar όαση δροσιάς μέσα στο καυτό καλοκαίρι - crazy summer
bananabeachbar.gr

S
 
Εναντίον των σήριαλ από τη 
γείτονα χώρα εμφανίζεται η 
οικογένεια Μιχαλολιάκου. 
Μιλούν για ''πολιτισμική 
εισβολή'' στο όνομα της 
ελληνοτουρκικής φιλίας
 
 
''Ο καλός Χρυσαυγίτης δεν παρακολουθεί τουρκικά σίριαλ'', δηλώνει ορθά κοφτά ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, θεωρώντας ότι πρόκειται για ''πολιτισμική εισβολή'' της Τουρκίας στην Ελλάδα.
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής σημείωσε χαρακτηριστικά: ''Αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή για την Ελλάδα. Μία χώρα με τόσο λαμπρή πολιτιστική παράδοση να ταΐζει το λαό της κακής ποιότητας τουρκικές σειρές που προπαγανδίζουν μία ειδυλλιακή εικόνα της Τουρκίας που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Προφανώς η πολιτισμική εισβολή που επιχειρείται σχετίζεται με τη λεγόμενη ''ελληνοτουρκική φιλία'' που ορισμένοι προωθούν με πείσμα σε βάρος και της Ελλάδας και των Ελλήνων”, τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.
Τα τούρκικα σήριαλ πάνε... Βουλή
Ο ίδιος μάλιστα αποκαλύπτει πως η Χρυσή Αυγή σκοπεύει το αμέσως επόμενο διάστημα να φέρει το θέμα των τουρκικών σίριαλ στη Βουλή ζητώντας την παρέμβαση του ΕΣΡ, ενώ σκοπεύει να εκδώσει ακόμα και οδηγία ζητώντας από τους βουλευτές του και τα μέλη του κόμματος να μην παρακολουθούν τις τουρκικές σαπουνόπερες-δημόσια τουλάχιστον.
''Δεν νοείται Χρυσαυγίτης να παρακολουθεί τουρκικά σίριαλ. Ζητάω από τους βουλευτές, τα μέλη, τους φίλους μας αλλά και από τον απλό κόσμο να τα μποϊκοτάρουν, όπως βέβαια και τα προϊόντα που διαφημίζονται στη διάρκεια της προβολής τους'', πρόσθεσε.
 Ανάλογες απόψεις διατυπώνει και η σύζυγός του και βουλευτής του κόμματος, Έλενα Ζαρούλια, η οποία δηλώνει: ''Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει εγώ να βλέπω τουρκικά σίριαλ. Εκτός κι αν είμαι επαρχία της Τουρκίας και δεν το ξέρω. Άσε που χάνονται και δουλειές για τους Έλληνες ηθοποιούς''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: