Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ρατσιστική βία στη Μανωλάδα" (25/8 http://www.megatv.com) & "Μανωλάδα: Έσερναν από αυτοκίνητο για ένα χιλιόμετρο 22χρονο Αιγύπτιο! (http://www.pelop.gr, 26/8/2012)

............................................................

25/8 http://www.megatv.com

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17533&subid=2&pubid=29677331

Ρατσιστική βία στη Μανωλάδα





Ρατσιστική βία στη Μανωλάδα
 
Επί μια ώρα κατηγορούνται δύο Έλληνες ότι έσερναν με το αυτοκίνητό τους έναν 30χρονο Αιγύπτιο εργάτη στη Νέα Μανωλάδα Αχαΐας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο δράστες εγκλώβισαν κάτω από άγνωστες συνθήκες τον Αιγύπτιο μεταξύ του τζαμιού και του πλαισίου της πόρτας του αυτοκινήτου και τον έσυραν για ένα χιλιόμετρο.
Ο 30χρονος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και απο εκεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

 
&...


26/08/2012  [10:31]

 http://www.pelop.gr/?page=article&docid=48662

Μανωλάδα: Έσερναν από αυτοκίνητο για ένα χιλιόμετρο 22χρονο Αιγύπτιο!


Σκηνές που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες θα μπορούσαμε να συναντήσουμε εκτυλίσσονται στην Βουπρασία, προκαλώντας σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη. Η περιοχή που ζουν και εργάζονται χιλιάδες νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες από χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Αίγυπτος πρωταγωνιστεί ξανά σε ένα περιστατικό που οι Αρχές ερευνούν προσεκτικά.

Ένας 22χρονος υπήκοος Αιγύπτου, φέρεται να βασανίστηκε από δύο Έλληνες κατοίκους της περιοχής. Οι δύο δράστες φέρονται να σφήνωσαν το κεφάλι του ανάμεσα το κεφάλι του στην πόρτα του αυτοκινήτου, ανάμεσα στο τζάμι και τη λαμαρίνα και έτσι να τον έσυραν για περίπου ένα χιλιόμετρο στο δρόμο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 22χρονος που διαμένει στη Νέα Μανωλάδα, φέρεται να επιτέθηκε με γροθιές σε έναν 35χρονο από την περιοχή της Βάρδας που οδηγούσε το αυτοκίνητό του και επέβαινε σε αυτό ένας 26χρονος. Στη συνέχεια και πάντα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος και ο 26χρονος πέρασαν στην αντεπίθεση, χτυπώντας τον 22χρονο στο κεφάλι, ενώ ο 26χρονος πήρε ένα σφυρί και τον χτυπούσε στα χέρια. Στη συνέχεια τον σφήνωσαν στο αυτοκίνητο και τον έσυραν για περίπου ένα χιλιόμετρο.

Περίοικοι ήταν αυτοί που όταν είδαν τον 22χρονο να καταρρέει μετά το βασανισμό που υπέστη κάλεσαν το ΕΚΑΒ όπου ασθενοφόρο μετέφερε το νεαρό Αιγύπτιο στο Κ.Υ. Βάρδας και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Αμαλιάδας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε στη συνέχεια από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Βάρδας, ενώ ο 26χρονος αναζητείται. Ο 22χρονος Αιγύπτιος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και ως παράνομος στη χώρα μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο θα απελαθεί.

Η κατάσταση στην περιοχή της Βουπρασίας όπου οι αλλοδαποί εργάζονται σε αγροτικές καλλιέργειες και κυρίως στα φραουλοχώραφα, παραμένει τεταμένη καθώς τους τελευταίους μήνες είναι συχνά τα επεισόδια είχε σε βάρος των αλλοδαπών είτε από αυτούς σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: