Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Φωτογραφίες ενόχων γυναικών - Από τη δεκαετία του 1920 και την αστυνομία του Σίδνευ. aπό τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο (http://www.lifo.gr/team, 29/4/2012)

..........................................................

http://www.lifo.gr/team, 29/4/2012

Φωτογραφίες ενόχων γυναικών. 

aπό τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο

Από τη δεκαετία του 1920 και την αστυνομία του Σίδνευ.

ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Το έχουμε παραξηλώσει εμείς που μονότονα υπερασπιζόμαστε τα δίκια των αδυνάτων, συγκαλύπτοντας και τα εγκλήματά τους. Οπότε καταλαβαίνω όσους εκφράζουν την αγάνάκτησή τους από τη στρεψοδικία μας: αν η πόρνη με HIV ήταν ελληνίδα και ψήφιζε Χρυσή Αυγή, θα θέλαμε να την λυντσάρουμε live στο Σύνταγμα.

Αλλά είμαι αντίθετος στο φτηνό προεκλογικό θέατρο της στοχοποίησης του τελευταίου τροχού μιας νοσηρής αλυσίδας. Και μόνο η σκέψη ότι η γυναίκα αυτή ίσως είχε εξαναγκαστεί να δουλεύει παρά την αρρώστια της, με κάνει να είμαι λίγο επιφυλακτικός. Οι νόμοι του τράφικινγκ είναι οι σκληρότεροι που υπάρχουν. Το κράτος, πριν τσακίσει τον τελευταίο τροχό (και τόσο θεαματικά!), ώφειλε να έχει τσακίσει αυτους που την έφεραν με τη βία εδώ, αυτους που της έχουν κρατήσει το διαβατήριο, αυτούς που της παίρνουν τα λεφτά στο τέλος. Τους  ξέρει πολύ καλά. Συνεργάζεται μαζί τους. Έχει τις φωτογραφίες τους.

Συνεπώς, αν έπρεπε να δημοσιευτούν σήμερα φωτογραφίες, θα έπρεπε να είναι οι φωτογραφίες του προστάτη της ιερόδουλης. Του κυκλώματος που την μετέφερε εδώ. Των υπουργών που αφήνουν το τράφικινγκ να μαίνεται ανενόχλητο.

Αλλά πάντα έτσι λειτουργεί το Κράτος. Καταπίνει τις καμήλες και προσποιείται το αδιάφθορο, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες αυτών που δεν κοστίζει τίποτα ο χαμός τους.

 

Η Άλις Κλαρκ, 42 ετών. Πουλούσε παράνομα αλκοόλ που παρασκέυαζε η ίδια, μετά τις 6 το απόγευμα που οι παμπ έπρεπε να κλείνουν


 

Έιμι Λι, 41. Σνίφαρε κοκαίνη.


 

Άννι Γκούντερσον, 19. Έκλεψε ένα γούνινο παλτό από ένα μαγαζί του Σίδνευ. Η αστυνομία δεν διευκρινίζει αν αυτό είναι το παλτό που φοράει


 

Ντόρις Πούλ. Έκλεψε κοσμήματα και ρούχα. Το είχε ξανακάνει, είχε πιαστεί ξανά και είχε εκτίσει 6 μήνες σε καταναγκαστικά έργα


 

Ντόροθι Μορτ, 32. Για φόνο. Τα είχε με ενα νεαρό γιατρό. Τη μέρα που την επισκέφτηκε για να της πεί ότι χωρίζουν, τον πυροβόλησε και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει.


 

Ήντιθ Άατον, 37. Πραγματοποιούσε παράνομες αμβλώσεις. Περιστασιακά έκανε μικρές κλοπές.


 

Ελίζαμπεθ Ρούντι. Κατηγορήθηκε ότι έκλεψε πράγματα από το σπίτι κάποιου Άντριου Φόλει. Καταδικάστηκε σε 12 μήνες βαρειάς καταναγκαστικής εργασίας.


 

Ελίζαμπεθ Σίνγκλετον. Άγρευε παρανόμως πελάτες, η αστυνομία την αναφέρει ως "κοινή πόρνη"


 

Έμιλι Χένσγουορθ, 24. Σκότωσε το τρίμηνο αγοράκι της. Αθωώθηκε, λόγω ψυχικής διαταραχής της. 


 

Έστερ Ίγκερς, 24. Για πρόκληση βαρειάς σωματικής βλάβης. Έμεινε 12 μήνες φυλακή.


 

Γιουτζίνια Φαλλένι, 43. Για φόνο. Η Φαλλένι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της υποδυόμενη τον άντρα. Το 1913 παντρεύτηκε μια γυναίκα, την οποία και δολοφόνησε. Η υπόθεση προκάλεσε κοινωνική φρενίτιδα.


 

Έβελυν Κόρτνει, 19. Έκλεψε διάφορα μικροαντικείμενα -μεταξύ τους, μια ομπρέλα και λινά σεντόνια. Σύνολο ληστειών: 7.


 

Τζέινετ Ράιτ, 68. Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο, έκανε παρανομες αμβλώσεις στο σπίτι της. Πρώην νοσοκόμος. Όταν μια έφηβη ασθενής της κόντεψε να πεθάνει, την ανακάλυψαν και την καταδίκασαν σε 12 μήνες καταναγκαστική εργασία.



 

Κάθλιν Γουόρντ. Καταδικάστηκε για αλκοολισμό, ανάρμοστη συμπεριφορά και κλοπή. Αρνήθηκε  να ανοίξει τα μάτια της για τη φωτογράφηση


 

Λέσλι Ρις. Για διγαμία. Τέσσερις μήνες ελαφρά καταναγκαστική εργασία.


 

Λίλιαν Σρπουλ. Έμπορος κοκαίνης. Οι εφημερίδες την είχαν ονομάσει "παράσιτο με φούστες". Τέσσερις μήνες φυλακή.


 

Μέρι Μπράουνι, 64. Έκανε παράνομες αμβλώσεις στο σπίτι της.


 

Ματίλντα Ντέβιν, 25. Μαντάμ μπορντέλου. Με ένα ξυράφι χάραξε το πρόσωπο ενός άντρα μέσα σε ένα κουρείο. Οι τσακωμοί της είχαν απασχολήσει επανειλημμένως την αστυνομία.


 

Μει Φόστερ. Με συνεργό έναν άνδρα έκανε κλοπές σε σπίτια.




















Σμιθ, έμπορος ναρκωτικών. Μια φορά, για να αποφύγει την σύλληψη, κυνήγησε την αστυνομικό Λίλιαν Άρμφιλντ με ένα αναμένο σίδερο


 
Μίλντρεντ Κράς. Για διγαμία.


 

Ρουθ Γιανγκ. Καταδικάστηκε για αλητεία, αλκοολισμό και κλοπή. Της ξύρισαν το κεφάλι πριν μπεί φυλακή γιατί είχε ψείρες.


 

Μάρτζορι Μέι. 20. Έπεισε έναν καταστηματάρχη να πάρει μαζί της δυό φορέματα για να τα δείξει στη μητέρα της. Αντ' αυτού τα πούλησε σε ένα άλλο μαγαζί με μεταχειρισμένα. Το έκανε συχνά. Έξι μήνες φυλακή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: