Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ξεχνά τις καταβολές του: Ήταν, είναι και θα είναι ένας αμετανόητος ΠΑΣΟΚος...!

............................................................




Την ανάγκη για σύμπνοια και ομόνοια εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα.

«
Δεν θα λυγίσουμε, για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, που δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«
Γιορτάζουμε την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Ελληνισμού. Ο λαός με σύμπνοια και ομόνοια αποφάσισε με θάρρος να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό και χάρισε στον ελληνισμό την ελευθερία και  την εθνική του αξιοπρέπεια. Είναι η στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό» είπε.

«
Σήμερα ο λαός δίνει μία σκληρή μάχη. Τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι 'Ελληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα. Σήμερα η κραυγή "είμαστε όλοι Έλληνες" δείχνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι είναι σκληρός ο αγώνας που δίνουν οι Έλληνες όπως τότε.

»Οπως τότε, και τώρα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε
» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.
(http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=450213&h1=true)


...........................................................................

σχολιάζω επί του διαφορετικώς χρωματισμένου: Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο στίχος του "άλλου" - τότε που αμφισβητούσε τον πολιτικαντισμό - Σαββόπουλου "παίρνεις την αλήθεια μου και μού την κάνεις λιώμα" (βλ. το τραγούδι του "Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ"). Σαν γνήσιος ΠΑΣΟΚος ο κ. Παπούλιας αφού επί χρόνια  ως στέλεχος και υπουργός συμμετείχε στη λεηλασία των αιτημάτων και των συνθημάτων της Αριστεράς, λεηλατεί σήμερα και τα συνθήματα συμπαράστασης των κινημάτων Ευρωπαίων πολιτών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον δεινοπαθούντα ελληνικό λαό. Λες και η κραυγή "Είμαστε όλοι Έλληνες" συμπαραστέκεται στις προσπάθειες "διάσωσης" που κάνουν τα κόμματα εξουσίας μέσω του μνημονίου. Ξέρει πολύ καλά, και ώριμος άνθρωπος είναι, και έμπειρος πολιτικός, ότι αυτή η κραυγή δεν τον αφορά, ούτε αυτόν ούτε τα κόμματα που τον στηρίζουν. Τα κόμματα δηλαδή που είναι υπεύθυνα για την κρίση, αλλά και τη "λύση" της. Απλώς τώρα, στα τελευταία της ζωής του και της καριέρας του, αναζητά εναγωνίως ψίχουλα νομιμοποίησης στη συνείδηση του κόσμου. Δεν θα τα βρει. Θα μείνει μόνος του - άντε, με κανέναν υπασπιστή του, όπως στη φωτογραφία - στους σιδηρόφρακτους, από την αστυνομία, δρόμους να "απολαμβάνει" γκρίζους εορτασμούς εθνικών επετείων και την απατηλή λάμψη του αξιώματός του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: