Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Το πολεμικό task force του Μίμη . Κωνσταντίνος Παλάσκας (http://blemilo.blogspot.com/2012/02/task-force.html, 21/2/2012))

..........................................................

Το πολεμικό task force του Μίμη


Την ώρα που στη Λεωφόρο Συγγρού προχωρούσαν σε μεταγραφικές κινήσεις , στην αριστερή όχθη πανηγύριζαν για τις δημοσκοπικές τους νίκες και σε πιο φιλελεύθερα στέκια ξεσκόνιζαν τον Χάγιεκ ψάχνοντας για ιδεολογικό άλλοθι, σε ένα ουζερί υπό τους ήχους ρεμπέτικης μουσικής, οι Έλληνες σοσιαλδημοκράτες έβαζαν τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Όσοι νομίζαμε πως η ψήφιση της δανειακής σύμβασης ήταν ένας μονόδρομος στον οποίο σύρθηκε η ελληνική πλευρά υπό το φόβο της χρεοκοπίας κάναμε τεράστιο λάθος.

Ήταν απλά το πρώτο βήμα στο master plan που συντάχθηκε από τους Έλληνες Σοσιαλδημοκράτες. Κάτι προσπάθησαν να ψελλίσουν οι βουλευτές του Πασοκ στη συζήτηση για την ψήφιση της δανειακής σύμβασης στη Βουλή, αλλά δεν ήταν αποκαλυπτικοί. Ευτυχώς όμως μας αποκάλυψε το σχέδιο ο συμπαθέστατος <<ανεξάρτητος>> βουλευτής του Πασοκ Μίμης Ανδρουλάκης χθες στο Mega την ώρα που συνεδρίαζε το Eurogroup. Προφανώς υπέθεσε ότι η Μέρκελ δεν παρακολουθεί το συγκεκριμένο κανάλι.

Η ψήφιση λοιπόν της δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με τον Ανδρουλάκη ήταν μια στρατηγική κίνηση της ελληνικής πλευράς για να <<στριμώξει>> αργότερα τους Ευρωπαίους και να τους ζητήσει ως αντάλλαγμα ένα εθνικό μνημόνιο, ένα πακέτο ανάπτυξης, ανασυγκρότησης και κοινωνικής συνοχής.

Πως θα γίνει αυτό;
Με μορφές πολεμικού task force, θα περιμένουμε να διαλέξουμε το σημείο X για να χτυπήσουμε και να αποσπάσουμε το νέο σχέδιο Μάρσαλ που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Με τι χρήματα ;
Και αυτό το έχουν σκεφθεί. Αυτό το μίνι σχέδιο Μάρσαλ θα χρηματοδοτηθεί από κάποιο ...ακαθόριστο τέλος πάντων ...αναπτυξιακό ευρωομόλογο που θα αποδεχθούν οι Γερμανοί.

Ποιο είναι το σημείο X ;
Έχουμε να διαλέξουμε από την στιγμή που θα έρθει το PSI της Πορτογαλίας, ίσως λίγο μετά τις Γαλλικές εκλογές ή όταν η Μέρκελ μας φέρει για ψήφιση τη δημοσιονομική συνθήκη. Τότε θα μπει σε εφαρμογή το τελικό στάδιο του πολεμικού task force για την ανάπτυξη. Με ωμό εκβιασμό και σίγουρη επιτυχία.

Φυσικά σημαντικό ρόλο στο σχέδιο θα παίξει και η εκλογή του Ολαντ. Σε πλήρη εναρμονισμό με το δόγμα Παπανδρέου όταν δήλωνε στη Κόστα Ρίκα πως η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε , οι έλληνες σοσιαλδημοκράτες θεωρούν πως μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να αλλάξουν το κόσμο και πως ο Ολάντ ξυπνά και κοιμάται με μοναδική του σκέψη την διάσωση της Ελλάδας.

Τι θα γίνει όμως μέχρι να έρθει το σημείο Χ;
Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε καθώς όπως αποκάλυψε ο Ανδρουλάκης μετά τη συμφωνία του Eurogroup, 3-4 % του ΑΕΠ το χρόνο αντί να πάει για τόκους άμεσα, θα πηγαίνει στην ανάπτυξη. Επίσης οι στεγνές μας τράπεζες θα αποκτήσουν ρευστότητα οπότε θα επαναδιαπραγματευθούν τα στεγαστικά δάνεια και θα ανοίξουν τις κάνουλες για να πάει το χρήμα στην επιχειρηματικότητα.

Οι Έλληνες πολίτες δεν χρειάζεται να στοιχίζονται πλέον στην ουρά των αστυνομικών τμημάτων για την έκδοση διαβατηρίου.
Τι και αν το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή επιτροπή, στην εννεασέλιδη έκθεση που παρέδωσαν αποκλειστικά στο Reuters προβλέπουν ότι το χρέος θα αγγίξει το 160 % του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
Δεν γνωρίζουν τίποτα για το πολεμικό task force του Μίμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: