Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Με χειρονομία προς τους επισήμους παρήλασαν μαθητές στα Ιωάννινα (http://news.kathimerini.gr, 22/2/2012)

..............................................................

Με χειρονομία προς τους επισήμους παρήλασαν μαθητές στα Ιωάννινα









Στροφή της κεφαλής σε αντίθετη κατεύθυνση και χειρονομία υβριστική προς την εξέδρα των επισήμων έκαναν μαθητές γυμνασίων και λυκείων των Ιωαννίνων κατά τη χθεσινή παρέλαση για τον εορτασμό της 99ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους. Στον φετινό εορτασμό δεν παρευρέθη, όπως συνηθίζεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παράγγελμα περί στροφής της κεφαλής «επ’ αριστερά» αντί «επί δεξιά» -αλλά όχι της χειρονομίας και του υβριστικού λεκτικού χαρακτηρισμού στα οποία προέβησαν ορισμένοι μαθητές- έδωσαν εκπαιδευτικοί των σχολείων. Μετά το συμβάν, ο δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Φίλιππος Φίλιος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δηλώνοντας: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας. Θεωρούμε, όμως, ότι οι ύβρεις στη διάρκεια της παρέλασης προσβάλλουν πρώτα την Ιστορία και στη συνέχεια τη νέα γενιά, η οποία έχει ύψιστο καθήκον να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας».
Λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης δημιουργήθηκε ένταση, όταν κτηνοτρόφοι της περιοχής, που διαμαρτύρονται για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» και τα μειούμενα έσοδά τους, επιχείρησαν να μοιράσουν δωρεάν γάλα σε πολίτες και μαθητές. Τους κτηνοτρόφους απομάκρυναν άνδρες των δέκα διμοιριών των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν την εκδήλωση. Εγιναν πέντε προσαγωγές κτηνοτρόφων, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Μετά την παρέλαση ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων κτηνοτρόφων έως το αστυνομικό μέγαρο της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: