Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Οι καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς (12 Φεβ 2012 | tvxsteam tvxs.gr)

............................................................

Οι καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς

tvxs.gr/node/84760
 
Μια φωτογραφία που τράβηξε στην Υεμένη ο Ισπανός φωτογράφος Σαμουελ Αράντα, των New York Times, στην οποία εμφανίζεται μια γυναίκα με τη μουσουλμανική ενδυμασία που καλύπτει σχεδόν όλο το πρόσωπο και το σώμα να κρατάει στην αγκαλιά της έναν τραυματισμένο συγγενή της, κέρδισε σήμερα το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό World Press Photo 2011, ως η σημαντικότερη δημοσιογραφική φωτογραφία της χρονιάς που πέρασε.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν  5.247 φωτογράφοι από 124 χώρες και οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από 101.254 φωτογραφίες.


 
Φωτογραφία από την 9η εβδομάδα μόδας στο Ντακάντ της Σενεγάλης. Με αυτή ο Γάλλος φωτογράφος Βινσέντ Μπουασό κέρδισε το 2ο  βραβείο στη κατηγορία «Τέχνες και Διασκέδαση»


Ο Ολλανδός Ρομπ Χόνστρα τράβηξε τη φωτογραφία που κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Τέχνη» με το «Σότσι Πρότζεκτ: Τραγουδιστές Σότσι».


Ο Μπρεντ Στίρτον από τη Νότιο Αφρική κερδίζει το 1ο  βραβείο στη κατηγορία «Σύγχρονα Θέματα» σε μία αναφορά για τα ναρκωτικά και την πορνεία στο Κίεβο της Ουκρανίας


Η Αμερικανίδα Στεφανί Σινκλέρ για τη φωτογραφία της έκθεσης «Παιδιά -σύζυγοι: πολύ μικρές για να παντρευτούν», κερδίζει το 1ο βραβείο στη κατηγορία «Σύγχρονα Θέματα».


Ο φωτογράφος του Ρόιτερς Νταμίρ Σαγκόλ κέρδισε το 1ο βραβείο στη κατηγορία «Καθημερινή Ζωή» με μια φωτογραφία του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σούνγκ σε έναν τοίχο.


Ο Αργεντίνος Κίρτσουκ Αλεχάντρο λαμβάνει το 1ο βραβείο ρεπορτάζ στη κατηγορία «Σύγχρονα Θέματα» με την φωτογραφία «Never Let You Go».


Ο Ιταλός Άλεξ Μαζόλι κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Φωτογραφία από την Πραγματικότητα» για το στιγμιότυπο που απεικονίζει διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ μετά την εκφώνηση του λόγου του Προέδρου Μουμπάρακ στην οποία δήλωσε ότι δεν θα φύγει.


 
Ο Πάολο Πελεγρίνι από την Ιταλία κέρδισε το 2ο βραβείο στη κατηγορία «Ρεπορτάζ της Πραγματικότητας» για την φωτογραφία του από το τσουνάμι στην Ιαπωνία.


Η Τζένη Ρος από τις ΗΠΑ κέρδισε το 1ο βραβείο στη κατηγορία «Φύση» για αυτή τη φωτογραφία μιας πολικής αρκούδας στη Ρωσία.


Ο Μρέντ Στίρτον από την Νότια Αφρική με τη φωτογραφία «Μάχη του Ρινόκερου» κέρδισε το 1ο βραβείο ρεπορτάζ στη κατηγορία «Φύση».


Ο Πολωνός Τόμας Λαζάρ  με το 2ο βραβείο για την φωτογραφία που απεικονίζει τη σύλληψη των διαδηλωτών στους δρόμους του Χάρλεμ, στην κατηγορία «Οι άνθρωποι και η πραγματικότητα».


Γιασογιόσι Τσίμπα από το Γαλλικό Πρακτορείο Τύπου στην 1η θέση της κατηγορίας «Οι άνθρωποι και η πραγματικότητα».


Λέρκε Πόσελτ (Δανία) με το 1ο βραβείο για το πορτρέτο της ηθοποιού Μελίκα Μεχραμπάν.


Ο Ολλανδός Τον Κοέν κέρδισε το δεύτερο βραβείο στη κατηγορία «Πορτρέτο». Ρεπορτάζ σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στο Αφγανιστάν.


Ο Ρώσος Γιούρι Κόζυρεβ κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Πληροφορίες» για μια φωτογραφία με τους Λίβυους αντάρτες «τραβηγμένη» στις 11 Μαρτίου 2011 στο Ρας Λανούφ.


Ο Σουηδός Νίκλας Χάμαρστριμ κέρδισε το 2ο βραβείο ρεπορτάζ στη κατηγορία «Πληροφορίες» με τη φωτογραφία  «δολοφονίες στη Νορβηγία».


Ο Ιρλανδός Ρέι Μακ Μάνους κέρδισε το 2ο βραβείο στη κατηγορία «Σπορ» με την φωτογραφία που «τραβήχτηκε» κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολν Μπελβεντέρε και Μπλακρόκ στο Δουβλίνο.


O Άνταμ Πρίτι από την Αυστραλία κέρδισε το 2ο βραβείο ρεπορτάζ στην κατηγορία «Σπορ» για το στιγμιότυπο με τους κολυμβητές την στιγμή που κάνουν βουτιά κατά τη διάρκεια της 14ης έκδοσης το Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης στη Σαγκάη, Κίνα.

Επιμέλεια: Γρηγόρης Καυκιάς
Πηγή: Liberation



Δεν υπάρχουν σχόλια: