Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Φωτιά στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» (http://www.tovima.gr, 9/1/2012, 19:41)

.............................................................

Φωτιά στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ»
Μεγάλες οι καταστροφές στο κτίριο που είναι χαρακτηρισμένο νεώτερο μνημείο
Φωτιά στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ»
Μετά την εγκατάλειψη ήρθε και η πυρκαγιά στο Ακροπόλ

 
 
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στο ιστορικό ξενοδοχείο Ακροπόλ στην οδό Πατησίων απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική ξέσπασε περί τις 6,20 το απόγευμα στο ισόγειο και από εκεί επεκτάθηκε στους άνω ορόφους μέσω του κλιμακοστασίου, ενώ για την κατάσβεσή της έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Στο σημείο αυτό μάλιστα, από Ιουλιανού έως Χαλκοκονδύλη διακόπηκε η κυκλοφορία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ξενοδοχείο - κλειστό εδώ και αρκετά χρόνια - έχει κινδυνεύσει από φωτιά, καθώς το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί πριν από δύο χρόνια με λίγες πάντως συνέπειες, τότε. Μετανάστες, χρήστες ναρκωτικών και γενικότερα άστεγοι εισέρχονται στο κτίριο παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα και διαμένουν στο εσωτερικό του, ανάβοντας φωτιά προκειμένου να ζεσταθούν.


Βεβαίως η απογύμνωση του εσωτερικού του κτιρίου από κάθε διακοσμητικό στοιχείο ή απλό υλικό που θα μπορούσε να αποσπασθεί και να πωληθεί είναι καθολική. Για αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή το υπουργείο Πολιτισμού σφράγισε τις εισόδους και κάλυψε τις προσόψεις του κτιρίου με λαμαρίνες, προφανώς όμως το μέτρο δεν υπήρξε αποτελεσματικό.


Να σημειωθεί όμως ότι η καταστροφή αυτή έρχεται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει το ΥΠΠΟ για την αναστήλωση και αποκατάσταση του κτιρίου από εργολάβο. Το ύψος του κονδυλίου με το οποίο το έργο έχει ενταχθεί το ΕΣΠΑ είναι 14 εκατ. ευρώ. Τώρα όμως όλα αλλάζουν καθώς κανείς δεν ξέρει ακόμη το μέγεθος της καταστροφής. Το Ακροπόλ είναι χαρακτηρισμένο νεώτερο μνημείο και το υπουργείο Πολιτισμού προτίθεται εφ΄ όσον αναστηλωθεί να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες των υπηρεσιών του.





Δεν υπάρχουν σχόλια: