Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

"Time: Πρόσωπο της χρονιάς ο ανώνυμος διαδηλωτής" (http://www.skai.gr/news/world/article/189178/time-prosopo-tis-hronias-o-anonumos-diadilotis,14/12/2011) )

.................................................................

Time: Πρόσωπο της χρονιάς ο ανώνυμος διαδηλωτής

Που σε πολλές περιπτώσεις άλλαξε τη ροή των γεγονότων


14/12/2011 | 20:31
Τελευταία Ενημέρωση:
20:31 14/12/2011

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές που έχει φωτογραφίσει το περιοδικό (πηγή φωτό Time).

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές που έχει φωτογραφίσει το περιοδικό (πηγή φωτό Time).

Ο ανώνυμος διαδηλωτής είναι το πρόσωπο της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Time, σε ένα έτος που σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις και εξεγέρσεις, από τη Νέα Υόρκη ως την Αθήνα και την πλατεία Ταχρίρ ως την Πουέρτα δελ Σολ.

Σύμφωνα με το περιοδικό η οργή του κόσμου εξαπλώνεται, ενώ οι διαδηλώσεις των απλών πολιτών είχαν σε πολλές περιπτώσεις αποτέλεσμα και άλλαξαν την πορεία των γεγονότων, όταν πχ. ξέσπασαν οι διαδηλώσεις στην Τυνησία και ξεκίνησε η Αραβική Άνοιξη.


«Αναγνωρίζουμε το ρόλο των διαδηλωτών, καθώς επανακαθορίζουν την ισχύ των πολιτών παγκοσμίως», τονίζει το Time και επισημαίνει ότι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ύψωσαν το ανάστημά τους και σε πολλές περιπτώσεις έδωσαν τη ζωή τους για να έχουν ένα καλύτερο αύριο.


Δείτε
ΕΔΩ τις φωτογραφίες του Time.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές, πρόσωπα της χρονιάς, είναι και Έλληνες, ενώ... περίοπτη θέση έχει και ο σκύλος–διαδηλωτής Λουκάνικος. Δείτε ΕΔΩ το φωτογραφικό αφιέρωμα του Time στον Λουκάνικο

Η ανακοίνωση της επιλογής έγινε στην εκπομπή «The Today Show», του NBC. Την περασμένη χρονιά επιλογή του περιοδικού ήταν ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ενώ το 2009, πρόσωπο της χρόνιας ήταν ο πρόεδρος της FED, Μπεν Μπερνάνκι.

Δείτε
ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο του Time.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: