Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σημερινή (20/12/2011) "σοδειά" δηλώσεων! Θαύμασέ τους...!

............................................................
 

Σημερινή (20/12/2011) 
"σοδειά" δηλώσεων!

Θαύμασέ τους...!

.............................................................
 

 ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:

«Τα κόμματα έχουν έλλειμμα δημοκρατίας»

 (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=333187)

Χρυσοχοΐδης: "Έπρεπε να αποφύγουμε το Μνημόνιο" 

(http://news247.gr/ellada/politiki/xrysoxoidhs_eprepe_na_apofugoyme_to_mnhmonio.1544489.html)

Διαδοχή-εξπρές θέλει ο Λοβέρδος

(http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=333341)



Ντ. Μπακογιάννη: Δεν έχουν διδαχθεί από την κρίση

http://www.skai.gr/news/politics/article/189706/d-bakogianni-den-ehoun-didahthei-apo-tin-krisi/ 

Σαχινίδης: Δύσκολο να εκτιμηθεί το τελικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης
και...

 

 

Ελευθεροτυπία, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ετεροχρονισμένη αλήθεια

ΕΛΕΓΕ τον Μάρτιο του 2011, όταν ήταν στις δόξες του, διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν: «Οι Ελληνες βρίσκονται μέσα στα σκ... Και μάλιστα πολύ βαθιά... Ολος αυτός ο θυμός είναι θεμιτός. Οι άνθρωποι στο δρόμο έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναι οι ίδιοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν πληρώνουν φόρους. Η απάτη πάει σύννεφο».
 
ΑΥΤΑ έλεγε τότε ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, που προετοιμαζόταν για τη μεταπήδησή του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας και υπερασπιζόταν τις θέσεις των Ευρωπαίων και του Μνημονίου, που υπέγραψε η Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική όμως ήταν πρόσφατα η εκτίμησή του για τους Ευρωπαίους και τη στάση που κράτησαν απέναντι στην Ελλάδα. Μιλώντας σε φόρουμ στο Πεκίνο, χθες, ο τέως διευθυντής του ΔΝΤ κατακεραύνωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις αποφάσεις τους και ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψε (;) ότι οι Ευρωπαίοι βρήκαν την ευκαιρία και έσπευσαν να δανείσουν τους Ελληνες με πολύ υψηλό επιτόκιο, γιατί -λέει- οι Ελληνες έπρεπε να πληρώσουν τις αμαρτίες τους! Μας λέει, δηλαδή, ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τής προτεσταντικής Ευρώπης κυριαρχούσε η εκδίκηση, το μένος, απαξιώνοντας έτσι έναν ολόκληρο λαό (και όχι, βεβαίως, τις ελληνικές κυβερνήσεις...).
Ο κ. ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ χρησιμοποίησε τρίτο πληθυντικό πρόσωπο και όχι πρώτο, ως ώφειλε, διότι ο ίδιος ήταν ο κύριος διαπραγματευτής τότε. Με αυτόν είχε επαφές ο Γ. Παπανδρέου μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.
ΑΛΛΑ τότε ήταν ισχυρός. Τώρα που έχασε κάθε αξίωμα και το δικαίωμα να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, τώρα που είναι έξω από τα μεγάλα πολιτικά παιχνίδια, αναγκάζεται να πει την αλήθεια. Είναι η μοίρα, το τραγικό αστείο που διέπει τους πολιτικούς, να δείχνουν δηλαδή ειλικρινείς και ορθόφρονες μόνον όταν βρίσκονται εκτός εξουσίας...
ΑΛΛΑ έστω και ετεροχρονισμένα, η αλήθεια είναι αλήθεια. Για όλους τους εξουσιάζοντες ο λαός είναι ο αμαρτωλός, ουδέποτε η ηγεσία του. Ο προτεσταντικός νόμος απαιτεί την τιμωρία, δεν γνωρίζει την επιείκεια, τη συγχώρηση, ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει κάποιον δεδηλωμένα αδύναμο. Ο αδύναμος δεν έχει λόγο και θέση στην πολιτική, την πολιτική την ασκούν οι ισχυροί. Τελεία.
Ο ΤΕΩΣ διευθυντής του ΔΝΤ δεν εφείσθη επικριτικών σχολίων για τους Ευρωπαίους ηγέτες στο σύνολό τους, για την πολιτική δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ε.Ε. -είπε- χρειάζεται μεγαλύτερη ολοκλήρωση και ενοποιημένο προϋπολογισμό, αν θέλει να χαλαρώσει την πίεση στην Ευρώπη.
ΕΙΠΑΜΕ, όταν είσαι έξω από το χορό τα ξέρεις όλα τα τραγούδια... Είπε κι άλλα. Οτι τα μέτρα είναι ανεπαρκή, ότι η Ενωση πρέπει να γίνει πραγματική ένωση για να λυθεί η κρίση, ότι το ευρώ είναι ευάλωτο όσο δεν πραγματοποιείται η ένωση των προϋπολογισμών κ.λπ.
Ο (ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ) κ. Στρος-Καν είπε το -για μερικούς- αυτονόητο: οι Ευρωπαίοι μάς τιμωρούν, δεν θέλουν ουσιαστικά να μας βοηθήσουν. Επίσης: το ψεύδος είναι ταυτισμένο με τις ηγεσίες... (για όσους λατρεύουν ακόμη τις δυτικές δημοκρατίες...). 

..................................................................
 
οπότε γιατί αργείς να πάρεις... νέα πέτρα; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: