Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μπράβο Αντωνάκη, σαν τον Γιώργο, τον Αντρέα, τον Τζουκασβίλι Βησσαριόνοβιτς, τον Αδόλφο μέχρι τον Περίανδρο και τον Θρασύβουλο της Μιλήτου...! "Διεγράφη από τη ΝΔ ο Σωτήρης Χατζηγάκης'' (www.kathimerini.gr, 14/11/2011)

 .............................................................
 
Πένθιμο σχόλιο: Προτρέχω στην είδηση. Είτε σοσιαλιστές, είτε αστοί, είτε κομμουνιστές πολιτικοί στην Ελλάδα δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία, παλιά και νέα, ούτε από μακρυά! Μόνο με το παμπάλαιο και απεχθέστατο πρόσωπο του αυταρχισμού - που τρομοκρατεί όχι μόνο τους συναγωνιστές και τους αντιπάλους του, αλλά και την κοινωνία διαπαιδαγωγώντας την - έχουν σχέση και με τίποτε άλλο. Θαυμάστε παρακάτω  "πολιτικό πολιτισμό". Διεγράφη βουλευτής για πολιτική του εκτίμηση σε τακτικές του κόμματός του! Σου θυμίζει τίποτε σύντροφε Χρύσανθε Λαζαρίδη;...
 ..............................................................


Διεγράφη από τη ΝΔ ο Σωτήρης Χατζηγάκης
 
Μετά τις σημερινές τoυ δηλώσεις. Έντονα αντέδρασε στη διαγραφή του ο κ. Χατζηγάκης.



Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, ο Σωτήρης Χατζηγάκης.
Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι οι δηλώσεις Χατζηγάκη προσβάλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης, που είναι ιστορικά προσηλωμένη στα δημοκρατικά ιδεώδη, ενώ επισημαίνεται ότι η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη τάσεων στο κόμμα, είναι ευθέως αντικαταστατική.
Ανοιχτό και το ενδεχόμενο διαγραφής του βουλευτή Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Σ. Χατζηγάκης: «Λυπάμαι…»
Έντονα αντέδρασε στη διαγραφή του από τη ΝΔ, ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.
«Η ΝΔ του κ. Σαμαρά από μεγάλο και πολυτασικό κόμμα κατάντησε ένα μικρό απολειφάδι τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω αν είναι δικαίωμά του, λυπάμαι, όμως, γιατί μια παράταξη που υπηρετώ 37-38 χρόνια κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά», δήλωσε ο κ. Χατζηγάκης.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ανακοίνωσε ότι ο κ. Χατζηγάκης τίθεται εκτός της Κ.Ο. του κόμματος, ενώ θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την διαγραφή του και από το κόμμα.
Ο κ. Χατζηγάκης ενημερώθηκε για τη διαγραφή του από τους δημοσιογράφους και φέρεται να είπε ότι «τώρα αισθάνομαι απελευθερωμένος και μπορώ να λέω αυτά που πραγματικά πιστεύω».
Η δήλωση που προκάλεσε τη διαγραφή του έγινε το πρωί. «Θέλω να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου με ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια που με την ταμπέλα της λαϊκής Δεξιάς, προσπαθούν να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αστικό κόμμα με πολλές τάσεις. Έχει και λαϊκή δεξιά και φιλελεύθερη δεξιά και έχει βεβαίως και μεσαίο χώρο», δήλωσε ο πρώην υπουργός.
Ο κ. Σαμαράς, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, με την απόφαση να διαγράψει τον βουλευτή Τρικάλων, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στην κοινοβουλευτική του ομάδα και κυρίως σε όσους διαχωρίζουν την θέση τους δημοσίως ότι «θα πρέπει να είναι προσεκτικοί».
Συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ έλεγε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζηγάκης έχει προκαλέσει αίσθηση με τις δηλώσεις του, όμως αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια, κάνοντας λόγο για ακροδεξιά σταγονίδια».
Υπενθυμίζεται ότι προ δέκα ημερών, και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι πολιτικές διεργασίες, ο κ. Χατζηγάκης είχε στείλει επιστολή στον κ. Σαμαρά ζητώντας του να αναλάβει πρωτοβουλία για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ανασύσταση του αστικού χώρου.
Επίθεση Σ. Χατζηγάκη σε βουλευτές της ΝΔ
Ο κ. Χατζηγάκης προέβη νωρίτερα σε σφοδρή επίθεση σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που εκφράζουν τη διαφωνία τους με τη συμμετοχή του κόμματος στο νέο κυβερνητικό σχήμα, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.
Ο βουλευτής της ΝΔ, εισερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, εξέφρασε την αντίθεσή του σε «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ», όπως είπε χαρακτηριστικά, «που με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».
Ο κ. Χατζηγάκης επεσήμανε πως το κόμμα είναι ευρωπαϊκό, εθνικό, αστικό και πολυκομματικό και φυσικά στους κόλπους του έχει και τα στελέχη της λαϊκής Δεξιάς και του μεσαίου χώρου.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: