Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

"Ο πρόεδρος και οι μέτοχοι της ΠΑΣΟΚ Α.Ε." του Δημήτρη Χρήστου (06/11/2011 στην "AΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ") Ή έχουμε καταλάβει τι ακριβώς έχει γίνει;...

..........................................................
 
Ο πρόεδρος και οι μέτοχοι της ΠΑΣΟΚ Α.Ε.
 
Χρήστου Δημήτρης
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/11/2011  στην "AΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"
 
Απίθανες καταστάσεις. Ένας τυχοδιώκτης πρωθυπουργός, ανίκανος ή εκτελών διατεταγμένη υπηρεσία -είναι αδιάφορο-, παίζει στο πόκερ (χωρίς να ξέρει πώς γίνεται η κέντα) την Ελλάδα, με αντάλλαγμα να κρατήσει την καρέκλα του. Έχει διαλύσει ολόκληρη τη χώρα χωρίς να διαπραγματευτεί τίποτα και ρίσκαρε την έξοδο από το ευρώ σε μια κίνηση απελπισίας, για να αποφύγει την πτώση του. Θυμίζει τον ταβλαδόρο που του έχουν πιάσει στο πλακωτό τη μαμά και ο μόνος τρόπος για να αποφύγει την ήττα είναι να κουνήσει το τάβλι!


Ανεξάρτητα από τη θέση που έχει ο καθένας για τη συμμετοχή μας στο ευρώ, είναι άλλο θέμα να γίνει με δική σου επιλογή, προγραμματισμένα, και άλλο να προκύπτει ξαφνικά, χωρίς να έχει προετοιμαστεί τίποτα.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα της λαϊκής οργής στις παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα, έντρομος επιχείρησε, χωρίς καμία συναίσθηση ευθύνης και πατριωτισμού, που τόσο συχνά επικαλείται, να θέσει θέμα δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση. Χωρίς κανένα πρόγραμμα εδώ και δύο χρόνια, παραμένει στην εξουσία με εργαλείο τους τρομοκρατικούς εκβιασμούς. Επί δύο χρόνια εκπροσωπεί τη χώρα και όφειλε να έχει γνωρίσει καλά τους Ευρωπαίους ηγέτες και να έχει αντιληφθεί τους νέους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρωζώνη, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των αγορών. Εξευτελίστηκε στη σύνοδο των Καννών όταν οι ηγεμόνες Μέρκελ και Σαρκοζί, του απαγόρευσαν δημοψήφισμα με ερώτημα τη δανειακή σύμβαση και τον σούταραν λέγοντας του, αν θες να ρωτήσεις τους Έλληνες, το μόνο ερώτημα είναι "μέσα ή έξω από το ευρώ".

ΤΕΡΑΣ αναισθησίας,  ο Παπανδρέου αποδέχτηκε την πρόκληση και ανακοίνωσε στις Κάννες πως θα κάνει δημοψήφισμα με το ερώτημα που τον διέταξαν! Ένα ερώτημα στρατηγικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον του τόπου, σε συνθήκες οργής και απελπισίας του ελληνικού λαού, με πολύ μεγάλες πιθανότητες στις σημερινές συνθήκες να προκύψει ένα ηχηρό ΟΧΙ! Ανεξάρτητα από τη θέση που έχει ο καθένας για τη συμμετοχή μας στο ευρώ, είναι άλλο θέμα να γίνει με δική σου επιλογή, προγραμματισμένα, και άλλο να προκύπτει ξαφνικά, χωρίς να έχει προετοιμαστεί τίποτα.

ΟΤΑΝ η οργή για τον τυχοδιωκτισμό του Γιώργου επεκτάθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, αυτός ο γενναίος τύπος, που σώζει δυο φορές τον μήνα την Ελλάδα, έφτασε σε νέα ύψη εξευτελισμού. Ήταν, λέει, μπλόφα για να πιεστεί ο Σαμαράς και να δώσει τη συναίνεσή του! Εμφανίστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας απίθανα πράγματα. “Άκουσα ότι υπήρξε έκπληξη χτες από τις δηλώσεις των εταίρων μας. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί υπήρξε έκπληξη, πραγματικά, δεν καταλαβαίνω γιατί είχαμε την οποιαδήποτε έκπληξη. Έκπληξη μου έκανε εμένα το γεγονός ότι υπήρξε έκπληξη. Σε ανύποπτο χρόνο και εγώ και πολλοί άλλοι, είχαμε πει: αυτό που διακυβεύεται είναι η συμμετοχή μας στο ευρώ. Όχι ότι το θέτουμε εμείς, αλλά έχει τεθεί εκ των πραγμάτων.” Αμέσως μετά κόβει το τιμόνι, αφήνοντας σύξυλους τους πάντες. Αφού πετύχαμε τη συναίνεση της Ν.Δ., “τώρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για την ευημερία του ελληνικού λαού”!!!
ΦΕΥΓΕΙ από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνεται πως η γραμμή της αφασίας δεν βγαίνει και επιχειρεί νέο ελιγμό. Ψηφίστε με να οδηγήσω τις εξελίξεις, να πετύχω τη συναίνεση και να πάμε συντεταγμένα μετά την εξασφάλιση της 6ης δόσης και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης σε συναίνεση ή εκλογές.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το παγόβουνο ο ΓΑΠ. Είναι η κορυφή ενός κόμματος χωρίς ιδεολογία και πρόγραμμα, μια Α.E. με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, μεγαλομέτοχους και μικρομέτοχους που έχουν κάνει επάγγελμα την ιδιότητα του στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Η θλιβερή εικόνα μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, που άγεται και φέρεται, που της αρκούν αυτά τα ψίχουλα που έχει η εξουσία του βουλευτή. Η θλιβερή εικόνα του Βενιζέλου, ενός σαλτιμπάγκου που περιμένει να τηρηθεί το προσύμφωνο και να παραλάβει το μαγαζί. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις; Ασφαλώς υπάρχουν, αλλά αυτό ελάχιστα αλλάζει τα βασικά συμπεράσματα.
Η ΑΛΛΗ πλευρά της κρίσης αφορά τις αντιδημοκρατικές εξελίξεις στην Ευρώπη, όπου η εξουσία πέρασε στον απόλυτο έλεγχο του διδύμου Μέρκελ - Σαρκοζί σε μια νεοφιλελεύθερη συγκυρία που θρυμματίζει την ευρωπαϊκή ενότητα, την αλληλεγγύη και την ομοσπονδιακή προοπτική. Μια νέα ηγεμονία, που προσβάλει βίαια την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό απαγορεύοντας στους Έλληνες να εκλέξουν αυτούς που θέλουν να τους κυβερνήσου, διότι διαφορετικά θα μας χρεωκοπήσουν. Ντροπή! Μια Ευρώπη της λιτότητας, της ανεργίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους, θα μεγαλώσει και θα εξαπλώσει την ύφεση και θα οξύνει την κρίση και τις αυτοκτονικές τάσεις του καπιταλισμού - καζίνο που βρίσκεται σε δραματικό αδιέξοδο. Μέχρι και ο Πάπας το έχει αντιληφθεί ζητώντας μια νέα οικονομία με επίκεντρο τον άνθρωπο.

d.xristou@avgi.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: