Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

H αγωνία ενός εκδοτικού συγκροτήματος και τα σχόλια της κοινωνίας... (από "ΤΑ ΝΕΑ" και tanea.gr/aixmes, 17/10/2011)

.................................................................

H αγωνία ενός εκδοτικού συγκροτήματος και τα σχόλια της κοινωνίας...                        

"  Κάποιος να τους ενώσει

Του Στέφανου Τζανάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα "ΝΕΑ",Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011
Οπως είναι γνωστό, η πολιτική - όπως και η ίδια η ζωή - προχωρεί μέσα από συγκρούσεις. Και με την έννοια αυτή, η κίνηση των τριών υπουργών - αν δεν είναι ένα απλό ψυχικό «ξέσπασμα» λόγω της συσσωρευμένης έντασης των ημερών - σίγουρα βαφτίζει το γήπεδο της επόμενης πολιτικής σύγκρουσης.

Η σύγκρουση αυτή θα γίνει στο γήπεδο του ΠΑΣΟΚ. Του κόμματος που νίκησε στις εκλογές του 2009 με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» - και στη συνέχεια κλήθηκε να διαχειριστεί μια κατάσταση την οποία είχε συνοψίσει άριστα ο κ. Α. Λοβέρδος, με το περίφημο «δεν υπάρχει σάλιο».

Τι λένε οι τρεις στο κοινό τους άρθρο; Οτι ο δικός τους πόλεμος είναι με τον «κακό εαυτό» του ΠΑΣΟΚ - τους πάσης φύσεως συνδικαλιστές και αρκετούς από τους συναδέλφους τους στο Υπουργικό Συμβούλιο, τους οποίους άλλωστε «στολίζουν» καταλλήλως ως αργούς και - περίπου - ανίκανους. Ολα αυτά είναι πολύ ωραία ώς και ελπιδοφόρα, αν σκεφτεί κανείς την απόλυτη αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να δώσει κάποια προοπτική στα όσα πράττει πολιτικά, όλους τους τελευταίους μήνες.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά: όλες οι έως τώρα εσωκομματικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ σταματούσαν σε μια λεπτή γραμμή - εκεί που το κόμμα θα έχανε τον χαρακτήρα τού κόμματος εξουσίας λόγω μιας ανεξέλεγκτης διάσπασης.

Αυτός είναι ο κίνδυνος που διαφαίνεται μέσα από το πολεμικό άρθρο των «τριών». Καθώς γίνονται όλο και πιο λίγοι εκείνοι που μπορούν να λειτουργήσουν ενοποιητικά στον χώρο, να μετεξελιχθεί αυτή η υπόθεση σε μια πάλη φραξιών για την «επόμενη μέρα». Η δράση φέρνει αντίδραση - και πιο κοντά τα δύο ΠΑΣΟΚ. Το έχει αυτό ανάγκη ο τόπος;   "....



 ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:

1. Το τρίδυμο των μιγάδων της πολιτικής απάτης

2. ΤΙ ρεζιλικια ειναι αυτα κυριοι, πρωτα ξεφτελισατε την ελλαδα και τωρα πατε να το παιξετε και ιπποτες, εκλογες εδω και τωρα, εισαστε ανικανοι και επικίνδυνοι, τερμα τα επικοινωνιακα παιγνιδια.
3. Ο ένας διόρισε τη γυναίκα του, η άλλη, βόλεψε τον άνδρα της με προγράμματα από αμαρτωλό οργανισμό και ο τρίτος βόλεψε την ξαδέλφη του. Τώρα έχουν το θράσος να απευθύνουν έκκληση στον ελληνικό λαό! Καθάρματα του κερατά, όλοι τους!
 4. Τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης δηλώνουν το αυτονόητο,ότι δηλ. στηρίζουν την κυβέρνηση στην οποία μετέχουν. Αυτό το ονομάζετε είιδηση, και μάλιστα σπουδαία;;;

5. Ρε συ αυτοί μου θυμίζουν το 15μελές στο σχολείο...

http://www.tanea.gr/aixmes/?aid=4665888 
http://www.tanea.gr/aixmes/?aid=4665888&acpn=2 


Δεν υπάρχουν σχόλια: