Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τεταταμένο κλίμα στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα



Τεταταμένο κλίμα στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα

Τελευταία Ενημέρωση: 11:59 28/10/2011

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας η μαθητική παρέλαση, παρουσία της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου.

Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, ενώ οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.


Μουσικοί της μπάντας του Δήμου Αθηναίων αποφάσισαν να κρεμάσουν μαύρες κορδέλες στα όργανά τους, προκαλώντας την οργή του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, ο οποίος τους είχε προειδοποιήσει ότι εάν ότι αν κατέβαιναν στην παρέλαση με μαύρες κορδέλες θα τους παραπέμψει τη Δευτέρα στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης.


Από νωρίς το πρωί είχε αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση έξω από τη Μεγάλη Βρετανία όταν ομάδα πολιτών ανήρτησε πανό και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής. Αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν, προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκομένων.
 
http://www.skai.gr/news/greece/article/184632/teatameno-klima-stin-mathitiki-parelasi-sto-sudagma/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: