Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

"Ο υφυπουργός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο" - Μπράβο στη "ντρέτα" - που λένε και στην Κρήτη -εξήγηση του κ. υπουργού! Να τον χαίρονται οι σύντεκνοι!

...............................................................

Ο υφυπουργός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

Πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή στην 33χρονη που πέταξε αυγό στον Μ.Όθωνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα "ΝΕΑ- online" Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011


Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε δικαστήριο στο Ρέθυμνο, 33χρονη μεταπτυχιακή φοιτήτρια, η οποία στις 25 Σεπτεμβρίου εκτόξευσε αυγό προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Όθωνα.

Η δίκη επαναλήφθηκε μετά την αναβολή που είχε λάβει στις 26 Σεπτεμβρίου επειδή ο κ. Όθωνας, ως μηνυτής, δεν ήταν παρών. Ο υφυπουργός ήταν και σήμερα απών και επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις, ενώ σε έγγραφό του προς τον εισαγγελέα ανέφερε πως ανακαλεί την παράσταση πολιτικής αγωγής, επιμένει όμως στη δίωξη της 33χρονης μεταπτυχιακής φοιτήτριας για την πράξη της.
Αν και οι συνήγοροι της 33χρονης ζήτησαν εκ νέου αναβολή της δίκης, το δικαστήριο αποφάσισε να εκδικαστεί η υπόθεση η οποία πρωτόδικα έκλεισε σήμερα Δευτέρα με τη συγκεκριμένη ποινή, ενώ οι συνήγοροι της φοιτήτριας κατέθεσαν έφεση.

Στο πλευρό της κατηγορούμενης, η οποία δήλωσε πως η πράξη της είχε «συμβολικό χαρακτήρα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ήταν πράξη αγανάκτησης απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται από τον κ. Όθωνα, που ψήφισε το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και το νόμο για την παιδεία», βρέθηκαν αρκετοί πολίτες, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου, και αγανακτισμένοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: