Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Κυβερνητική πλειοψηφία : 154 βουλευτές και ένας ο κ. Παπούλιας, 155 !

 ...............................................................

Όχι "ασθενέστεροι", αλλά μ...κες όπως μισθωτοί, κ. Πρόεδρε...!


Παρέμβαση υπέρ των φτωχών από τον Κ. Παπούλια

Παρέμβαση υπέρ των ασθενέστερων τάξεων του ελληνικού λαού, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τις Λιγκιάδες Ιωαννίνων, όπου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος του χωριού από τους Ναζί. 




Συγκεκριμένα τόνισε: "Αυτή η χιτλερική βαρβαρότητα και η εγκληματικότητα άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη στην Ευρωπαϊκή ιστορία και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Η Ελλάδα έδωσε πολλούς νεκρούς και πολλά ερείπια στον αγώνα για να απαλλαγούμε από το χιτλερικό άγος, για να απαλλαγεί η Ευρώπη από το χιτλερικό άγος. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Σήμερα, ο ελληνικός λαός αγωνίζεται, δίνει μία άλλη μάχη, πολύ σκληρή για την επιβίωσή του. Σ΄αυτή τη μάχη οι κυβερνώντες πρέπει να δείξουν μεγάλη κατανόηση, πρέπει δικαίως να κατανείμουν τα βάρη. Τα βάρη δεν μπορεί να πέσουν στους ασθενέστερους. Χρειάζεται αυτή τη μάχη να τη δώσουμε όλοι μαζί για να την κερδίσουμε, και είμαι βέβαιος πως θα την κερδίσουμε".
Στις 3 Οκτωβρίου του '43 ο γερμανικός στρατός, κυνηγώντας αντάρτες, έκαψε το χωριό και εκτέλεσε 92 κατοίκους, κυρίως ηλικωμένους, γυναίκες και παιδιά.
 
................................................................


   Βρίσκομαι στην επαρχία, σε πρωτεύουσα νομού, εδώ και ένα χρόνο περίπου. Ζω και δουλεύω τις 5 μέρες από τις επτά της εβδομάδας, μόνο τα σαββατοκύριακα "ανεβαίνω" στην Αθήνα. Ζω λοιπόν την κρίση στην επαρχία με τους ανθρώπους της. Και πάνω απ' όλα τις συνέπειες των μέτρων της κυβέρνησης. Οι φίλοι μου μισθωτοί σαν και μένα. Στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι πρώτοι εκπαιδευτικοί, οι δεύτεροι, έτυχε, τραπεζικοί υπάλληλοι ιδιωτικής τράπεζας. Για μας τους εκπαιδευτικούς, τι να πω... Όλα γνωστά. Οι πρώτοι και καλύτεροι που επλήγησαν από τα μέτρα. Και τα θύματα αυτού του διαρκούς εκβιασμού που αφοπλίζει κάθε τους κινητοποίηση. Απεργία = χαμένα μεροκάματα = χαμένα μαθήματα των παιδιών και αποτέλεσμα μηδέν. Αλήθεια, πώς διδάσκουμε την ελευθερία της σκέψης και της πράξης; 
   Όμως ξεστράτισα. Η κρίση λοιπόν στην επαρχία. Φαίνεται ο κόσμος εδώ ν' αντέχει. Είναι που είναι το μέρος τουριστικό; Και ο ξένος όλο και κάτι αφήνει; Είναι που όλοι, λίγο ως πολύ, έχουν το αγροτικό τους εισόδημα, αρκετό για να τρέφει την οικογένεια, να μην διακυβεύονται τα αναγκαία και απαραίτητα; Όμως εδώ όλοι γνωρίζονται και πολλά για πολλούς δεν ξεχνιούνται και η έκτακτη εισφορά που πληρώνεται στις τράπεζες έρχεται να ανακινήσει σκέψεις και "σιχτιρίσματα": Πώς γίνεται αγρότες, τουριστικοί επιχειρηματίες, μεγαλοδικηγόροι υπερασπιστές εμπόρων ναρκωτικών να δηλώνουν φορολογητέα εισοδήματα της τάξης των 5000, 30000 και 50000 ευρό και να έχουν προθεσμιακούς λογαριασμούς της τάξης των 150000, 450000 και 750000 ευρό αντίστοιχα; Δηλαδή τι περιμένουν όλοι αυτοί οι άθλιοι πολιτικοί για να άρουν το τραπεζικό απόρρητο και να δουν ποιοι και πώς ζουν σε βάρος αυτών που σαν υποζύγια σηκώνουν τα βάρη όλης της κοινωνίας; Κι αυτά τα λεφτά που βγήκαν έξω δεν είναι καθόλου δύσκολο να εξακριβωθεί από πού έφυγαν και πού πήγαν.Οι τραπεζικοί υπάλληλοι το ξέρουν καλά αυτό: Το να συλληφθεί η φοροδιαφυγή, δεν είναι θέμα δυνατοτήτων του ελεγκτικού και καταδιωκτικού μηχανισμού του συστήματος, είναι ότι δεν υπάρχει  η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο. Και δεν υπάρχει, γιατί πολιτικός κόσμος (αυτός που κυβερνά τόσα χρόνια) έχει σχέση αλληλεξάρτησης και διαπλοκής με τη φοροδιαφυγή. 
   Όλα τα άλλα, παρεμβάσεις του κ. Παπούλια υπέρ των "αναξιοπαθούντων της ενορίας" του είναι υποκριτικές πόζες "συμπαράστασης" που περισσότερο εξοργίζουν παρά παρηγορούν, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τις "επιθέσεις" των βουλευτών της συμπολίτευσης στον Βενιζέλο ή στον Παπακωνσταντίνου και στον Ραγκούση ή και εναντίον του του ίδιου του Παπανδρέου, που κάθε λίγ0 και λιγάκι εκδηλώνονται, και κάθε λίγο και λιγάκι ύστερα ψηφίζουν τις αθλιότητες των δύο τελευταίων  χρόνων. Όχι δεν έχει 154 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ, έχει 155 μαζί με την ψήφο - υπογραφή του κ. Παπούλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: