Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αυγό στον υφυπουργό ΠΡΟΠΟ Όθωνα...! (Η είδηση από την αυτουργό αυγοβόλο...)

 ................................................................


Εδώ αυγοβόλος Μαρίνα! Σας στέλνω αναλυτικά πώς έγινε το συμβάν. Στις 10:30 θα άρχιζε από τη μαρίνα Ρεθύμνου δίαθλο ποδηλασίας και δρόμου στο οποίο θα παρεβρίκονταν δύο υφυπουργοί (Αηδόνης από υπ. Υγείας και Όθωνας από υπ. Καταστολής) και ειδικός γραμματέας διατροφής και άθλησης Παταβούκας. Θεώρησα προκλητικότατη την επιλογή του να έρθει να μας μιλήσει για την αξία του ποδηλάτου στη ζωή μας τη στιγμή που μας έχει κάνει τη ζωή ποδήλατο. Το ένα αυγό τον βρήκε, το δεύτερο πήγε να χτυπήσει έναν κύριο που ήταν από πίσω (πιθανότατα μπαμπά κάποιου πιτσιρικιού που συμμετείχε στον αγώνα) εξού και το "ως σόρρυ" που ακούγεται και το οποίο προφανώς και δεν πήγαινε στον Όθωνα. Οι σωματοφύλακες του Όθωνα με παρέδωσαν στην ασφάλεια Ρεθύμνου. Η συμπεριφορά όλων των αστυνομικών στο τμήμα ήταν άψογη, γελούσαν με το περιστατικό και μου εξομολογούνταν τα δικά τους προβλήματα (τα 300 ευρώ που τους έχουν κόψει από μισθό, τα δάνεια που έχουν πάρει κλπ). Στο κρατητήριο όπου έμεινα από τις 11 παρά μέχρι τις 7 το απόγευμα περίπου έτρεχε μία βρύση με μεγάλη πίεση και μου είπαν ότι δεν έχει το τμήμα λεφτά να τη φτιάξει. Δυο κοπελιές από τη Μακεδονία ήταν 20 μέρες μέσα για απέλαση μέχρι να γεμίσει πούλμαν ή να βρουν λεφτά για να πληρώσουν πούλμαν για να την απελάσουν.


Γρήγορα έσπευσαν καθηγητές μου να δουν τι γίνεται και σε τι συνθήκες κρατούμαι. Μου έστειλαν δικηγόρο (απέκτησα άλλους δύο, σύνολο 3 μέχρι να με αφήσει ο εισαγγελέας). Το τοπίο ήταν ασαφές. Σε κάποια φάση μου έγινε γνωστό ότι ο Όθωνας επιθυμούσε την κράτησή μου. Όταν τέλειωσε η παρέμβαση με μικροφωνική που γινόταν έξω από το χώρο όπου θα γινόταν ο τερματισμός και θα ακολουθούσε εκδήλωση, ήρθαν φίλοι και σύντροφοι (γύρω στα 50-70 άτομα) που φώναζαν συνθήματα (κάποια που συντέθηκαν για την περίπτωση ήταν "Όθωνα προσκύνα, έρχεται η Μαρίνα" και "Στη Μαρίνα λευτεριά και στον Όθωνα αυγά"! Στις 14:30 η ώρα μου κατέθεσε μήνυση για παράβαση του άρθρου 361 του ποινικού κώδικα για απρόκλητη λόγω και έργω εξύβριση (πρόκειται για τη μετεξέλιξη του νόμου 4000 περί τετιμποϋσμού)! Δεν ήρθε καν από το τμήμαΈδωσα κατάθεση, πέρασα από τη σήμανση (έβγαλα αυτές τις περίφημες φωτογραφίες με το νουμεράκι). Μου είπαν ότι σε περίπτωση που θα αθωωθώ στο φάκελό μου θα φαίνεται ότι κάποια στιγμή πέρασα για δακτυλικά αποτυπώματα, δεν θα φαίνεται ο λόγος και θα έχουν σβήσει και τα αποτυπώματα. Ο εισαγγελέας ήταν διστακτικός να μ' αφήσει φοβούμενος επεισόδια από το κόσμο που ήταν έξω από την ασφάλεια. Του είπα να κάνει όπως νομίζει. Το είχα δεδομένο για να είμαι ειλικρινής ότι θα περνούσα το βράδυ στο κρατητήριο. Το μόνο που με ζόριζε είναι ότι μου είχαν πάρει τα γυαλιά μου που θεωρούνται δυνάμει όπλο. Μια χαρά περάσαμε με τα κορίτσια μέσα. Κάναμε και μαθήματα ανάγνωσης ελληνικών. Η συμπεριφορά όλων με εξαίρεση ένα δυο μπάτσων που ήταν ιδιαίτερα εριστικοί, ήταν πολύ καλή. Τελικά γύρω στις 7 μ' αφήσανε. Το δικαστήριο ορίστηκε για σήμερα στις 12.



Το δικαστήριο πήρε αναβολή για τις 10 Οκτωβρίου καθώς ο Όθωνας κρίθηκε βασικός μάρτυρας και στο πλαίσιο ισονομίας και ισοπολιτείας αιτήθηκε η υπεράσπισή μου να έρθει να υπερασπιστεί τη μήνυσή του. Οπότε βλέπουμε τότε τι γίνεται. Θαρρώ πως είναι 3-6 μήνες με αναστολή η ποινή. Με συγκίνησε ιδιαίτερα ο σύλλογος μεταπτυχιακών του Παν. Κρήτης που έβγαλε ψήφισμα συμπαράστασης και έχουμε περάσει πολύ καλά από χτες με τις αντιδράσεις του κόσμου. Εξαίρεση αποτέλεσε μετά την απελευθέρωσή μου ένα σκηνικό που πήγε να γίνει, καθώς κάναμε το λάθος να καθήσουμε σε καφενείο κοντά στην ασφάλεια, γνωστό στέκι ΠΑΣΟΚων από όπου στο τέλος σχεδόν μας έδιωξαν κακήν κακώς και παρά λίγο να πιαστούμε στα χέρια. Κι επίσης διάφορα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το πρωί στα δικαστήρια, καθώς δεν έψαχναν όλες τις τσάντες και δεν έκαναν σε όλους σωματικό έλεγχο, παρά μονο σ' αυτούς που είχαν "ύποπτη" εμφάνιση (=μαλλιά, ράστα, μούσια, κλπ). Αυτά. Έχω ήδη μιλήσει στην εφημερίδα Πατρίδα του Ηρακλείου που δεν έχει μπει ακόμη και στην Κρητική Επιθεώρηση του Ρεθύμνου. Αυτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: