Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

"Πόσο πληρώνουμε τη σύνταξη του βουλευτή ;" του Γ. Παπαδόπουλου-Τετράδη ("Ελευθεροτυπία", 23/9/2011)

................................................................

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011


Πόσο πληρώνουμε τη σύνταξη του βουλευτή ;


ΠΡΟΧΘΕΣ η κυβέρνηση αποφάσισε να περικόψει με μια μονοκονδυλιά τις συντάξεις όλων όσοι υπάγονται στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. ΔΗΛΑΔΗ, η κυβέρνηση, που αποτελείται από βουλευτές, αποφάσισε να μειώσει όχι μόνο τις συντάξεις εκείνων που αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και αυτόν «βαρύνουν», κατά την προσφιλή της έκφραση (λες και ο μισθωτός ή ο ξωμάχος είναι βάρη), αλλά αποφάσισε να μειώσει τις συντάξεις και όσων δεν πληρώνονται και δεν συνταξιοδοτούνται ούτε επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επομένως, δεν τον «βαρύνουν» και δεν επηρεάζουν ούτε το έλλειμμα ούτε το χρέος του κράτους.
ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, η κυβέρνηση προέβη σ' αυτήν την, στα όρια της νομιμότητας, κίνηση προκειμένου να μην περιοριστεί εκεί που απαιτεί η τρόικα και εξοργίσει τους δημοσίους υπαλλήλους, εξεγείροντάς τους.
Η ΣΤΗΛΗ, από θέση και ιστορία, θεωρεί χυδαίο, ξεδιάντροπο και δείγμα απόλυτης δειλίας να περικόπτει κανείς τις συντάξεις εργαζομένων. Εκτός από εκείνες που αφορούν σε εργαζόμενους μαϊμού, ανάπηρους μαϊμού, αναξιοπαθούντες μαϊμού, ανδραγαθήσαντες μαϊμού.
ΑΝΑΜΕΣΑ σ' αυτούς τους τελευταίους είναι και οι βουλευτές. Οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, αποφάσισαν προχθές με απύθμενη ευκολία να σφαγιάσουν κατά 20% τις συντάξεις πολιτών, που τις έχουν πληρώσει μήνα μήνα, επί όσα χρόνια δούλεψαν, σαν κρατήσεις στο μισθό τους. Επί τουλάχιστον 35 χρόνια. Οι συντάξεις τους, δηλαδή, είναι ανταποδοτικές. Δεν τους χαρίστηκαν από κανέναν προϋπολογισμό. Κρατιόντουσαν κάθε μήνα από το εισόδημά τους.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, που αποφάσισαν αυτό το σφαγείο, έχουν φροντίσει για τους εαυτούς τους να συνταξιοδοτούνται από τα λεφτά των φορολογουμένων (!) μόνο με δύο εκλογές τους στη Βουλή! Δηλαδή και με 6 ή 7 χρόνια στο έδρανο! Χωρίς να έχουν τις αντίστοιχες καταβολές. Οχι μόνο αυτοί, αλλά ούτε κι εκείνοι που εκλέγονται 20 χρόνια.
ΑΥΤΟΙ οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, που αποφάσισαν για τις συντάξεις των εργαζομένων, επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Βουλής, δηλαδή την τσέπη κάθε φορολογούμενου, ενώ παίρνουν και τη σύνταξη του επαγγέλματός τους, το οποίο ασκούν ή ασκούσαν! Εχοντας μάλιστα το δικαίωμα να διοριστούν στη διευθυντική υψηλότερη βαθμίδα του επαγγέλματος αυτού, αν εκπέσουν ή δεν εκλεγούν ή φύγουν απ' τη Βουλή!
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, που αποφάσισαν για τη σφαγή των συντάξεων, έχουν φροντίσει να παίρνουν τις δικές τους από τον προϋπολογισμό δημοσίων βαρών, χωρίς οι ίδιοι να έχουν καταβάλει τις αντίστοιχες κρατήσεις από τους παχυλούς μισθούς τους.
ΑΥΤΟ δεν είναι μόνο πρόστυχο. Είναι η απόδειξη της αναλγησίας αυτών, που εκλέγονται από τον αφελή λαό και το αποκορύφωμα της υποκρισίας τους.
ΟΙ βουλευτές, αντί να ματώνουν την κοινωνία, θα έπρεπε οι ίδιοι πρώτοι να έχουν παραιτηθεί από τις σκανδαλώδεις συντάξεις τους τέτοια εποχή. Αν είχαν στοιχειώδη ευαισθησία και πραγματική έγνοια για τα δημόσια οικονομικά, όπως βαρετά κόπτονται.
ΘΑ όφειλαν να συνταξιοδοτούνται από τα επαγγελματικά τους ταμεία και μόνο, με καταβολές σ' αυτά στη διάρκεια της βουλευτικής τους θητείας.
ΑΥΤΗ θα έπρεπε να είναι μία από τις απαιτήσεις του λαού τώρα. Πριν ξεπεράσει τα όριά του και τους πάρει με τις πέτρες όπου τους βρίσκει.
ΓΙΑΤΙ το γλέντι της εξουσίας και των προνομίων στην πλάτη του, και μάλιστα με επίδειξη περισσού θράσους σε δηλώσεις και πράξεις, τελειώνει. Μαζί με την υπομονή του λαού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: