Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

"Νεκρός από πυρά αγνώστων ο Αργεντινός τραγουδιστής Φακούντο Καμπράλ ("ΤΑ ΝΕΑ"-online, 9/7/2011)

Έγκλημα στη Γουατεμάλα

Νεκρός από πυρά αγνώστων ο Αργεντινός τραγουδιστής Φακούντο Καμπράλ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα "NEA"-online Σάββατο 09 Ιουλίου 2011


Ο Φακούντο Καμπράλ, Αργεντινός τραγουδιστής γνωστός και αγαπητός σε όλη τη νότια Αμερική, σκοτώθηκε το Σάββατο στη Γουατεμάλα από τα πυρά αγνώστων.

Ο Καμπράλ μετέβαινε από το ξενοδοχείο του στο αεροδρόμιο της Πόλης της Γουατεμάλας όταν φαίνεται να έπεσε σε ενέδρα.


Οι δράστες άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 74χρονος Καμπράλ και να τραυματιστεί ένας συνεργάτης του, ανέφερε η Αστυνομία. Τον Καμπράλ συνόδευαν σωματοφύλακες σε άλλο αυτοκίνητο.


Τα κίνητρα των δραστών για την ώρα παραμένουν ασαφή.


Το γραφείο του προέδρου της Γουατεμάλας Αλαβάρο Κολόμ ανέφερε ότι ερευνάται αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή για προσχεδιασμένη επίθεση. Υποσχέθηκε, μάλιστα, την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.


Ο ίδιος ο πρόεδρος Κολόμ ενημέρωσε γα τη θλιβερή είδηση την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες.


Ο Καμπράλ γεννήθηκε το 1937 στη Λα Πλάτα της Αργεντινής και είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Μέχρι την εφηβεία ήταν αγράμματος και άλλαξε πολλές δουλειές πριν καταλήξει στο τραγούδι.


Έγινε γνωστός στη δεκαετία του 1970, ξεκινώντας από την Αργεντινή με τραγούδια πολιτικής διαμαρτυρίας. Ένα από το πιο γνωστά τραγούδια του, το «No soy de aqui ni alla» («Δεν είμαι από εδώ ή από εκεί»).


Το 1976, μετά την εγκαθίδρυση της δικτατορίας στην Αργεντινή, κατέφυγε στο Μεξικό συνεχίζοντας να γράφει τραγούδια. Δύο χρόνια αργότερα έχασε τη γυναίκα του και την μόλις ενός έτους κόρη του σε αεροπορικό δυστύχημα.


Η UNESCO τον είχε χαρακτηρίσει το 1996 «παγκόσμιο κήρυκα της ειρήνης».


Παρά τα προβλήματα υγείας των τελευταίων χρόνων, δεν σταμάτησε τις συναυλίες και τις περιοδείες, λέγοντας ότι «πάνω στη σκηνή είμαι 50 χρόνια νεότερος».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: