Κυριακή 1 Μαΐου 2011

"Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ" (www.kathimerini.gr)... Kαι η καφρίλα συνεχίζεται...!



Hμερομηνία :  01-05-11            
Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ
 Σε ένα τελικό που σημαδεύτηκε από τα επεισόδια στις εξέδρες και όχι από το ποδοσφαιρικό θέαμα, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Ατρομήτου.

Τον πρώτο της τίτλο έπειτα από εννέα χρόνια κατέκτησε η ΑΕΚ, επικρατώντας 3-0 του Ατρομήτου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ.
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος με κεφαλιά από θέση οφσάιντ άνοιξε το σκορ στο 28΄, ενώ ο Ναμπίλ Μπάχα με κοντινό πλασέ στο 78΄ έγραψε το 2-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε έπειτα από όμορφο συνδυασμό των «κιτρινόμαυρων» ο Παντελής Καφές στο 85ο λεπτό.
Το «τελικό» σφύριγμα του Τάσου Κάκου (στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ενώ είχε υποδείξει 9!) βρήκε τους οπαδούς της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν και να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο σπάζοντας ότι βρήκαν μπροστά τους.
Ωστόσο, το φινάλε του τελικού σημαδεύτηκε από άσχημες εικόνες, καθώς μερίδα οπαδών της ΑΕΚ επιτέθηκε στους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου -που βρισκόταν δίπλα από την κερκίδα από όπου παρακολουθούσαν τον αγώνα οι οικογένειές τους- και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικής δύναμης, για να σταματήσει το κακό που έγινε.
Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ατρομήτου ζήτησαν αρχικά από τον διαιτητή να παιχτεί ο υπόλοιπος χρόνος των καθυστερήσεων, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο στην κατάσταση που βρισκόταν ο αγωνιστικός χώρος (δεν υπήρχαν δίχτυα στις εστίες και σε όλο το γήπεδο ήταν πεταμένες οι διαφημιστικές πινακίδες) και έτσι οι υπεύθυνοι των Περιστεριωτών συμφώνησαν για την οριστική λήξη του τελικού.
Βέβαια, τα επεισόδια δεν σταμάτησαν καθώς οι συμπλοκές συνεχίστηκαν -αυτή τη φορά μεταξύ των οπαδών της Ένωσης και των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο.
Χρειάστηκε η χρήση χημικών από την πλευρά της Αστυνομίας για να βγουν εκτός γηπέδου οι οπαδοί, ενώ η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.
Έπειτα από αρκετή ώρα, οι παίκτες των δύο ομάδων και οι διαιτητές του αγώνα βγήκαν για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους και οι Δέλλας-Λυμπερόπουλος-Καφές για λογαριασμό της ΑΕΚ σήκωσαν το κύπελλο.*
Διαιτητής: Κάκος
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Ντιόπ, Λαγός, Σκόκο (32' Μπαχά), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (70' Καφές).
Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος (82' Σαρμιέντο), Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος, Σαγκανόφσκι, (66' Μπρίτο) Καμαρά (88' Σαμπού), Αναστασάκος.

www.kathimerini.gr

*: Δες σχόλιο στην επόμενη ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: