Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η ΑΕΚ κυπελλούχος στον τελικό της ντροπής...Και η καφρίλα συνεχίζεται! (μέρος β')





Η ΑΕΚ κυπελλούχος στον τελικό της ντροπής

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα "ΝΕΑ", Σάββατο 30 Απριλίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2011 01:11
Web-Only

Η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο ύστερα από εννέα χρόνια, νικώντας 3-0 τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.Τα όσα συνέβησαν όμως στο ΟΑΚΑ, δεν τιμούν  τις δύο ομάδες και πάνω απ΄όλα, τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι αγαπούν αυτό του ονομάζουμε στη χώρα μας ποδόσφαιρο. 

Ενας τελικός που χαρακτηρίστηκε αρχικά «γιορτή» αλλά κατέληξε -όπως συμβαίνει συνήθως στις ελληνικές διοργανώσεις-  ντροπή!  Επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ένταση μεταξύ των παραγόντων στην εξέδρα των επισήμων, εισβολή οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο για πανηγυρισμούς και ακόμα,  συμπλοκές με παίκτες του Ατρομήτου! 

Ειναι χαρακτηριστικό ότι οπαδοί των δύο ομάδων έπαιξαν ξύλο ακόμα και κατά την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου, μέχρι να επέμβει η Αστυνομία!  Σε όλους τους τελικούς, ακολουθεί αμέσως μετά η απονομή του τροπαίου. Στο ΟΑΚΑ χρειάστηκε να περάσει κάπου μισή ώρα για να γίνει αυτό. Βλέπετε, υπήρχε άλλη παράσταση νωρίτερα.... Οσο για την απονομή, έγινε με την οσμή των δακρυγόνων και την παρουσία των ΜΑΤ! 

Οπαδοί της ΑΕΚ, μπήκαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν τόσο το γκολ του Μπάχα (78' ), όσο και του Καφέ (83' ). Με τη λήξη του ματς, εκατοντάδες οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν και σημειώθηκαν και συμπλοκές με παίκτες του Ατρομήτου. Τελικά, με επέμβαση των ΜΑΤ, οι οπαδοί απομακρύνθηκαν, αλλά εστίες επεισοδίων συνέχισαν να υπάρχουν για αρκετά λεπτά, όχι μόνο στην εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και του Ατρομήτου! Νωρίτερα, οι εισβολείς είχαν καταστρέψει από διαφημιστικές πινακίδες, μέχρι και τα δίχτυα από τα τέρματα...** 

Ενταση και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, όταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης και ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, είχαν έντονη λεκτική αντιπαράθεση και η αιτία ήταν το γκολ του Λυμπερόπουλου (28' -ήταν σε θέση οφσάιντ). 
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος μπήκε μάλιστα στη μέση για να τους χωρίσει. Ο κ Σπανός πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, προφανώς,  για τη φάση του 28' και από εκεί άρχισε η κόντρα. .    

Ο Τάσος Κάκος, έδωσε αρχικά εννέα λεπτά καθυστέρηση, αλλά κράτησε ελάχιστο χρόνο. Αιτία, το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα μύριζε ... μπαρούτι αφού οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν έτοιμοι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Οπως κι έγινε... Γιατί κρατήθηκε αυτή η καθυστέρηση; Απλά, γιατί το ματς χρειάστηκε να διακοπεί στις αρχές του β' μέρους, προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα! Αλλά για τον ίδιο λόγο δεν  άρχισε με μικρή καθυστέρηση και το ματς; 

Οι οπαδοί της ΑΕΚ κατα την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος, πήγαν προς την εξέδρα στην οποία ήταν συγγενικά πρόσωπα των παικτών του Ατρομήτου και για αυτό οι τελευταίοι έτρεξαν εκεί με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές. Το γεγονός αυτό, καταγγέλθηκε στο τέλος από τους παίκτες του Ατρομήτου.


**Σχολιάζω:  Επανέρχομαι στα σκατά του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς έχει γίνει ακλόνητη πεποίθησή μου ότι είναι ένας τομέας της κοινωνικής  μας ζωής που είναι αθεράπευτα σάπιος. Και όπως όποιο μέλος του σώματος σαπίζει πρέπει να κόβεται για να σταματήσει η εξάπλωση της σαπίλας και στο υπόλοιπο κορμί, έτσι και τ ώ ρ α  α μ έ σ ω ς , για να μην πω  χ τ ε ς, πρέπει να αποκοπεί από κάθε πηγή (οικονομική και πολιτική) που το αιμοδοτεί. Όχι πια τα λεφτά του κράτους, δηλαδή τα δικά μας λεφτά, στην καφρίλα! 
   Κι επειδή χθες έγινε το αδιανόητο: να δέχονται επίθεση από τους κάφρους οικογένειες των "αθλητών", θεωρώ μεγαλύτερη ντροπή να υπάρχουν πρωταγωνιστές του "παιχνιδιού"  (παίκτες-αρχηγοί των ομάδων, διαιτητές)που να έχουν τη διάθεση να παραλαμβάνουν μετάλλια για τη συμμετοχή τους στο "παιχνίδι", στη "διοργάνωση", στο "κύπελλο", στο "πρωτάθλημα" και σ' όλες αυτές τις αηδιαστικές και σιχαμένες, φασιστικές μέχρι το μεδούλι τους φιέστες που γίνονται για να επαληθεύεται και να επιβεβαιώνεται ό,τι πιο κτηνώδες κρύβει ο σημερινός άνθρωπος μέσα του. Και είναι και συνδικαλιστές τρομάρα τους! ΠΣΑΠ και άλλες τέτοιες μορφές, συνένοχες του συνδικάτου του εγκλήματος! Ου να χαθείτε!
  
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: