Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Τα επεισόδια στη διαδήλωση της 11ης Μαΐου. Μακάρι να ζήσει ο άνθρωπος γιατί δεν σηκώνει ο τόπος και ο κόσμος κι άλλον νεκρό...*

   Σπεύδω να σχολιάσω τα γεγονότα και ολόψυχα εύχομαι και προσεύχομαι να μην ξαναθρηνήσουμε νεκρό... Φτάνουν αυτοί που θρηνήσαμε τα τρία τελευταία χρόνια.    
   Ξεκαθαρίζω ότι είναι μεγάλη αφέλεια να περιμένει κανείς διαφορετική στάση από την αστυνομία, διαφορετική απ' αυτή που απεικονίζεται παρακάτω. Ας υπολογίσουμε επιπλέον ότι η βία της, εκτός από το να καταστέλλει τις όποιες αντιδράσεις του κόσμου εν μέσω της κρίσης, ταυτόχρονα αποτρέπει και "παιδαγωγεί" τον ίδιο κόσμο να μην συμμετέχει και να αποδέχεται μοιρολατρικά την όποια τύχη του επιφυλάσσουν έλληνες και ξένοι πάτρωνες, ανίκανοι και ένοχοι πριν, διαχειριστές  και δικαστές τώρα των εξαπατημένων πριν και αγανακτισμένων τώρα ησυμπολιτών μας. 
   Όμως επειδή α) η σύγκρουση στο πεδίο της βίας ευνοεί τις δυνάμεις καταστολής,  εκτός αν β) αδιαφορούμε για τα αδιανόητα και ανεπανόρθωτα αποτελέσματα σε όσες οικογένειες λάχει ο κλήρος του θανάτου (το ξέρουν αυτό καλά οι οικογένειες των νεκρών, του Γρηγορόπουλου, του μικρού Αφγανού και των τριών της Marfin, κι άντε να τις παρηγορήσεις με την ανάπτυξη του κινήματος), γ) στερεί τη δυνατότητα από τον κόσμο που πλήττεται άμεσα να εκφράσει αχειραγώγητα την οργή του και τον οδηγεί στην παραίτηση και την υποταγή και δ) επειδή οι ηγέτες της Αριστεράς (σε οποιαδήποτε εκδοχή της, κοινοβουλευτική - εξωκοινοβουλευτική) έχουν αποτύχει παταγωδώς να εκφράσουν τους παγιδευμένους συμπολίτες μας, η μόνη λύση είναι  η  α υ τ ο ο ρ γ ά ν ω σ ή  τ ο υ ς που θα εμποδίσει όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους του "αντιεξουσιαστικού χώρου" να σμπαραλιάζουν εν τη γενέσει τους τις όποιες απόπειρες να συγκροτηθεί μια σοβαρή προοπτική αλλαγής της τελματωμένης κατάστασης.   

*: Τεχνικοί λόγοι εξαφάνισαν προσωρινά την ανάρτηση, οπότε σήμερα (18/5/2011) την ανακαλώ. Έχει βέβαια μεσολαβήσει το χτύπημα στην Καλλιδρομίου. Κάτι σαν αυτό της Marfin πέρυσι τέτοιες μέρες. Ευτυχώς φαίνεται οι δύο άνθρωποι να την γλυτώνουν. Δεν γλυτώνουμε όμως από τους ανεγκέφαλους: αν οπουδήποτε αλλού είχαν γίνει αυτά που έχουν γίνει εδώ (και μιλάω για την ανικανότητα και τη διαφθορά του πολιτικού μας προσωπικού, για την παράδοση άνευ όρων και ορίων στις αγορές και στα ΔΝΤ και την επί της ουσίας απώλεια της ανεξαρτησίας μας, σαν κοινωνία και σαν χώρα), θα είχαν πέσει καμιά δεκαριά κυβερνήσεις μέσα σ' αυτόν τον ενάμιση χρόνο. Ευτυχώς που εκπληρώνουν το 'επαναστατικό' τους καθήκον οι 'αντιεξουσιαστές' κι έτσι η μία και μοναδική κυβέρνηση του μνημονίου από το φθινόπωρο του 2009 παραμένει ακλόνητη στη θέση της.





Η φωτογραφία που παρουσιάζει το Tvxs δείχνει πως αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία οι διαδηλωτές στις σημερινές συγκρούσεις, οι οποίες οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό διαδηλωτή στην Αθήνα. Ο αστυνομικός χτυπάει πολίτη χρησιμοποιώντας την σιδερένια λαβή του γκλομπ, πρακτική που απαγορεύεται ρητώς από τον νόμο και τους κανόνες εμπλοκής της ΕΛΑΣ.

Ο Γιάννης Καφκάς, ο 30χρονος διαδηλωτής που τραυματίστηκε νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Νίκαιας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Σύμφωνα με τους γιατρους του νοσοκομείου, η εγχείρηση του για πολλαπλά κρανιοεγκεφαλικά κατάγματα, διήρκησε τέσσερις ολόκληρες ώρες. Το επόμενο 48ωρο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της υγείας του.

Συμμετείχε στο μπλοκ του ΝΑΡ(Νέο Αριστερό Ρεύμα) το οποίο δέχθηκε αδικαιολόγητη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Είχαν προηγηθεί μικροσυγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και ρίψη μολότωφ από άλλες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά τα γεγονότα δεν είχαν πάρει μεγάλη έκταση. Οπως φαίνεται από το παρακάτω βίντεο, η αστυνομική βία ήταν ανεξέλεγκτη και ξεπέρασε κάθε προηγούμενα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: