Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

"Μωρίας Εγκώμιον" του Γ. Παπαδόπουλου - Τετράδη: Να είναι μόνο "μωρία"...;


Μωρίας εγκώμιον

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ, κατά την άποψή μου, λόγος που η χώρα έχει φτάσει στο σημείο να κυβερνιέται από ξένους είναι η έλλειψη σοβαρότητας. Προφανώς, να πηγαίνεις προς τον τοίχο και να συνεχίζεις με την ίδια ταχύτητα, κοιτάζοντας αδιάφορα δεξιά-αριστερά, δεν είναι και το πιο έξυπνο.
ΜΟΝΟ άλλοθι αυτής της νοοτροπίας είναι ότι το λεωφορείο δεν είναι δικό σου, είναι των επιβατών, εσύ οδηγείς και έχεις τους μοναδικούς 6 αερόσακους που υπάρχουν και τη ζημιά θα την πληρώσουν οι επιβάτες.
ΜΕΡΙΚΟΙ ισχυρίζονται ότι αυτό δεν είναι έλλειψη σοβαρότητας· είναι εγκληματικό. Και η έλλειψη σοβαρότητας έγκλημα είναι.
ΕΝΑ τέτοιο έγκλημα έγινε σε βάρος, πάλι, των επιβατών τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Ενώ η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την τρόικα την εκποίηση κομματιού της δημόσιας περιουσίας έναντι 50 δισ. ευρώ, ήρθε 9 ώρες μετά την ανακοίνωση από τους ξένους εκπροσώπους να αποδοκιμάσει αυτήν ακριβώς την ανακοίνωση (!) και όχι την εκποίηση.
ΓΙΑΤΙ έγινε αυτή η παράσταση; Ο υπουργός Οικονομικών δεν είχε αντιδράσει αρνητικά το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τη συνέντευξη των ξένων δανειστών, όταν απάντησε με non paper σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
ΤΙ οδήγησε την κυβέρνηση στην κωμική μεταμεσονύκτια ανακοίνωση αντίστασης και πάλης κατά των κατακτητών, που είχαν το θράσος να υποδείξουν στην εκλεγμένη νόμιμη αντιπροσωπεία τι θα κάνει με τα οικονομικά της χώρας;
Ο ΤΥΠΟΣ. Ο Τύπος του Σαββάτου, που εκδιδόμενος νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής φτάνει στα κυβερνητικά γραφεία το βράδυ της ίδιας μέρας. Με μια - δυο εξαιρέσεις, σύσσωμος ο υπόλοιπος είχε με πηχυαίους τίτλους το «πωλείται η Ελλάδα», ενώ οι εκπαιδευμένοι στη λαϊκή αντίδραση βουλευτές και υπουργοί έσπευδαν στο τηλεφωνικό κέντρο των ανώτατων κλιμακίων θορυβημένοι.
ΣΕ μια σοβαρή χώρα με σοβαρή κυβέρνηση, δανειστές και δανειζόμενοι, σε κοινή συνέντευξη, ανακοινώνουν στο λαό αυτά που έχουν συναποφασίσει. Εάν η σοβαρή κυβέρνηση διαφωνεί με τα μέτρα, παραιτείται και παραδίδει τη σκυτάλη σε άλλη. Εάν συμφωνεί, δεν παριστάνει ότι διαφωνεί.
ΣΗΜΕΡΑ ζούμε το φαινόμενο η κυβέρνηση Τσολάκογλου να συνεργάζεται απολύτως με τους Γερμανούς κατακτητές, ενώ στα επίσημα ανακοινωθέντα της διατυμπανίζει ότι κάνει αντίσταση!
ΚΑΙ ο ελάχιστα σοβαρός των ανθρώπων καταλαβαίνει ότι η εικόνα είναι γελοία. Και δεν είναι γελοία έτσι ανώδυνα.
ΑΥΤΟΙ που έχουν δανείσει τη χώρα και ζητάνε να της αρπάξουν όχι μόνο τον πλούτο της, αλλά και την ομορφιά της, όχι μόνο δεν πτοούνται έχοντας να κάνουν με τέτοιες γελοιότητες, αλλά αποθρασύνονται κιόλας. Επειδή ακριβώς βλέπουν ότι δεν αντιμετωπίζουν σοβαρούς ανθρώπους.
ΑΥΤΗ, αλλά και αρκετές άλλες πέννες, εδώ και δύο χρόνια έχουν προειδοποιήσει ότι το παγκόσμιο κερδοσκοπικό κεφάλαιο δεν ενδιαφέρεται για τα χρωστούμενα της Ελλάδας ή για τα ελλείμματά της. Σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα χρέη και τα ελλείμματα άλλων χωρών, που δεν αγγίζονται από τους δανειστές.
Η ΕΛΛΑΔΑ υπήρξε ο αδύναμος κρίκος στον πόλεμο ευρώ - δολαρίου και επελέγη ως το κράτος προς παραδειγματισμό για την επίθεση που κάνει το μεγάλο κεφάλαιο σε όσα δικαιώματα απέκτησαν οι λαοί της Ευρώπης και της Αμερικής εδώ και 60 χρόνια.
ΕΤΣΙ, έγινε η χώρα μια εύκολη λεία στα νύχια ξένων κεφαλαιούχων, που μπορούν να αποκτήσουν σ' αυτόν το φυσικό παράδεισο ένα κομμάτι, πληρώνοντας ψίχουλα.
Η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι θύμα των ξένων. Είναι θύμα των κυβερνητών της και των κεφαλαιούχων της, αλλά και όσων για τα μικροσυμφέροντά τους γαλούχησαν έναν λαό με τη νοοτροπία της αρπαχτής, της κλοπής, του φιλοτομαρισμού και της έλλειψης Παιδείας.
ΑΥΤΟΙ άνοιξαν την Κερκόπορτα στους ξένους. Και αυτοί είναι οι μόνοι που δεν πληρώνουν για τα βάρη που θα πέσουν στο λαό. Το χρήσιμο σύνθημα δεν είναι «δεν πληρώνω». Είναι «πληρώνω. Γι' αυτό θα πληρώσεις κι εσύ αυτό που σου αναλογεί». Αν θέλουμε να χτίσουμε μια σοβαρή χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: