Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ανεξάρτητα από την ευστοχία ή την αστοχία των εκάστοτε δηλώσεών του, ο Μ.Θ. είναι ίσως ο μοναδικός καλλιτέχνης που συνεχώς και αδιαλείπτως επιβεβαιώνει το ρόλο του ως ενεργός πολίτης και όχι μόνο ως καλλιτέχνης που αρκείται και απολαμβάνει τους καρπούς της τέχνης του και του – ούτως ή αλλιώς – μεγάλου έργου του. Κρίμα που δεν κατάφερε - και σ'  αυτό έχει ο ίδιος μερίδιο ευθύνης -  να γίνει ηγέτης αναφοράς...


Μεθόδιος Αργουμέντης
Ντροπή το Διευθυντήριο!

«Είναι ντροπή!

Διαβάζω στον Τύπο ότι σε λίγο θα εγκατασταθεί ένα «Διευθυντήριο» στη χώρα μας, που ουσιαστικά θα μας κυβερνά με δικτατορικό τρόπο. Τα μέλη του θα παίρνουν μόνα τους όλες τις καίριες αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν το χαρακτήρα τελεσιγράφων, που θα πρέπει η χώρα μας να εφαρμόζει χωρίς δικαίωμα γνώμης. Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβουν θα βυθίσουν τις οικονομικές τάξεις – τη μία μετά την άλλη – σε απόγνωση, που τελικά θα γενικευθεί και θα μας οδηγήσει σε δραματικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις.

Το χειρότερο δε είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί, γιατί οι αιτίες του Κακού δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους ανθρώπους. Που οι πάντες εν γνώσει τους οδήγησαν τη χώρα, εκεί που την οδήγησαν, ο καθένας για δικούς του λόγους κι όλοι μαζί εμείς που τους ψηφίζουμε, παρακολουθούμε την κατάσταση πληγωμένοι, γιατί μας ξεγέλασαν ΟΛΟΙ, ΟΛΟΥΣ, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη ΟΛΟΙ, ΟΛΩΝ, και χάσαμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας. Δεν αγαπάμε τους εαυτούς μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γι’ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.

Έτσι εκεί που φτάσαμε, τουλάχιστον ας μην ξεφτιλιζόμαστε μπροστά στους ξένους, γιατί είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10.000.000 να μην έχει 10 ανθρώπους ικανούς και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: